Search

Video: Οι δύο φάσεις που ο…βοηθός Σίπκας “έκλεψε” το τρίποντο απο την Ξάνθη!Το φάουλ του Σβάρνα το είδε το οφσάιντ γκολ της ΑΕΚ όμως…

Η απώλεια μια μεγάλης νίκης για την Ξάνθη έχει ονοματεπώνυμο, και δυστυχώς για αυτόν τον εκθέτει ανεπανόρθωτα το βίντεο της αναμέτρησης οπού είναι ξεκάθαρο πως το γκολ της ΑΕΚ είναι οφσάιντ.

Ο Βράνιες είναι πιο μπροστά από τον ποδοσφαιριστή της Ξάνθης που αμύνεται και φαίνεται και στην φωτογραφία. Το σώμα του Βράνιες, την ώρα που φεύγει η μπάλα από τον Μάνταλο, προεξέχει αρα, ο βοηθός Ιωάννης Σίπκας της ΕΠΣ Πέλλας έπρεπε να σηκώσει τη σημαία του και να μην μετρήσει το γκολ με το οποίο η ΑΕΚ πήρε έναν πόντο! Σε αυτές της φάσεις δεν υπάρχει λίγο οφσάιντ η είναι η δεν είναι και σε αυτή την περίπτωση η φάση είναι ξεκάθαρη.

https://www.youtube.com/watch?v=atKK1Eelg5w

Κάτι που ωστόσο δεν συνέβη, σε αντίθεση με την φάση του 82′ οπού ο ο Σίπκας σήκωσε παρατεταμένα το σημαιάκι του και υπέδειξε στον διαιτητή φάουλ του Σβάρνα στον Λιβάγια εκτός περιοχής που είχε σαν αποτέλεσμα την δεύτερη κόκκινη σε παίκτη της Ξάνθης.

Για να είμαστε σωστοί απέναντι στον διαιτητή ο Παπαδόπουλος απο την στιγμή που δείχνει το φάουλ σε εκείνο το σημείο, μετά απο υπόδειξη του Σίπκα, είναι υποχρεωμένος να δείξει κόκκινη μια και ο Σβάρνας ήταν τελευταίος παίκτης αν και η φάση δεν είναι τόσο ξεκάθαρη για ανατροπή.

Για την φάση του Φλίσκα τα πράγματα είναι ξεκάθαρα, είναι σωστό το φάουλ και ορθή η κίτρινη, και απο την στιγμή που ο αρχηγός της Ξάνθης είχε κάρτα ορθά αποβάλλεται.

Είναι προφανές λοιπόν πως απο την στιγμή που η ΑΕΚ ισοφαρίζει με γκολ οφσάιντ μιλάμε για ξεκάθαρη αλλοίωση αποτελέσματος σε βάρος της Ξάνθης που έχει κάθε δικαίωμα να νιώθει οτι σήμερα της “έκλεψαν” μια νίκη που κρατούσε στα χέρια της μέχρι το 88′.

Share it