Search

Διατήρησε το απόλυτο ο Μέγας Αλέξανδρος Ιάσμου που κέρδισε το ντέρμπυ με την Ελπίδα Σαπών! Άλλο ένα φοβερό δεύτερο ημίχρονο από τους γαλανόλευκους!

Μέγας Αλέξανδρος Ιάσμου και Ελπίδα Σαπών διασταύρωσαν τα ξίφη τους στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής της Α’ κατηγορίας, με τους γηπεδούχους να πανηγυρίζουν στο τέλος το υπέρ του 2-0.

Μπορεί στο πρώτο μέρος να έλλειψε η μεγάλη φάση μπροστά από τις δύο εστίες, όμως η Ελπίδα ήταν αυτή που είχε την υπεροχή και τις περισσότερες τελικές. Η ομάδα του Πέτρου Βιόπουλου, ο οποίος σκόραρε και πάλι, ανέβασε, όπως και στο ματς με την Δόξα Σώστη, την απόδοσή της στο δεύτερο μέρος και κατάφερε να πετύχει δύο γκολ, κερδίζοντας αυτή την πολύτιμη νίκη. Ωστόσο, οι φιλοξενούμενοι διαμαρτύρονται έντονα και πιθανότατα δίκαια, για μια φάση στο 71ο λεπτό, όπου ζήτησαν πέναλτι σε πτώση του Αμέτ Ερκάν από μαρκάρισμα του Λειβαδιώτη, ενώ το σκορ ήταν ακόμη στο 1-0.

Οι πρώτες τελικές των δύο ομάδων με τα σουτ των Ερκάν και Βιόπουλου στο 4′ και το 12′ αντίστοιχα, δεν έφεραν κάποιο αποτέλεσμα, όπως επίσης και η κεφαλιά του περσινού πρώτου σκόρερ της Α’ κατηγορίας στο 19′, μετά την σέντρα του Νεαζή Αλή, που πέρασε άουτ. Στο 27′ μετά από εκτέλεση φάουλ του Βιόπουλου η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα, όμως το γκολ ακυρώθηκε ορθώς ως οφσάιντ, αφού ο Παπαρούνας κινήθηκε στην τροχιά της μπάλας από αντικανονική θέση. Στο 34′ η εκτέλεση φάουλ του Καραθανάση δεν βρήκε στόχο, ενώ στην τελευταία αξιόλογη στιγμή του πρώτου μέρους και μετά την σέντρα του Πάλι, ο Αμέτ Ερκάν, με προβολή, έστειλε την μπάλα στο δεξί κάθετο δοκάρι του Παπουτσίδη, ενώ στη συνέεια κατέληξε άουτ.

Στο 51ο λεπτό της αναμέτρησης άνοιξε το σκορ. Ο Μέγας κέρδισε ένα φάουλ κοντά στο ημικύκλιο της περιοχής, την εκτέλεση ανέλαβε ο Βιόπουλος, ο οποίος εκμεταλλευόμενος και την αλλαγή πορείας στο τείχος, είδε την μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα για το 1-0. Στο 70′ η σέντρα σουτ του Αγαπίδη από την δεξιά πτέρυγα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι, με τον Ογκουνσότο να γίνει στην συνέχεια αποδέκτης της μπάλας, τελειώνοντας άσχημα την φάση. Ωστόσο πέντε λεπτά αργότερα ήρθε και το δεύτερο γκολ που απλούστευσε τα πράγματα για τους γηπεδούχους. Ο Παπαρούνας έγινε αποδέκτης της μπάλας και μετά από ατομική προσπάθεια, με ένα πολύ ωραίο φαλτσαριστό πλασέ στην απέναντι γωνία, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 2-0. Μέχρι το τέλος της αναμέτρησης η Ελπίδα είχε δύο ευκαιρίες με ένα σουτ και μια κεφαλιά του Αμέτ Ερκάν που κατέληξαν άουτ, ενώ από πλευράς Ιάσμου ένα σουτ του Αγαπίδη στο 86′, είχε καλές προϋποθέσεις όμως και την ίδια τύχη, με το 2-0 να παραμένει ως το τελευταίο σφύριγμα.

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Στέφανος Κουμπαράκης, που είχε για βοηθούς τους Χαρίτση και Καραγιάννη.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Μέγας Αλέξανδρος Ιάσμου: Παπουτσίδης, Μπιλμπίλης (45′ Κατσικάρης), Αμοιρόπουλος, Χουσεΐν Σαλήμ, Λειβαδιώτης, Χουσεΐν Χιλμί, Παπαρούνας (90′ Ρέλλος), Καραπάτσιος (66′ Αγαπίδης), Βιόπουλος, Κλης, Ογκουνσότο.

Ελπίδα Σαπών: Ποιμενίδης, Φιλιππόπουλος (64′ Κουδούνης), Μπαμπούρης, Πασσάς, Ρούφος, Κασιώτης, Σωμαράκης, Καραθανάσης, Αμέτ Ερκάν, Νεάζη Αλή (78’Βαϊόπουλος), Πάλι.

Share it