Search

Οι Μακεδόνες την πρωτιά, η Νίκη τις εντυπώσεις (photos)

Άρωμα από… Α1 γεύτηκαν έστω για λίγο, και μετά από πολλά χρόνια, οι φίλοι του γυναικείου βόλεϊ στην Αλεξανδρούπολη.

Η ιστορική Νίκη είχε τη δυνατότητα να μετρήσει δυνάμεις απέναντι σε δυνατούς αντιπάλους στο διεθνές τουρνουά που διοργάνωσε για ένα τριήμερο στο κλειστό «Μιχ. Παρασκευόπουλος» το οποίο ήταν αφιερωμένο στη μνήμη του αείμνηστου σπουδαίου προπονητή της Μίμη Ράγκου.

Την πρωτιά κατέλαβε εύκολα η ομάδα των Μακεδόνων Αξιού που προετοιμάζεται για το πρωτάθλημα της Α1 γυναικών το οποίο θα αρχίσει σε λιγότερο από μια εβδομάδα. Στην πρόβα τζενεράλε σημείωσε 3 νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια με απώλεια ενός μόνο σετ, και με τις δύο αμερικανίδες του να ξεχωρίζουν, έδειξε ότι μπορεί να υπερασπιστεί την πολύ καλή περσινή της πορεία κάνοντας και ένα βήμα παραπάνω.

Τις εντυπώσεις κέρδισαν τα κορίτσια του Γιάννη Ανδρεάδη οι οποίες σημείωσαν δύο νίκες στα τρία παιχνίδια που έδωσαν. Οι αθλήτριες της Nίκης επικράτησαν το Σάββατο της Βύσσας – αντιπάλου τους στο πρωτάθλημα της Α2 γυναικών – ενώ στην καλύτερη εμφάνισή τους, επιβλήθηκαν με 3-0 σετ της βουλγάρικης Ρακοβσκι Νιμίτροβγκραντ. Η Νίκη έδειξε πολύ καλά στοιχεία στο παιχνίδι της και έτοιμη για σπουδαία πράγματα στο επόμενο πρωτάθλημα, με τις κινήσεις που έγιναν το καλοκαίρι αλλά και σε συνδυασμό με την παραμονή του βασικού κορμού, να την καθιστούν πρωταγωνίστρια.

Τρίτη στο τουρνουά η βουλγάρικη ομάδα Α1 κατηγορίας η οποία παρατάχθηκε με απουσίες και με χαμηλό ηλικιακό μέσο όρο τω αθλητριών της , παρόλά αυτά, έκανε την προσπάθεια της να φανεί ανταγωνιστική. Τέλος η Ν. Βύσσα Ορεστιάδας, έδειξε ότι θέλει ακόμη δουλειά για να κερδίζει σετ στην κόντρα και τις λεπτομέρειες, ωστόσο η μαχητικότητα και η θέληση των αθλητριών του Τάσου Βλασακίδη είναι σε θέση να καλύψει άλλες αδυναμίες.

Τιμητικές διακρίσεις

Το Διεθνές Τουρνουά Βόλεϊ “Δημήτρης Ράγκος” ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής με επιτυχία και στόχος των ανθρώπων της διοίκησης της Νίκης είναι να καθιερωθεί σαν θεσμός, ενώ όσοι βρέθηκαν στο κλειστό γυμναστήριο “Μιχάλης Παρασκευόπουλος” είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν εξαιρετικά παιχνίδια!!!
Πέρα από το αγωνιστικό κομμάτι προχώρησαν και σε σημαντικές κινήσεις τιμής του σπουδαίου παρελθόντος του συλλόγου. Κατά τη δεύτερη ημέρα, τιμήθηκε η κ.Πίγγου Γιασεμή που ήταν και η πρώτη προπονήτρια της ομάδας από το 1981, έτος ίδρυσης της Νίκης, μέχρι το 1984 που ανέλαβε ο Δημήτρης Ράγκος, όπως και ο κος Φώτης Πιρπιρής πρώτος πρόεδρος της Νίκης μετά τον ιδρυτή της Μιχάλη Παρασκευόπουλο (α και ο ίδιος απουσίαζε). Τιμητική πλακέτα απονεμήθηκε στον πρόεδρο της «Νερό ΑΕ» Δημοσθένη Τοπτσή βασικό χορηγό και υποστηρικτή της ομάδας.

Τα αποτελέσματα:

Παρασκευή 13/10 
Νίκη Αλεξανδρούπολης – Μακεδόνες Αξιού 0 – 3 (16-25, 20-25, 16-25)
Rakovski – Ν.Βύσσα Ορεστιάδας 3 – 0 (25-21, 25-22, 25-12)

Σάββατο 14/10
Μακεδόνες Αξιού – Rakovski 3 – 1 (25-20, 25-16, 16-25, 25-23)
Νίκη Αλεξ/πολης – Ν.Βύσσα 3 – 0 (25-17, 25-19, 33-31)

Κυριακή 15/10 
ακεδόνες Αξιού – Ν.Βύσσα 3 – 0 (25-10, 25-15, 25-15)
Νίκη Αλεξ/πολης – Rakovski 3 – 0 (25-23, 27-25, 25-21)

Κατάταξη

1. Μακεδόνες
2. Νίκη
3. Rakovski
4. Βύσσα

Δείτε φωτογραφίες από το τουρνουά μέσα από τον φακό της Γιώτας Τσικάκη:

Share it