Search

Νικηφόρα μπήκε στο Κύπελλο η Ξάνθη με Κάστρο και Τριάδη να ανοίγουν λογαριασμό στην φετινή σαιζόν!

Με το δεξί ξεκίνησε τις υποχρεώσεις της στο Κύπελλο Ελλάδας η Ξάνθη, που χωρίς να φορτσάρει ιδιαίτερα κατάφερε παρουσία λιγοστού κόσμου που βρέθηκε στα Πηγάδια να φτάσει σε μια σημαντική νίκη με 2-0 επί του Παναιτωλικού, με τα τέρματα των Κάστρο και Τριάδη, και ουσιαστικά να κάνει το πλέον αποφασιστικό βήμα για την πρόκριση στην επόμενη φάση, μια και μπορεί να ήταν η πρώτη αγωνιστική ωστόσο τα παιχνίδια που ακολουθούν για τους ξανθιώτες είναι  με ομάδες της Football League(Πανσεραϊκό και Εργοτέλη εκτός έδρας).

Το παιχνίδι ξεκίνησε ισορροπημένα για τις δύο ομάδες, με τους φιλοξενούμενους ελαφρώς πιο κινητικούς. Μετά το 20λεπτο η Ξάνθη ανέβασε την απόδοση πίεσε ψηλά και κατάφερε να πάρει το προβάδισμα όταν στο 28′ μετά απο ωραία συνεργασία του Τριάδη με τον Μπαξεβανίδη, ο αρχηγός της Ξάνθης έκανε την σέντρα με τον Ματίας Κάστρο με κεφαλιά να ανοίγει λογαριασμό με την φανέλα της Ξάνθης κάνοντας το 1-0.

Στο 36′ οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να αντιδράσουν  με τον πρώην επιθετικό της Ξάνθης Μάρκο Μαρκόβσκι να φεύγει στην πλάτη της άμυνας με τον Σβάρνα να τον πιέζει και να τον αναγκάζει να χάσει την ισορροπία του στο σουτ.  Το 1-0 έμεινε μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους παρά την φάση του 42′ με τον Μαρκόβσκι να  πιάνει την κεφαλιά σε σέντρα από αριστερά, αλλά ο Ζίβκοβιτς δήλωσε παρών αποκρούοντας ενστικτωδώς με το πόδι.

Στο δεύτερο μέρος η ομάδα του Αγρινίου μπήκε με μεγαλύτερη επιθετική διάθεση, έχοντας την κατοχή χωρίς όμως να μπορεί να φανεί ιδιαίτερα απειλητική στην εστία του Ζίβκοβιτς. Εν αντιθέσει με την Ξάνθη που στο 60′ βγήκε εξαιρετικά στην αντεπίθεση και μετά απο συνεργασία των Τριάδη, Λουσέρο και Ρότσε ο Κροάτης έκανε το γύρισμα με τον Τριάδη μέσα απο την καρδιά της άμυνας των φιλοξενούμενων με δυνατό σουτ να κάνει το 2-0. Στο 67′ οι Αγρινιώτες έχασαν μοναδική ευκαιρία να ξαναμπούν στο ματς όμως ο Ζίβκοβιτς απέκρουσε εντυπωσιακά την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μάσουρεκ. Στο 85′ στην τελευταία ουσιαστικά καλή στιγμή του αγώνα για τους φιλοξενούμενους με το μακρινό σουτ του Ροντρίγκες πέρασε πάνω απο τα δοκάρια του Ζίβκοβιτς. Στο 91′ η Ξάνθη άγγιξε και το τρίτο γκολ όμως το απευθείας χτύπημα φάουλ του Ντε Λούκας πέρασε ελάχιστα δίπλα απο το αριστερό δοκάρι του Τσενάμο.

Με αυτή τη νίκη οι ξανθιώτες έχουν μαζί με τους Σερραίους απο 3 βαθμούς, με την Ξάνθη την 2η αγωνιστική να ταξιδεύει στο Ηράκλειο για να αντιμετωπίσει τον Εργοτέλη ενώ ο Παναιτωλικός θα υποδεχθεί τον Πανσερραϊκό.

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Δημήτρης Καραντώνης της ΕΠΣ Ημαθίας, με βοηθούς τους Γιώργο Κελάζογλου(Χαλκιδικής) και Σάββα(Σερρών), ενώ τέταρτος ήταν ο Κωνσταντίνος Κοτσάνης της ΕΠΣ Δράμας,

ΑΟ ΞΑΝΘΗ(Μ. Ράσταβατς): Ζίβκοβιτς, Μπαξεβανίδης, Συλλά, Λισγάρας, Σβάρνας, Καμαρά, Μεχία(58′ Ντε Λούκας), Λουτσέρο, Τριάδης(82′ Κίκε Μπόουλα), Ρότσε, Κάστρο(70′ Μπρίτο)

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ(Μ. Χάβος): Τσενάμο, Ροντρίγκες, Μπράβο, Μαζουρέκ, Ρόσα(65′ Βασιλούδης), Κλέσιο(70′ Χαντάκιας), Μαρκόβσκι, Μάρκος Πάουλο(60′ Λουίς Ρότσα), Τσοκάνης, Πάρρας, Μιχάι

Share it