Search

Τελέστηκε ιερά παράκληση στο Παρεκκλήσιο του Αγίου Αντωνίου κοντά στην γέφυρα του Κομψάτου, Διορθώθηκε μερικώς η σήμανση!

Χοροστατούντος του Μητροπολίτου Μαρωνίας και Κομοτηνής, τελέστηκε σήμερα το απόγευμα ιερά Παράκληση στο εξωκκλήσι του Αγίου Αντωνίου κοντά στην γέφυρα του Κομψάτου, η οποία και κατέρρευσε πριν μερικές μέρες. Πλήθος κόσμου από την περιοχή, μαζεύτηκε για να ευχαριστήσει τον Άγιο Αντώνιο που προστάτευσε την γύρων περιοχή την ώρα της πτώσης της γέφυρας και δεν θρηνήσαμε θύματα. Μετά το τέλος της Παράκλησης και της Αρτοκλασίας, ο Δεσπότης μας κ.κ. Παντελεήμων ευχαρίστησε όλους όσους κινητοποιήθηκαν για αυτό το ατυχές συμβάν, ο καθένας από το πόστο του και αναφερόμενος στους αρμοδίους για την αποκατάσταση της γέφυρας είπε: «Παρακαλώ τους αρμοδίους να μεριμνήσουν, ώστε να ξαναφτιαχτεί η γέφυρα γρήγορα, σύντομα και με σωστό τρόπο.»

Παρεμπιπτόντως, μόλις πριν από δύο ημέρες διορθώθηκε, κατά κάποιο τρόπο, η σήμανση στην Ε.Ο. Ιάσμου-Κομοτηνής. Βέβαια για να συμβεί το παραπάνω έπρεπε να υπάρξουν αναφορές και παράπονα από τους κατοίκους της περιοχής, οι οποίοι συνεχώς παρατηρούσαν αυτοκίνητα να κινούνται στον δρόμο προς την γέφυρα, δίχως να γνωρίζουν τι έχει προηγηθεί όπως επίσης και ότι ο δρόμος προς το παρόν είναι «κλειστός». Μάλιστα, πεζοπόροι, παρατήρησαν αμάξι να ανακόπτει ταχύτητα μόλις λίγα μέτρα πριν τις πινακίδες και το ανάχωμα που έχει στηθεί πριν την γέφυρα.

Όλοι πλέον αναμένουν νεότερα σχετικά με το τι μέλλει γενέσθαι με την γέφυρα του Κομψάτου, διότι μπορεί προς το παρόν οι περισσότεροι που κινούνται προς Κομοτηνή και τα γύρω χωριά, να παρακάμπτουν μέσω της διασταύρωσης Ιάσμου-Γαλήνης-Μωσαϊκού-Αμβροσίας-Πολυάνθου, όμως ο χρόνος περνάει, το φθινόπωρο στα…καλύτερά του αναμένεται να έρθει σύντομα και όταν συμβεί αυτό και σημάνουν τα πρώτα μπουρίνια, τότε θα απαγορευτεί η κυκλοφορία και από την ιρλανδική διάβαση στο Μωσαϊκό, με αποτέλεσμα πολλές περιοχές να μην επικοινωνούν πλέον με άλλες, πολλά παιδιά να μην μπορούν να μεταβούν στο σχολείο τους και την ταλαιπωρία των κατοίκων να μεγαλώνει επικίνδυνα.

Share it