Search

Photos: Η βράβευση του Χρήστου Πανόπουλου απο τον Δήμαρχο Ξάνθης και το ξεχωριστό δώρο του ιδιοκτήτη του ΑΟΞ!

Σε μία πολύ όμορφη εκδήλωση που έγινε το Σάββατο το μεσημέρι στο Δημοτικό Αμφιθέατρο Ξάνθης, ο Δήμος Ξάνθης τίμησε την 50χρονη ιστορία του Αθλητικού Ομίλου Ξάνθης.

Στην εκδήλωση ένα απο τα βασικά τιμώμενα πρόσωπα ήταν φυσικά και ο ιδιοκτήτης του ΑΟΞ τα τελευταία 26 χρόνια, Χρήστος Πανόπουλος, ο οποίος τιμήθηκε απο τον Δήμαρχο Ξάνθης, με τον οποίο μάλιστα έκοψαν μαζί την κορδέλα για την έναρξη των εκδηλώσεων.

Μάλιστα πέρα απο τα δώρα και την τιμητική πλακέτα που παρέλαβε απο τον Δήμαρχο Ξάνθης, Χαράλαμπο Δημαρχόπουλο, ο ισχυρός άνδρας της Ξάνθης έλαβε και αναμνηστικό δώρο απο τον πρώτο πολίτη της Ξάνθης, με τον ιδιοκτήτη του ΑΟΞ να δίνει δώρο στον Δήμαρχο την επίσημη μπάλα του πρωταθλήματος αλλά και μια φανέλα με τις υπογραφές των παικτών.

Ο Δήμαρχος Ξάνθης στον χαιρετισμό του μίλησε για τον ενεργό ρόλο που έχει στην τοπική κοινωνία η ομάδα της Ξάνθης, ενώ στη συνέχεια τίμησε τον μεγαλομέτοχο της ομάδας κ. Χρήστο Πανόπουλο για την 26ετή διαδοχική προσφορά του στην ομάδα, την περιοχή και κατ’ επέκταση σ’ όλο το Νομό.

Ο μεγαλομέτοχος Χρήστος Πανόπουλος στον χαιρετισμό του, τόνισε:

«Καλησπέρα σας, ευχαριστούμε για την παρουσία σας στα 50 χρόνια της ομάδας αυτής. Θα ήθελα να κάνω μία μικρή παρένθεση, σήμερα έδωσα αυτή τη μπάλα και τη φανέλα στο Δήμαρχο Ξάνθης ο οποίος κι αυτός με τη σειρά του κάνει μία σημαντική προσπάθεια αναβάθμισης της πόλης της Ξάνθης. Τα συμβολικά αυτά δώρα, τα δίνω εκτός από τον σημερινό Δήμαρχο, στο Δήμαρχο που έχει φύγει από τη ζωή τον αείμνηστο Φίλιππο Αμοιρίδη, έναν άνθρωπο που είχα γνωρίσει, όπως και στον μετέπειτα Δήμαρχο κ. Στυλιανίδη, οι οποίοι, ένα είναι σίγουρο, για την ομάδα έκαναν λίγα έως ελάχιστα πράγματα, για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους, αλλά αυτές ήταν και οι δυνατότητές τους. Όμως συνεισέφεραν σ’ ένα πολύ σημαντικό έργο για την πόλη της Ξάνθης, για όλους εσάς αλλά και για μένα που αισθάνομαι Ξανθιώτης. Αυτό το έργο, το συνεχίζει και είμαι σίγουρος ότι θα το συνεχίσει με επιτυχία ο σημερινός Δήμαρχος.»

Το ταξίδι αυτό, φανταζόσασταν ότι θα έχει αυτή τη διάρκεια κ. Πανόπουλε;

«Για να είμαι ειλικρινής δεν είχα αυτό στο μυαλό μου, προέκυψε. Από πού κι ως πού, να αγαπήσω την Ξάνθη ξαφνικά; Την Αλεξανδρούπολη, γνωρίζετε όλοι, ότι την επισκέπτομαι για κάποια πράγματα. Οι συγκυρίες το έφεραν έτσι. Στην αρχή ήταν η χορηγία και εν συνεχεία το θέμα… μπλέχτηκε και γίναμε ιδιοκτήτες. Όλα αυτά τα χρόνια, πόνεσα, αγάπησα, έκλαψα για την Ξάνθη, για την ομάδα και θεωρώ ότι οι Ξανθιώτες γενικότερα έχουν ένα διαφορετικό επίπεδο και είναι καλοί άνθρωποι. Άσχετα αν έρχονται ή όχι στο γήπεδο ή με το τι λένε για το όνομά μου, αυτό δεν γίνεται με κακία, με δόλο. Θέλω να μιλήσω συγκεκριμένα για τον τον Ευτύχη Πατσούρα, ο οποίος έχει φύγει από τη ζωή. Μακάρι να ήταν 10000… Ευτύχηδες. Έβριζε όλο τον κόσμο, πέθαινε για την ομάδα και δεν έβλαψε ποτέ με βία αυτό που αγαπούσε. Μπορεί να το όνομα Πανόπουλος να ήταν όλη μέρα στο στόμα του, αλλά ήταν πολύ βαθιά Ξάνθη!»

«Ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ κι όχι τυπικά γιατί δεν είναι του στυλ μου, μέσ’ από όλη μου την ψυχή, στην ομάδα που εκπροσωπήθηκε από τον κ. Αντωνιάδη που ξεκίνησαν αυτή την προσπάθεια για να φέρουν τον ΑΟΞ ψηλά, όπως και στην επόμενη χρονικά γενιά ποδοσφαιριστών. Νομίζω αυτά ήταν πέτρινα, δύσκολα χρόνια αλλά ήταν πολύ ανθρώπινα, ζεστά και πραγματικά. Το ποδόσφαιρο δεν είναι έτσι πλέον και ούτε πρόκειται να επιστρέψει. Είναι τυχεροί που έζησαν αυτά τα συναισθήματα. Όλοι οι υπόλοιποι, καλώς ή κακώς έζησαν και ζούμε σε ένα πλήρη επαγγελματισμό. Κι από εδώ και στο εξής θα είναι χειρότερα. Θεωρώ πως η ιδέα της Ξάνθης, θα είναι κάτι άυλο, στην εξέλιξη του χρόνου. Δεν θα είναι αυτό, το οποίο αισθάνθηκαν οι παλιότεροι.»

«Τα είπε όλα ο Δήμαρχος, δεν πρόκειται να μακρυγορήσω. Τα επόμενα 50 χρόνια, η γιορτή που θα γίνει για τα 100, εύχομαι να βρει την Ξάνθη στην Α! Εθνική και τη Super League. Όχι με 1000 φιλάθλους αλλά με 10.000 κόσμο, γιατί οφείλετε να το κάνετε για την πόλη σας, κι επιτρέψτε μου, για την πόλη μας.»

«Και τελειώνω μ’ αυτό. Αιωνιότητα, στη  ζωή δεν υπάρχει. Αιωνιότητα υπάρχει στον παράδεισο και την κόλαση. Στα 10, 20 στα 30 χρόνια, είσαι παντρεμένος με μια γυναίκα και στα 20 σε παρασημοφορούν. Έτσι είναι και η μπάλα. Να αγαπάμε την Ξάνθη, να αγαπάτε την Ξάνθη, δεν είναι μόνο ποδόσφαιρο, είναι μία έξοδος της Ξάνθης στα αθηναϊκά κι όχι μόνο δίκτυα. Κι αυτό το χρειάζεται η πόλη. Ευχαριστώ για την παρουσία σας και να έχετε πρώτα απ’ όλα την υγεία σας, εσείς και οι οικογένειές σας.»

Share it