Search

Ο απολογισμός της 1ης αγωνιστικής στην Β’ ΕΠΣ Θράκης

Έξι νίκες φιλοξενούμενου και μόλις μία γηπεδούχου σημειώθηκαν στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος της Β’ ΕΠΣ Θράκης, ενώ επιτεύχθηκαν συνολικά 35 τέρματα, σε ένα πρωτάθλημα που αναμένεται και φέτος συναρπαστικό.

Ο Μίσχος στον μοναδικό άσσο της ημέρας επικράτησε της Φιλίας, ενώ Κοπτερό και Φανάρι ξεκίνησαν επίσης νικηφόρα. Η Ένωση Ασωμάτων σε ένα παιχνίδι που άρχισε με 40 λεπτά καθυστέρηση νίκησε την ΠΑΕ Ποντίων και οι Ηρακλής Σαπών, Μύστακας και Αγιοχώρι κέρδισαν επίσης τους πρώτους τρεις βαθμούς της χρονιάς. Ρεπό στην 1η αγωνιστική είχε ο Πανθρακικός.

ΠΑΕ Ποντίων-Ένωση Ασωμάτων 2-6

Η ΠΑΕ Ποντίων Θρυλορίου υποδέχθηκε την Ένωση Ασωμάτων, σε ένα ντέρμπυ από τα παλιά, που διεξήχθη στο γήπεδο του Κάλχα. Το ενδιαφέρον και η απορία των περισσότερων για το συγκεκριμένο ματς, ευτυχώς ή δυστυχώς, βρισκόταν στην αναμονή της απόφασης των γηπεδούχων σχετικά με την φανέλα που θα φορέσουν. Εκείνοι όχι απλά παρουσιάστηκαν με την ιστορική και πολυσυζητημένη, νέα φανέλα τους, αλλά παρ’όλες τις διαβουλεύσεις που υπήρχαν μεταξύ των αρμόδιων και είχαν σαν αποτέλεσμα να καθυστερήσει η σέντρα του αγώνα, κατάφεραν να αγωνιστούν κιόλας με αυτή, για πρώτη φορά μέσα στην σεζόν. Μπορεί η Ένωση Ασωμάτων, όντας πιο δυνατή αγωνιστικά και δικαίως, να επικράτησε με 2-6, με το σκορ να διαμορφώνεται στα τελευταία λεπτά, όμως για την ΠΑΕ Ποντίων, ένας πρωταρχικός της στόχος επετεύχθη.

Υπενθυμίζουμε πως σήμερα ακολούθησε και η αποστολή της επιστολής της ΠΟΕ προς την ΕΠΟ αλλά και την ΕΠΣ Θράκης, ενόψει της 11ης Οκτωβρίου, ημέρα συζήτησης του θέματος της φανέλας στην ΕΠΟ, η οποία χαρακτηρίζεται από την ΠΑΕ Ποντίων ως η μητέρα των μαχών.

ΑΕ Κομοτηνής-Βιστωνίδα Κοπτερού 0-3

Στο γήπεδο των Αγίων Θεοδώρων, η ΑΕ Κομοτηνής υποδέχθηκε την Βιστωνίδα Κοπτερού, από την οποία και γνώρισε την ήττα με 0-3. Ο Ιμπίς Ριτβάν μόλις στο 3′ με δυνατό σουτ άνοιξε το σκορ για το 0-1, για να έρθει ένα λεπτό αργότερα ο Ραμαδάν Σεβέν να κάνει με προβολή το 0-2. Το τελικό 0-3 σημείωσε από το 16′ κιόλας, ο Μπίνμπασι Αλή από απευθείας εκτέλεση κόρνερ. Οι φιλοξενούμενοι είναι για άλλη μια χρονιά ένα από τα φαβορί του πρωταθλήματος, ειδικότερα μετά και από την σημαντική ενίσχυση που είχαν κατά τις μεταγραφές του καλοκαιριού. Από την άλλη η ΑΕ Κομοτηνής, με προπονητή τον Λάμπρο Κουβεριανό, αποτελεί μια νεανική ομάδα, η οποία συνεργάζεται με την Ακαδημία του Σπάρτακου και σκοπεύει να προωθήσει ποδοσφαιριστές σε ανώτερο επίπεδο.

Αετός Μίσχου-Φιλία Κομοτηνής 4-2

Με το δεξί ξεκίνησε και στο πρωτάθλημα ο Αετός Μίσχου. Η ομάδα του κυρίου Λάζαρου Κουρουκεχαγιά επιβλήθηκε με 4-2 της Φιλίας Κομοτηνής σε ένα συναρπαστικό παιχνίδι. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με 2-0, χάρη στα τέρματα των Μουσταφά Ισμαήλ και Σεμερτζί Μπερκάι στο 13′ και το 29′ αντίστοιχα. Η Φιλία κατάφερε να φέρει τον αγώνα στα ίσα, μειώνοντας με τον Χακάν Αλή στο 54′ και ισοφαρίζοντας με τον Μεχμέτ Κιουτσούκ σε 2-2 στο 60′. Ωστόσο ο Αετός επανέκτησε το προβάδισμα με γκολ του Γιλτίδη στο 62′, ενώ κλείδωσε την νίκη με το δεύτερο τέρμα του Μουσταφά Ισμαήλ στο 88′.

Ατσάλι Αρχοντικών-ΑΟ Φαναρίου 1-2

Ίσως στο πιο συναρπαστικό παιχνίδι της 1ης αγωνιστικής το Φανάρι έφυγε με τους τρεις βαθμούς από την έδρα των Αρχοντικών. Οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που πήραν το προβάδισμα με το δυνατό σουτ του Βασταρδέλη στο 13′, ενώ πήγαν στην ανάπαυλα με δύο γκολ διαφορά, αφού ο Νταναδάς στο 42′ με νέο σουτ έκανε το 0-2. Το μόνο που κατάφερε το Ατσάλι ήταν να μειώσει με τον Χότζογλου σε 1-2 στο 70ο λεπτό. Να σημειωθεί πως το Φανάρι είχε και δοκάρι στις αρχές του δευτέρου μέρους μετά το σουτ του Καραβέτη.

Η βαθμολογία μετά την 1η αγωνιστική:

  1. Ένωση Ασωμάτων 3 (6-2)
  2. Βιστωνίδα Κοπτερού 3 (3-0)
  3. ΑΟ Μύστακας 3 (5-3)
  4. Αετός Μίσχου 3 (4-2)
  5. ΑΣ Αγιοχωρίου 3 (4-2)
  6. ΑΟ Φαναρίου 3 (2-1)
  7. Ηρακλής Σαπών 3 (1-0)
  8. ΑΠΣ Πανθρακικός 0 (0-0)
  9. Ατσάλι Αρχοντικών 0 (1-2)
  10. Πόντος Κομοτηνής 0 (0-1)
  11. Δόξα Υφαντών 0 (3-5)
  12. ΑΟ Φιλία Κομοτηνής 0 (2-4)
  13. Ελπίδες Κομοτηνής 0 (2-4)
  14. ΑΕ Κομοτηνής 0 (0-3)
  15. ΠΑΕ Ποντίων Θρυλορίου 0 (2-6)

*Ρέπο έκανε ο ΑΠΣ Πανθρακικός

Share it