Search

Οι καθηγητές Φυσικής Αγωγής Ροδόπης “Αθλώ” ηχούν καμπανάκι για τον κίνδυνο της μη διεξαγωγής Πανελλήνιων Σχολικών πρωταθλημάτων!

Το καμπανάκι της μη διεξαγωγής των Πανελλήνιων Σχολικών Πρωταθλητών ΓΕΛ  και ΕΠΑΛ έκρουσαν οι καθηγητές φυσικής αγωγής Ροδόπης.

Ο σύλλογος “Αθλώ” τονίζει τον κίνδυνο να μην γίνουν οι Σχολικοί αγώνες που αποτελούν μεγάλη ευκαιρία για αρκετούς μαθητές να μοριοδοτηθούν για την εισαγωγή τους σε ΑΕΙ και ΤΕΙ, ενώ τονίζουν την κατάσταση που υπάρχει αυτή την στιγμή σε ΚΟΕΣΑ και ΟΕΣΑ, ζητώντας παράλληλα απο το Υπουργείο Παιδείας να πάρει επίσημη θέση δίνοντας τέλος στα σενάρια κατάργησης των ΟΦΑ των Σχολικών αγώνων.

Αναλυτικά:

Διανύουμε τον 2ο μήνα λειτουργίας των σχολείων και η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας τηρεί σιγή ιχθύος σχετικά με την λειτουργία των Ομάδων Φυσικής Αγωγής (ΟΦΑ) καθώς βρίσκεται στον αέρα η διεξαγωγή των Πανελλήνιων Σχολικών Αγώνων ΓΕΛ και ΕΠΑΛ όπως και οι αγώνες Αθλοπαιδείας Δημοτικών και Γυμνασίων. Να υπενθυμίσουμε ότι μέσα από αυτούς τους αγώνες πολλοί μαθητές προσδοκούν με την μοριοδότησή τους την εισαγωγή τους στα ΑΕΙ και ΤΕΙ μετά από πολύχρονη ταλαιπωρία, ιδρώτα και κόπο των ιδίων και των οικογενειών τους.
Η Δ/νση Φυσικής Αγωγής παραμένει ακέφαλη… η ΚΟΕΣΑ δεν έχει συσταθεί….το ίδιο και οι ΟΕΣΑ. Ο χρόνος πιεστικός για την συμμετοχή των δημόσιων σχολείων προς όφελος των ιδιωτικών.
Η εμπειρία μας λέει ότι όταν κάτι θέλουμε να το καταργήσουμε σταδιακά το αποδυναμώνουμε ώστε η κοινωνία να το αποδεχτεί. Συμβαίνει κάτι τέτοιο;
Οφείλει η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας να βγει και να μας πει τι σκέφτεται και πως θα λειτουργήσει τον Σχολικό Αθλητισμό….δίνοντας τέλος στα σενάρια κατάργησης των ΟΦΑ και των Σχολικών Αγώνων.

Share it