Search

Στην Ξάνθη η «χρυσή» Εθνική Ελλάδας που κατέκτησε το Euro 2004! Διήμερο εκδηλώσεων του Δήμου Ξάνθης για τα 50χρόνια ΑΟΞ

Διήμερο αφιερωμένο στον Αθλητικό Όμιλο Ξάνθης (Α.Ο.Ξ.)  είναι προγραμματισμένο το προσεχές Σαββατοκύριακο 07-08 Οκτωβρίου, καθώς στις παραπάνω ημερομηνίες ο Δήμος Ξάνθης θα πραγματοποιήσει εκδηλώσεις για τον εορτασμό των 50 χρόνων του ΑΟΞ.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων αυτών ο Δήμος Ξάνθης έχει προσκαλέσει ποδοσφαιριστές της Εθνικής Ελλάδας του 2004, της ομάδας δηλαδή που έφτασε στην κορυφή της Ευρώπης κατακτώντας το Euro 2004 της Πορτογαλίας, για φιλική αναμέτρηση με αντίπαλο Μικτή Ομάδα αποτελούμενη από παλαίμαχους ποδοσφαιριστές που έχουν φορέσει τη φανέλα του ΑΟΞ. Η φιλική αναμέτρηση θα διεξαχθεί στο γήπεδο του ΑΟΞ την Κυριακή 8 Οκτωβρίου.

Την οργάνωση και διεκπεραίωση του ποδοσφαιρικού διημέρου έχει αναλάβει η αντιδήμαρχος Αθλητισμού του Δήμου, κα. Αλεξία Γκιρτζίκη, η οποία ήταν εισηγήτρια του θέματος στο Δημοτικό Συμβούλιο, που ενέκρινε το θέμα στη συνεδρίαση της περασμένης Τρίτης. Όπως δήλωσε η κα. Γκιρτζίκη στο Sportsaddict: ¨Οι εκδηλώσεις για τα 50 χρόνια του ΑΟΞ θα είναι μέρος του συνολικού event «Ξάνθη, πόλη πολιτισμού και αθλητισμού» και έχει ως στόχο να προβάλλει την ιστορία του ξανθιώτικου συλλόγου, με το Δήμο να τιμάει με αυτό τον τρόπο τόσο την ομάδα της πόλης μας και την 50χρονη παρουσία της στα πανελλήνια πρωταθλήματα, όσο και τους διεθνείς που οδήγησαν την Εθνική Ελλάδας ανδρών στη μεγαλύτερη διάκριση της ιστορίας της¨.

Στα πλαίσια των εκδηλώσεων του διημέρου 07-08 Οκτωβρίου θα υπάρξουν κι άλλες δράσεις, καθώς θα στηθεί στην κεντρική πλατεία ξύλινο περίπτερο προβολής των δράσεων και ειδικά «σταντ» με αφίσες, φωτογραφίες και άλλα αναμνηστικά και ιστορικά στοιχεία του ΑΟΞ. Επίσης το Σάββατο 07/10 ποδοσφαιριστές της Εθνικής 2004 αλλά και της τωρινής ομάδας του ΑΟΞ θα υπογράφουν αυτόγραφα και θα μοιράζουν αναμνηστικά δώρα στους φιλάθλους, με τους διοργανωτές να ετοιμάζουν κι άλλες εκπλήξεις, ενώ στο χώρο του γηπέδου ΑΟΞ θα φιλοξενηθεί σχετική έκθεση.

Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στις παραπάνω ημερομηνίες μιας και εκείνο το διάστημα δεν υπάρχει αγωνιστική δράση λόγω της επίσημης αναμέτρησης της Εθνικής Ελλάδας με την Κύπρο για τα προκριματικά του Mundial 2018, ενώ έρχονται σχεδόν ένα μήνα μετά από την έκθεση των Παλαιμάχων στην Εμπορική Λέσχη της Ξάνθης στις γιορτές Παλιάς Πόλης.

Όσον αφορά τους προσκεκλημένους διεθνείς ποδοσφαιριστές της ομάδας του 2004, αναμένεται να καταφθάσουν με 25μελή αποστολή (ποδοσφαιριστές, αναπληρωματικοί, συνοδοί), με τις προσκλήσεις να έχουν ήδη αποσταλεί στους παίκτες με τις απαντήσεις στη συντριπτική πλειοψηφία τους να είναι θετικές και να αναμένονται μόνο κάποιες από παίκτες που βρίσκονται στο εξωτερικό ή εργάζονται αυτή τη στιγμή σε συλλόγους.

Έτσι, εκτός απροόπτου το «παρών» στο φιλικό με τη «Μικτή Α.Ο.Ξ.» θα δώσουν μεταξύ άλλων οι Γιώργος Καραγκούνης, Κώστας Κατσουράνης, Ζήσης Βρύζας, Τραϊανός Δέλλας, Άγγελος Χαριστέας, Θοδωρής Ζαγοράκης και πολλοί ακόμη παίκτες της «χρυσής» Εθνικής του 2004.

Οι προετοιμασίες για τη διεξαγωγή του φιλικού έχουν ξεκινήσει και συνεχίζονται με ταχύτατους ρυθμούς, ενώ ήδη τα πρώτα σχόλια και εντυπώσεις για την προσπάθεια είναι θετικές, με την πόλη της Ξάνθης να ετοιμάζεται να ζήσει ένα… ποδοσφαιρικό διήμερο γεμάτο όμορφες, συγκινησιακές στιγμές, με τους παλαιότερους να θυμούνται και τους νεότερους να μαθαίνουν για την ιστορία του ΑΟΞ αλλά και της Εθνικής Ομάδας.

Share it