Search

Ο επίσημος χορογράφος των Εθνικών Ομάδων Ρυθμικής & Ενόργανης Γυμναστικής Γιάννης Μάρτος αποκλειστικά στο SportsAddict!

Στις εγκαταστάσεις του ΤΟΛ της Μαΐστρου από τον Όμιλο Εννόργανης Γυμναστικής Αλεξ/πολης φιλοξενήθηκε για δύο ημέρες ο χορογράφος και υπεύθυνος μπαλέτου του κλιμακίου της Θεσσαλονίκης των Εθνικών Ομάδων της Ελλάδας στην Ρυθμική και Ενόργανη γυμναστική, Γιάννης Μάρτος (δεξιά στην παραπάνω φωτογραφία).

Ο κ. Μάρτος ήρθε στον Έβρο μετά από πρόσκληση του καλού του φίλου και προέδρου του ΟΕΓΑ Νεκτάριου Κελεσίδη και έμεινε εντυπωσιασμένος από την προσπάθεια που κάνει ο σύλλογος της Αλεξανδρούπολης. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός μίλησε με τα παιδιά του ΟΕΓΑ και τους έδειξε κάποια από τα… μυστικά του.

Ο πολύπειρος χορογράφος που έχει σπουδάσει στην Ανωτάτη Ακαδημία Χορού Vaganova στα Τίρανα της Αλβανίας,  έχει να επιδείξει ένα πλούσιο βιογραφικό. Έχει συνεργαστεί ως σολίστ με την Όπερα των Τιράνων και ως χορευτής με την Όπερα La Scala του Μιλάνου και με το Χοροθέατρο του Κ.Θ.Β.Ε., σε χορογραφίες των J. Vinclair, Α. Θεοφανίδου, K. Pήγου, X. Mανταφούνη, A. Παπαδαμάκη, M. Nαλμπάντη, Α. Φωνιαδάκη, Κ. Μίχου, N. Charnock, C. Griset, Σ. Μαυραγάνη, Ν. Ξεναρίου, Γ. Μπαγουρδή.

Συνεργασίες στο θέατρο: O διθύραμβος του ρόδου, Όρνιθες (Κ.Θ.Β.Ε.). Από το 1991 έως το 2008 υπήρξε μέλος του Χοροθεάτρου του ΚΘΒΕ, ενώ από το 2008 είναι χορογράφος στην Εθνική Ομάδα Ρυθμικής Γυμναστικής.

Μιλώντας αποκλειστικά στο SportsAddict ανέφερε τα εξής:

«Είναι μεγάλη μου χαρά που βρίσκομαι εδώ μετά από την πρόσκληση του φίλου μου του Νεκτάριου (Κελεσίδη). Εντυπωσιάστηκα με αυτά που είδα εδώ μέσα, με την οργάνωση, με τα παιδιά πάνω απ’ όλα. Ο ΟΕΓΑ διαθέτει πολύ καλό υλικό. Γίνεται εξαιρετική δουλειά από τους προπονητές. Έχω γυρίσει όλη την Ελλάδα και έχω την τύχη να είμαι και στο κλιμάκιο της Εθνικής και αισθάνομαι πολύ χαρούμενεος που βλέπω εδώ στην επαρχία, στην Αλεξανδρούπολη να γίνεται τέτοια δουλειά, να υπάρχουν τόσα καλά παιδιά και εύχομαι από καρδιάς αυτά τα παδιά να είναι οι επόμενοι πρωταθλητές γιατί το αξίζουν. Το αξίζει όλος αυτός ο μόχθος που καταβάλουν οι γονείς, οι παράγοντες. Πιστεύω ότι οι επιτυχίες που έχουν έρθει είναι πολύ λίγες σχετικά με αυτές που θα έρθουν στο μέλλον».

Σε ερώτηση για το αν η γυμναστική έχει μέλλον στην Ελλάδα είπε:

«Επειδή είμαι φύσει αισιόδοξος άνθρωπος και δεν είμαι απ’ αυτούς που θα πούνε α μας έχει πλακώσει η κρίση κτλ, πάντα με το μεράκι θα βρίσκονται άνθρωποι όπως είναι ο Νεκτάριος, οι προπονητές που βλέπω εδώ πέρα, αλλά και σε όλη την Ελλάδα κα σε άλλους συλλόγους που υποστηρίζουν και βοηθούν τα παιδιά και τους γονείς τους με όλες τους τις δυνάμεις. Βέβαια λοιπόν υπάρχει μέλλον. Όπως είναι στην κορυφή η Ελλάδα με τον Πετρούνια και τα υπόλοιπα παιδιά και μάλιστα με τις συνθήκες στις οποίες προπονούνται, έτσι θα πορευόμαστε. Δεν πεθαίνουμε ποτέ. Έρχονται καλύτερες μέρες».

Για την κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι εγκαταστάσεις στις οποίες ετοιμάζονται οι αυριανοί πρωταθλητές τόνισε:

«Έχω γυρίσει όλο τον κόσμο, έχω δει ομοσπονδίες, δεν συγκρινόμαστε. Τα μεγέθη στο εξωτερικό είναι τεράστια. Μιλαμε ότι έχουν εγκαταστάσεις σύγχρονες όπως η Αγγλία. Το μπάτζετ της ομοσπονδίας γυμναστικής μίας απ΄αυτές τις χώρες είναι 15 εκ. ευρώ και στην Ελλάδα η αντίστοιχη ομοσπονδία παίρνει 500-600 χιλιάδες. Είναι τεράστιες οι διαφορές. Αυτό σημαίνει ότι οι άνθρωποι αυτοί επενδύουν και έτσι έχουν και τις σωστές εγκαταστάσεις και τα εργαλεία και την τεχνολογία γενικότερα. Δεν έχουν όμως την ελληνική ψυχή. Υποστηρίζω πάντα τον αγώνα που κάνουν καθημερινά τα δικά μας παιδιά, στις μικρές και μεγάλες κατηγορίας και δεν πτοούμαστε».

Το μήνυμα του προς τα μικρά παιδιά που τώρα ξεκινάνε την γυμναστική:

«Έχω να δώσω ένα μήνυμα προς τους γονείς γιατί είμαι και γω γονέας και ξέρω. Το καλύτερο δώρο που μπορούμε να προσφέρουμε στα παιδιά μας είναι ο αθλητισμός. Ο καθαρός αθλητισμός. Αν προκύψει και ο πρωταθλητισμός γιατί όχι να προχωρήσουμε και εκεί». 

 

 

 

Share it