Search

Πήρε το ντέρμπι με τον Αστέρα και συνέχισε το νικηφόρο σερί του το Δημοκρίτειο Κομοτηνής!

Απτόητο συνεχίζει το Δημοκρίτειο Κομοτηνής που μετά την εντυπωσιακή παρουσία στο Κύπελλο, έφτασε στα ημιτελικά, κέρδισε τον Αστέρα Καβάλας στο ντέρμπι της αγωνιστικής με 50-42 και διατήρησε το αήττητο σερί του.

Στο παιχνίδι που έγινε στο κλειστό της Κομοτηνής το Δημοκρίτειο πήρε μια δύσκολη και αρκετά σημαντική νίκη απέναντι στον μαχητικό Αστέρα Καβάλας για την 2η αγωνιστική του πρωταθλήματος της ΕΚΑΣΑΜΑΘ. Οι κερκίδες του κλειστού ήταν γεμάτες και ο κόσμος δημιούργησε μία άκρως μπασκετική ατμόσφαιρα ενισχύοντας τις προσπάθειες των παιχτών του Δημοκριτείου.

Το παιχνίδι, όπως αναφέρει ο Βασίλης Μανδράου στην ηλεκτρονική έκδοση του Παρατηρητή Θράκης, ξεκίνησε ιδανικά και στο 4΄το Δημοκρίτειο προηγούνταν με 13-4 δείχνοντας πως έχει διάθεση να “τελειώσει” από νωρίς το παιχνίδι, με το δεκάλεπτο να κλείνει με 20-14. Η απίστευτη αστοχία του δεύτερου δεκαλέπτου σε συνδυασμό με την εμπειρία αλλά και την ευστοχία του Αστέρα έκαναν το παιχνίδι ντέρμπι και οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το σκορ στο 28-25.

Στο τρίτο δεκάλεπτο το Δημοκρίτειο έδειχνε αγχωμένο ίσως και λόγω της πίεσης του κόσμου μη μπορώντας έτσι  να ξεφύγει στο σκορ, γεγονός που εκμεταλλέυτηκε ο Αστέρας που έδειχνε πως θα κυνηγούσε το παιχνίδι μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο.

Στο τέταρτο δεκάλεπτο οι φοιτητές έδειξαν χαρακτήρα και με ψύχραιμες επιθέσεις στα κρίσιμα λεπτά του παιχνιδιού κατάφεραν να πάρουν την νίκη με 50-42.
Με τη λήξη του παιχνιδιού ο κόσμος  χειροκρότησε την ομάδα δείχνοντας πως για άλλη μια χρονιά θα έχει την απόλυτη στήριξή του.

Δεκάλεπτα: 20-14, 28-25, 37-34, 50-42.

Δημοκρίτειο Κομοτηνής: Γιαννακόπουλος 7, Πολίτης, Νταγιαντης, Λάππας 4, Ζολώτας 9, Χατζηπαυλίδης 10, Σαριμπαλίδης, Στασινόπουλος 20,Κελεπούρης, Φραντζεσκάκης, Οικονομάκης

Αστέρας Καβάλας: (Λεωνίδας Μαγιάννης, Στέλιος Σχοινάκης): Παπαζώτος 13 (1), Ε.Μπόζης, Χ.Μπόζης 5, Μανδάλης, Τζιμήκας , Σχοινάκης ,Σουλίδης 1, Ιωαννίδης 2, Χαριζάνης 17 (1), Μυζίου 2, Γεωργιάδης, Π.Τσάμης 2.

Share it