Search

Με δύο χρυσά και ένα ασημένιο επέστρεψε απο το Βαλκανικό Masters ο Γιώργος Λεπίδας!

Στα 42 του ο Γιώργος Λεπίδας, ακόμη αθλείται και πετυχαίνει διακρίσεις. Τελευταία του διάκριση, ήταν αυτή που ήρθε προ ολίγων ημερών στη Στάρα Ζαγόρα Βουλγαρίας, εκεί όπου διεξήχθη το Βαλκανικό Πρωτάθλημα Masters.

Ο αθλητής, αγωνιζόμενος στην ηλικιακή κατηγορία 40-44 ετών, κατέκτησε τη δεύτερη θέση στα 100 μέτρα, την πρώτη θέση στα 100 μέτρα και την πρώτη θέση στη βαλκανική σκυτάλη. Οι χρόνοι του στα 100 μέτρα και στα 200 μέτρα, ήταν 11,86 και 23,96 δευτερόλεπτα αντίστοιχα, και ο ίδιος δηλώνει ικανοποιημένος από αυτούς και από τη διάκριση.

Γενικά το πρωτάθλημα αφορούσε σε αθλητές άνω των 35 ετών, οι οποίοι επιμερίστηκαν σε ηλικιακές κατηγορίες ανά πέντε χρόνια. Στη σειρά του Γιώργου Λεπίδα, σε 100 και 200 μέτρα υπήρχαν άλλοι 15 δρομείς, με τον ανταγωνισμό να μην είναι αμελητέος.

“Οι εντυπώσεις μου είναι πολύ καλές. Η διοργάνωση ήταν σε πολύ υψηλό επίπεδο και το γήπεδο στη Στάρα Ζαγόρα είναι φοβερό. Υπάρχουν και βοηθητικά γήπεδα, και το ταρτάν διατηρείται σε εξαιρετική κατάσταση. Τέτοιο γήπεδο, πέραν του Πανθεσσαλικού και του Παγκρήτιου, δεν υπάρχει στην Ελλάδα. Και μάλιστα η Στάρα Ζαγόρα είναι μια πόλη μικρή”, είναι οι εντυπώσεις του δρομέα, ο οποίος δεν κρύβει ότι προετοιμαζόταν “όλο τον χρόνο, κάνοντας πέντε προπονήσεις την εβδομάδα! Έμεινα ικανοποιημένος από τους χρόνους μου”.

Όπως μας εξηγεί ο αθλητής, ασχολείται “με τον στίβο από μικρός και, πέρα από το πάθος, την εκγύμναση και την εκτόνωση, υπάρχει και το κίνητρο του πρωταθλητισμού. Είμαι αρκετά ανταγωνιστικός”.

Στη συνέχεια, ο κος Λεπίδας αναδεικνύει τα θετικά οφέλη του κλασικού αθλητισμού και σας παροτρύνει να τον δοκιμάσετε. “Ο στίβος, ειδικά στις μικρές ηλικίες, είναι το καλύτερο που μπορεί να κάνει ένα παιδί, γιατί αποτελεί τη βάση για όλα τα αθλήματα. Οπότε καλούμε πάντα τα παιδιά, να ξεκινούν από τον κλασικό αθλητισμό”, δηλώνει.
Παράλληλα, ασχολείται και με τον σύλλογο ΠΑΣ Πρωταθλητών ως υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων. Ο σύλλογος δραστηριοποιείται στον κλασικό αθλητισμό, με έδρα την Κομοτηνή και αναπτυσσόμενη κάθε χρόνο πορεία.

“Ξεκινήσαμε από προχθές τη μεταγραφική περίοδο, κι έχουμε επαφές σε όλη την Ελλάδα και θα κοιτάξουμε και τους πρωτοετείς φοιτητές που ήρθαν στην Κομοτηνή. Ο στόχος μας φέτος, σε συλλογικό επίπεδο, είναι να φτάσουμε όσο πιο ψηλά γίνεται, και να μπούμε στην 50άδα της γενικής κατάταξης του ΣΕΓΑΣ”, καταλήγει ο Γιώργος Λεπίδας αναφορικά με τον σχεδιασμό του συλλόγου για την φετινή χρονιά.

Share it