Search

Στην παλιά του μορφή επιστρέφει το πρωτάθλημα Μεικτών Ομάδων των ΕΠΣ! Tips για τον τρόπο διεξαγωγής

Στην παλιά του μορφή με 12 ομίλους επιστρέφει το πρωτάθλημα Μεικτών ομάδων των ΕΠΣ, οπού στον πρώτο όμιλο των ομάδων της Θράκης θα  υπάρχει και αυτή της Καβάλας, και όχι όπως πέρσι που οι ομάδες της Θράκης έφταναν μέχρι και την Θεσσαλονίκη και την ΕΠΣ Μακεδονίας.

Πάμε όμως να δούμε μερικά tips απο την φετινή διοργάνωση που αξίζει να προσέξετε.

  • Η πρεμιέρα του πρωταθλήματος θα γίνει την Τετάρτη 25 Οκτωβρίου σε Παίδες και Νέους, που όπως συμβαίνει πάντα θα αγωνίζονται την ίδια μέρα, στη 13:00 οι Παίδες στις 15:00 οι Νέοι.
  • Οι αγώνες της πρώτης (Α΄) φάσης θα οριστούν στο πλαίσιο του κάθε ομίλου με κλήρωση και θα είναι διπλοί για τους δώδεκα (12) ομίλους, και μονοί για τον δέκατο τρίτο (13) όμιλο νήσων, οι οποίοι θα διεξαχθούν υπό μορφή τουρνουά.
  • Στον πρώτο όμιλο θα μετέχουν οι ΕΠΣ: Έβρου, Θράκης, Ξάνθης και Καβάλας
  • Στη δεύτερη (Β΄) φάση οι δεκατρείς (13) πρωταθλήτριες, η δευτεραθλήτρια του 13ου ομίλου και οι δύο (2) καλύτερες δευτεραθλήτριες των υπολοίπων ομίλων της πρώτης (Α΄) φάσης, σύνολο δέκα έξι (16) ομάδες θα χωριστούν σε δύο γεωγραφικές ζώνες των οκτώ (8) ομάδων (βορράς & νότος), και στη συνέχεια με κλήρωση, θα προκύψουν τέσσερα (4) ζευγάρια τα οποία θα αγωνιστούν σε μονούς αγώνες σε ουδέτερα γήπεδα.
  • Τα βαθμολογικά κριτήρια για την ανάδειξη των καλύτερων δεύτερων είναι τα ακόλουθα:
    1. Οι περισσότεροι βαθμοί που έχουν συγκεντρώσει στους αγώνες του ομίλου τους.
    2. Η μεγαλύτερη διαφορά τερμάτων από τους αγώνες του ομίλου τους.
    3. Τα περισσότερα γκολ που έχουν πετύχει στους αγώνες του ομίλου τους.
    4. Τα περισσότερα εκτός έδρας γκολ που έχουν πετύχει στου αγώνες του ομίλου τους.
    5. Αν εξακολουθεί να προκύπτει ισοβαθμία θα διεξαχθεί αγώνας μπαράζ.
  • Στην τρίτη (Γ΄) φάση προκρίνονται οι οκτώ (8).νικήτριες ομάδες από τη δεύτερη (Β) φάση, οι οποίες θα κληρωθούν, χωρίς γεωγραφικά κριτήρια και θα αγωνιστούν σε μονούς αγώνες σε ουδέτερα γήπεδα.
  • Στην τέταρτη (Δ΄) φάση οι αγώνες θα διεξαχθούν υπό μορφή τουρνουά. Οι τέσσερις νικήτριες ομάδες που προκρίθηκαν από την Τρίτη (Γ΄) φάση θα συγκεντρωθούν σε Ε.Π.Σ. την οποία θα ορίσει η επιτροπή. Εκεί θα διεξαχθούν όλοι οι αγώνες (ημιτελικοί & τελικοί) καθώς και οι αγώνες για την 3η & 4η θέση.(μικροί τελικοί)
  •  Στα πρωταθλήματα προεπιλογής εθνικών ομάδων λαμβάνουν μέρος αποκλειστικά ποδοσφαιριστές που έχουν δικαίωμα να αγωνίζονται στις ελληνικές εθνικές ομάδες.
  • Δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται σε ερασιτεχνικά σωματεία των Ε.Π.Σ. συμπεριλαμβανομένων και των τμημάτων υποδομών τους, καθώς επίσης και όσοι ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές ανήκουν στα τμήματα υποδομών των Π.Α.Ε. της Super League και δεν έχουν αγωνιστική συμμετοχή (ούτε ενός λεπτού) στα πρωταθλήματα υποδομών που διοργανώνονται από αυτή.
  • Στο πρωτάθλημα Νέων συμμετέχουν ποδοσφαιριστές που γεννήθηκαν από 01.01.2002 έως και 31.12.2003.
  • Στο πρωτάθλημα Παίδων συμμετέχουν ποδοσφαιριστές που γεννήθηκαν από 01.01.2004 έως και 31.12.2005.
  • Ποδοσφαιριστής που ανήκει ηλικιακά στην κατηγορία των Παίδων δύναται να μετάσχει σε αγώνες του πρωταθλήματος Νέων, αποκλειόμενης όμως, στη συνέχεια, της συμμετοχής του στην κατηγορία των Παίδων.
  • Στο Πρωτάθλημα Παίδων επιτρέπονται, κατ’ εξαίρεση των ισχυόντων κανονισμών, έως και πέντε (5) αλλαγές, οι οποίες θα πραγματοποιούνται σε τρείς (3) διακοπές του αγώνα.
  • Στο πρωτάθλημα Νέων τους αγώνες θα διευθύνουν διαιτητές του πίνακα της 2ης ή της 3ης κατηγορίας και σε αυτό των Παίδων διαιτητές της 3ης ή της 4ης κατηγορίας, ενώ οι βοηθοί και στα δύο πρωταθλήματα θα προέρχονται από την 3η ή την 4η κατηγορία.

 

 

Share it