Search

Επίσκεψη σε τέσσερα σχολεία απο τους παίκτες του Αρίων Ξάνθης για την Ευρωπαϊκή εβδομάδα κινητικότητας!

Ο Αρίων  Ξάνθης συμμετέχει στην Ευρωπαϊκή εβδομάδα κινητικότητας. Με μια σειρά από δράσεις ο Ξανθιώτικος σύλλογος πρωτοπορεί και πρωταγωνιστεί στην διάδοση και παρουσίαση του μπάσκετ.

Προπονητές και παίκτες πραγματοποίησαν επιλεγμένες επισκέψεις σε σχολικές μονάδες της πόλης, όπου και παρουσίασαν το μπάσκετ όπως θα πρέπει να φτάνει στα παιδιά της Ξάνθης.

Η ευγενής άμιλλα και το «ευ αγωνίζεσθε» ήταν στο επίκεντρο των συζητήσεων και παρουσιάσεων από πλευράς “ΑΡΙΩΝ”, ενώ δεν έλειψαν και οι θεαματικές αθλητικές στιγμές.  Στην πιο χαρακτηριστική από αυτές ο αθλητής των 2.07 μ Αλή Μπουτσακτσή σήκωσε έναν μαθητή της Α’ τάξης στο 1ο Μειονοτικό σχολείο Ξάνθης φέρνοντας τον μικρό στο ύψος της μπασκετικής στεφάνης προκειμένου να σκοράρει.

Η εντυπωσιακή προσέλευση τάξεων και μαθητών συνεχίστηκε και στην επίσκεψη του ΓΑΣ Αρίων στο 1ο δημοτικό σχολείο στην πλατεία Μητροπόλεως.  Εκεί ο προπονητής του Ανδρικού τμήματος του συλλόγου Χρήστος Παπαδόπουλος αναφέρθηκε ιδιαίτερα στα οφέλη και τις αξίες του μπάσκετ και ευρύτερα του αθλητισμού, προτρέποντας τους μαθητές να ασχοληθούν με την υπόσχεση ότι δεν θα το μετανιώσουν ποτέ. Επίσης να επισημάνουμε τις αντίστοιχες επισκέψεις σε 5ο και 11ο δημοτικό σχολείο,με ανάλογη ανταπόκριση από μαθητές και διδακτικό προσωπικό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι αθλητικές επισκέψεις του Αρίων Ξάνθης είναι προγραμματισμένες σε Α/θμια και Β/θμια Εκπ/ση και για τον Οκτώβρη, όπου θα γίνει στις αρχές Πανελλαδικά η «Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού».

Share it