Search

Ο απολογισμός της 1ης αγωνιστικής στην Α’ ΕΠΣ Θράκης

Τέσσερις νίκες γηπεδούχου, δύο φιλοξενούμενου και συνολικά 27 τέρματα σημειώθηκαν στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος της Α κατηγορίας της ΕΠΣ Θράκης.

Δόξα Γρατινής, Ορφέας Ξυλαγανής, ΠΑΟΚ Κοσμίου και Ελπίδα Σαπών ξεκίνησαν με τον πλέον εμφατικό τρόπο, αφού πέτυχαν πεντάρες, ο Μέγας Αλέξανδρος Ιάσμου στο μεγάλο ντέρμπυ της αγωνιστικής ανέτρεψε τος εις βάρος του 0-1 στο δεύτερο ημίχρονο, ενώ ο Ορφέας Στρύμης πέτυχε και αυτός την πρώτη του νίκη, επικρατώντας με το εύθραυστο 1-0 της Μεσσούνης.

Όπως συνέβη και με όλα τα παρακάτω παιχνίδια, έτσι και στα ματς των επόμενων αγωνιστικών, θα έχετε την δυνατότητα να παρακολουθείτε LIVE την εξέλιξή τους λεπτό προς λεπτό, μέσω του SportsAddict.

Ορφέας Στρύμης-Μεσσούνη 1-0

Στο ουδέτερο γήπεδο της Εκτενεπόλ ο τυπικά γηπεδούχος Ορφέας Στρύμης, με τέρμα που πέτυχε με σουτ ο Μαυρόπουλος στο 44′, επικράτησε της Μεσσούνης με 1-0. Η ομάδα του κυρίου Κυνηγόπουλου που έχει ενισχυθεί σημαντικά μέχρι στιγμής στον μεταγραφικό τομέα, κέρδισε τους πρώτους βαθμούς της χρονιάς, έχοντας σαν απώτερο σκοπό να συνεχιστούν οι καλές εμφανίσεις και τα θετικά αποτελέσματα, ώστε η ομάδα να μην πάρει την κατιούσα μετά τους πρώτους αγώνες, όπως τις περασμένες σεζόν. Από την άλλη η Μεσσούνη, γνώρισε μια ήττα που ήρθε στον απόηχο του σπουδαίου αποτελέσματος που απέσπασε την προηγούμενη εβδομάδα στις Σάπες για το κύπελλο. Η ομάδα του κυρίου Τσαλίδη είχε την ευκαιρία της να κατακτήσει έστω την ισοπαλία, όμως στο 80′ ο Κισσούδης αστόχησε σε εκτέλεση πέναλτι, με το 1-0 να παραμένει ως το τέλος.

Ελπίδα Σαπών-ΠΑΟΚ Κομοτηνής 5-1

Άφησε πίσω της το κακό αποτέλεσμα στο κύπελλο και σκόραρε πεντάκις στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος. Η ομάδα του κυρίου Χαριτόπουλου παρουσιάστηκε σοβαρή και συγκεντρωμένη, απέναντι στον επικίνδυνο και νεοφώτιστο ΠΑΟΚ Κομοτηνής και καθάρισε την υπόθεση νίκη από το πρώτο κιόλας μέρος, όταν προηγούνταν με 4-1. Στο 1′ ο Αμέτ Ερκάν έκανε με κεφαλιά το 1-0, πετυχαίνοντας και το πρώτο γκολ της σεζόν για το πρωτάθλημα, ενώ στο 10′ και το 24′ ο Σωμαράκης με δύο προσωπικά γκολ ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 3-0. Στο 40ο λεπτό και πάλι ο Αμέτ Ερκάν πέτυχε το 4-0, με τον Κελεσίδη στην πρώτη του εμφάνιση και μάλιστα ως αρχηγός με την φανέλα του ΠΑΟΚ Κομοτηνής, να μειώνει σε 4-1. Το τελικό 5-1 έγραψε στο 78′ ο Πάλι Έρβις.

ΠΑΟΚ Κοσμίου-Κομψάτος Πολυάνθου 5-0

Νικηφόρο ξεκίνημα και για τον ΠΑΟΚ Κοσμίου στην σεζόν, που αν και δυσκολεύτηκε για ένα ημίχρονο, απέναντι στον Κομψάτο, επικράτησε με 5-0, με το σκορ να διαμορφώνεται στο δεύτερο μέρος. Οι γηπεδούχοι πήραν το προβάδισμα στο 20′ με την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μυστρίδη, με το 1-0 να διατηρείται ως το τέλος του ημιχρόνου. Στο 48′ ο Πότσης “κρέμασε” τον Αράπογλου για το 2-0, ενώ στο 62′ ο Αληοσμάν Τζενγκίζ με ασύλληπτη εκτέλεση φάουλ πραγματοποίησε το 3-0. Το τελικό 5-0, διαμορφώθηκε στο τελευταίο δεκάλεπτο, με δύο γκολ του Φώτη Ξενάκη στο 82′ και το 89′.

Μέγας Αλέξανδρος Ιάσμου-Δόξα Σώστη 3-1

Μετά από ένα μοιρασμένο, σε γενικές γραμμές, παιχνίδι, με τις δύο ομάδες να έχουν από ένα καλό σαρανταπεντάλεπτο, ο Μέγας κατάφερε με ανατροπή να πετύχει την πρώτη του νίκη. Η Δόξα που ήταν καλύτερη στην αρχή, πήρε το προβάδισμα με τέρμα του πρώην παίκτη του Ιάσμου, Δημήτρη Παπασωτηρίου στο 22′. Οι γηπεδούχοι επανήλθαν δριμύτεροι και αφού ισοφάρισαν σε 1-1 με το ιστορικό γκολ του Ογκουνσότο στο 47′, έφτασαν στην ολική ανατροπή με την εκτέλεση πέναλτι του Αμοιρόπουλου στο 57′. Το τελικό σκορ διαμορφώθηκε με το αυτογκόλ του Καραγεωργόπουλου στο 65′.

Αναγέννηση Παγουρίων-Ορφέας Ξυλαγανής 1-5

Το παραμικρό περιθώριο δεν άφησε στους αντιπάλους του ο Ορφέας, που πέρασε σαν σίφουνας από το Σιδηροχώρι, επικρατώντας με 1-5 των Παγουρίων. Στο 18′ ο Γεωργιάδης με κεφαλιά άνοιξε το σκορ, ενώ στο 25′ ο ίδιος παίκτης έκανε και το 0-2. Στο 31ο λπετό ο Αραμπατζής με πλασέ ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 0-3, με τον Σαρακατσάνη να μειώνει από το σημείο του πέναλτι σε 1-3 στο 60′. Στο 85′ ο Απαλαγάκης έκανε το 1-4 και το 90+1′ ο Στυλιανίδης με κεφαλιά σημείωσε το τελικό 1-5.

Σπάρτακος Αγίων Θεοδώρων-Δόξα Γρατινής 0-5

Με νίκη ξεκίνησε και η Γρατινή το πρωτάθλημα, με σκορ ωστόσο που λίγοι περίμεναν. Η ομάδα του κυρίου Μπόζη, μπήκε φουριόζα στον αγωνιστικό χώρο και άνοιξε το σκορ στο 3′ με κεφαλιά του Μπόζη. Στο 20′ ο Αντωνιάδης πέτυχε το 0-2, που ήταν και το σκορ του πρώτου ημιχρόνου, ενώ ο Μπόζης στο 47′ πέτυχε το δεύτερο προσωπικό του τέρμα κάνοντας το 0-3. Στο 58′ ο Μουζασβίλι από την άσπρη βούλα έγραψε το 0-4, ενώ το τελικό 0-5 πέτυχε στο 84′ ο αρχηγός Βασίλης Αντωνιάδης. Από τα μεγάλα φαβορί του πρωταθλήματος η Γρατινή, ενώ και ο Σπάρτακος αναμένεται να ανακάμψει και να παρουσιαστεί πιο ανταγωνιστικός στη συνέχεια.

Share it