Search

Ο απολογισμός της 2ης αγωνιστικής στην Β’ ΕΠΣ Θράκης! Πώς διαμορφώνεται η βαθμολογία!

Με πέντε νίκες γηπεδούχων και συνολικά 19 τέρματα συνεχίστηκε το πρωτάθλημα της Β’ ΕΠΣ Θράκης την περασμένη Κυριακή, ενώ δύο από τα προγραμματισμένα παιχνίδια δεν ξεκίνησαν ποτέ.

Η Ένωση Ασωμάτων νίκησε την νεανική ομάδα της ΑΕ Κομοτηνής και…μηδένισε την τιμωρία που κουβαλούσε από πέρυσι, η Βιστωνίδα Κοπτερού σκοράροντας τρεις φορές επικράτησε των Αρχοντικών, ενώ νικηφόρα ήταν και η συνέχεια του ΑΟ Φαναρίου. Ακόμη η Φιλία Κομοτηνής γνώρισε την δεύτερη ήττα της στη σεζόν και μάλιστα με το ίδιο σκορ (4-2), αυτή τη φορά από το Ατσάλι Αρχοντικών και στο ντέρμπυ της αγωνιστικής ο Ηρακλής Σαπών κέρδισε με 3-0 τον Αετό Μίσχου. Ρεπό στην 2η αγωνιστική είχε η Δόξα Υφαντών, ενώ οι αγώνες ΑΠΣ Πανθρακικός-ΠΑΕ Ποντίων και ΑΟ Μύστακας-Ελπίδες Κομοτηνής δεν έγιναν.

ΑΠΣ Πανθρακικός-ΠΑΕ Ποντίων (δ.δ.)

Μετά από απόφαση του διαιτητή κυρίου Δρακίδη, όπως αναμένονταν από τους περισσότερους, ο αγώνας μεταξύ του Πανθρακικού και της ΠΑΕ Ποντίων δεν διεξήχθη. Αυτή τη φορά, παρ’όλο που η φράση “ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ, ΠΑΝΤΑ ΤΙΜΩ”, ήταν καλυμμένη με τσιρότα, όπως δηλαδή συνέβη και στο προηγούμενο ματς, μετά το οποίο ο διαιτητής κύριος Ντοσίδης παραπέμφθηκε,  αιτία thw αναβολής ήταν και πάλι η φανέλα των φιλοξενούμενων, όμως λόγω των Πυρριχιστών που εικονίζονται στο πίσω μέρος της. Ωστόσο η συγκεκριμένη απόφαση παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Μπορεί στο άρθρο 4, παράγραφος 5 των κανόνων παιχνιδιού της UEFA, το οποίο μάλιστα κοινοποίησε προς όλες της ομάδες η ΕΠΣ Θράκης, να αναφέρει πως o εξοπλισμός δεν πρέπει να έχει πολιτικά ή θρησκευτικά ή προσωπικά συνθήματα ,ανακοινώσεις ή εικόνες. Όμως η γνωμοδότηση που εστάλη από την ΕΠΟ για το συγκεκριμένο ζήτημα, παρουσίαζε ως πρόβλημα της συγκεκριμένης φανέλας, μόνο τη φράση που αναγραφόταν και όχι οτιδήποτε άλλο. Υπενθυμίζουμε πως η συζήτηση για την ιστορική φανέλα της ΠΑΕ Ποντίων στην ΕΠΟ είναι προγραμματισμένη για τις 17 Οκτωβρίου.

Ένωση Ασωμάτων-ΑΕ Κομοτηνής 3-0

Στους Ασώματους η τοπική Ένωση υποδέχθηκε την ΑΕ Κομοτηνής, την οποία και κέρδισε με 3-0, φτάνοντας τους…0 βαθμούς και αυτό διότι ξεκίνησε με -6, λόγων της περσινής της αποχώρησης. Οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ στο 32′ με σουτ του Μουσταφά Μουσταφά, ενώ διπλασίασαν τα τέρματά τους στο 50′ με τον Μπαλτζή Μεμέτ. Το τελικό 3-0 έγραψε στο 90′ ο Μεμέτ Αλπέρ. Η ΑΕ Κομοτηνής είχε δύο καλές ευκαιρίες στο παιχνίδι με τα σου του Μιντιούρη και του Γεωργιάδη, τα οποία εξουδετέρωσε ο Σαλή Φατήχ, όμως παρ’όλη την προσπάθεια της ηττήθηκε. Στα αξιοσημείωτα του αγώνα, ο Βαγγέλης Μιντιούρης, ο οποίος με την φανέλα της ΑΕ Κομοτηνής πλέον, αντιμετώπισε την παλιά του ομάδα.

Βιστωνίδα Κοπτερού-Ατσάλι Αρχοντικών 3-0

Διπλασίασε τις νίκες του στο πρωτάθλημα το Κοπτερό. Η Βιστωνίδα κέρδισε με 3-0 το αρκετά μαχητικό Ατσάλι Αρχοντικών, το οποίο παρ’όλες τις φιλοδοξίες στην αρχή της σεζόν δεν έχει κάνει και το καλύτερο ξεκίνημα. Οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ στο 28′ με τον Ραμαδάν Σινάν και στο 36′ έφτασαν και στο 2-0 με γκολ του Γκιρετλί Ναζήμ, σκορ με το οποίο οι δύο ομάδες πήγαν στην ανάπαυλα. Το τελικό 3-0 σημειώθηκε στο 89′, όταν ο Ραμαδάν Σινάν και πάλι, εκμεταλλεύτηκε το λάθος του αντίπαλου γκολκίπερ και σκόραρε σε κενή εστία.

ΑΟ Μύστακας-Ελπίδες Κομοτηνής (δ.δ.)

Το συγκεκριμένο παιχνίδι δεν διεξήχθη με υπαιτιότητα της φιλοξενούμενης ομάδας. Οι Ελπίδες Κομοτηνής δεν είχαν στην σύνθεσή τους ποδοσφαιριστή μικρής ηλικίας, όπως προβλέπει η προκήρυξη, με αποτέλεσμα το παιχνίδι να μην μπορεί να ξεκινήσει.

ΑΟ Φαναρίου-Πόντος Κομοτηνής 4-0

Δεύτερη νίκη σε ισάριθμα παιχνίδια και για τον ΑΟ Φαναρίου. Η ομάδα του κυρίου Ταουκίδη δεν αντιμετώπισε ιδιαίτερο πρόβλημα, απέναντι στο νεανικό σύνολο του κυρίου Κυνηγόπουλου και επικράτησε με 4-0. Στις αρχές της αναμέτρησης ο Παπασάββας με πλασέ έκανε το 1-0, ενώ μετά από δύο δοκάρια του Κουμαράπη, ο Μποτρότσος με πέναλτι στα τελευταία λεπτά του πρώτου μέρους, έκανε το 2-0, δίνοντας ξεκάθαραο προβάδισμα στην ομάδα του. Οι γηπεδούχοι στο δεύτερο μέρος πέτυχαν ακόμη δύο τέρματα, με τον Βασταρδέλη και τον Νίκο Μποτρότσο, ο οποίος πέτυχε το δεύτερο προσωπικό του γκολ στην αναμέτρηση.

Ηρακλής Σαπών-Αετός Μίσχου 3-0

Στο σπουδαιότερο παιχνίδι της αγωνιστικής ο Ηρακλής Σαπών, ξεπέρασε το εμπόδιο του Αετού Μίσχου, κερδίζοντας με 3-0. Τα τέρματα των γηπεδούχων σημείωσαν οι Εφραιμίδης, Χριστοφορίδης και Τριανταφυλλίδης. Αυτή ήταν η δεύτερη νίκη και του Ηρακλή στο πρωτάθλημα, ο οποίος ακόμη δεν έχει δεχθεί γκολ στον συγκεκριμένο θεσμό. Αξίζει να σημειώσουμε πως οι δύο ομάδες αναμετρούνται και πάλι αύριο για το θεσμό του κυπέλλου και μάλιστα στο ίδιο γήπεδο.

Η βαθμολογία μετά την 2η αγωνιστική:

  1. Βιστωνίδα Κοπτερού 6 (6-0)
  2. ΑΟ Φαναρίου 6 (6-1)
  3. ΑΣ Αγιοχωρίου 6 (8-4)
  4. Ηρακλής Σαπών 6 (4-0)
  5. ΑΟ Μύστακας 3 (5-3)*
  6. Αετός Μίσχου 3 (4-5)
  7. Ένωση Ασωμάτων 0 (9-2) ***
  8. ΑΠΣ Πανθρακικός 0 (0-0)*
  9. Δόξα Υφαντών 0 (3-5)
  10. ΑΟ Φιλία Κομοτηνής 0 (4-8)
  11. ΠΑΕ Ποντίων Θρυλορίου 0 (2-6)*
  12. Ατσάλι Αρχοντικών 0 (1-5)
  13. Πόντος Κομοτηνής 0 (0-5)
  14. ΑΕ Κομοτηνής 0 (0-6)
  15. Ελπίδες Κομοτηνής -6 (2-4)* ***

*Εκκρεμεί η απόφαση των αγώνων ΑΠΣ Πανθρακικός-ΠΑΕ Ποντίων και ΑΟ Μύστακας-Ελπίδες Κομοτηνής.

**Ρέπο έκαναν οι ΑΠΣ Πανθρακικός και Δόξα Υφαντών.

*** Ένωση Ασωμάτων και Ελπίδες Κομοτηνής ξεκίνησαν με -6.

Share it