Search

Γενική Συνέλευση με θετικό πρόσημο για τον ΜΓΣ Εθνικό Αλεξανδρούπολης

Σε κλίμα σύμπνοιας, σύνθεσης και σε καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε η τακτική Γενική Συνέλευση του ΜΓΣ Εθνικού, η πρώτη του νέου διοικητικού Συμβουλίου που αναδείχθηκε πριν από έναν χρόνο.

Βασικά συμπεράσματα για τον σύλλογο που κλείνει φέτος 90 χρόνια ιστορίας και προσφοράς στην κοινωνία της Αλεξανδρούπολης, ο βηματισμός προς τα εμπρός, η εύρυθμη οικονομική λειτουργία, η δυναμική παρουσία των τμημάτων που κατέγραψαν πολλές επιτυχίες, οι συνεχείς προσπάθειες αρμονικής λειτουργίας των μελών του ΔΣ και κατ επέκταση των τμημάτων – γεγονός που αποτελούσε αγκάθι – τα προηγούμενα χρόνια – αλλά και η στοχοπροσήλωση στην ανάπτυξη των ακαδημιών, ώστε τα αγωνιστικά τμήματα όλων των ομάδα του ΜΓΣ να στηρίζονται στην κατά το δυνατόν παρουσία αθλητών από τα «φυτώριά» του.

Μοναδική παραφωνία, η μικρή συμμετοχή μελών του συλλόγου στην διαδικασία.

Μεσινέζης: Αυτή είναι η φιλοσοφία μας

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του συλλόγου Αυγερινό Μεσινέζη, «στόχος του νέου ΔΣ σε αυτό το πρώτο χρόνο λειτουργίας του ήταν και είναι η αποτελεσματικότερη συνεργασία του, η καλύτερη συνοχή των μελών του η αρμονικότερη σχέση μεταξύ των τμημάτων. Υπήρξαν βήματα προς τη σωστή κατεύθυνση, ξεπεράσαμε κάποιες αγκυλώσεις, έχουμε ακόμη ωστόσο πράγματα να βελτιώσουμε. Υπάρχουν συγκριμένες προτάσεις και θα προχωρήσουμε σε νέες δομές».

Για το λόγο αυτό ο πρόεδρος του Εθνικού προανήγγειλε έκτακτη γενική συνέλευση μελών για την έγκριση καταστατικών αλλαγών πάνω στη δομή και οργάνωσή του συλλόγου ώστε να εξασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία του ΜΓΣ Εθνικού.

Αναφορά στον απολογισμό των τμημάτων

Ο στίβος είναι πλέον νο1 στην κατάταξη των σωματείων της Θράκης, 79ος πανελλαδικά και ανεβαίνει ραγδαία σε όλους τους τομείς, ενώ αθλητές του είχαν μεγάλες διακρίσεις σε πανελλήνια πρωταθλήματα και πολλές πρωτιές σε διασυλλογικά. Ιδιαίτερη μνεία έγινε στην διοργάνωση της Ορφικής Συνάντησης που εξασφάλισε για την οικονομία της πόλης έως και 580 διανυκτερεύσεις την περιοχή.

Ραγδαία ανάπτυξη και πρωτόγνωρες επιτυχίες καταγράφει το πινγκ πονγκ που διαθέτει τον νεαρό Κίμωνα Μήτκα όπου πλέον έχει διεθνή εμβέλεια.

Το σκάκι αυξάνει μέλη και δυναμική και συμμετέχει σταθερά με επιτυχία στην Α΄κατηγορία. Το ποδόσφαιρο μετά από μια μεταβατική περίοδο, είναι και πάλι σε ροή πρωταγωνιστική. «Στόχος μας να φέρουμε την ομάδα εκεί που αξίζει να ναι, στηριζόμενη στα δικά της παιδιά» είπε ο κ. Παλακίδης υπεύθυνος τμήματος. Και για αυτό μεγάλη σημασία έχει το χτίσιμο των ακαδημιών σε νέες βάσεις που έχει ήδη συγκεντρώσει 250 και πλέον παιδιά.

Το μπάσκετ πέτυχε τους στόχους του, έβγαλε νέα παιδιά που στελέχωσαν την ανδρική ομάδα, μεγάλωσαν οι ακαδημίες και σε ατό το μοτίβο θα συνεχίσει.

Επιτυχίες στα δύο χρόνια παρουσίας του καταγράφει το μπάντμιντον με διακρίσεις σε περιφερειακό και πανελλαδικό επίπεδο, έγινε αναφορά στην καλλιέργεια της ρυθμικής γυμναστικής, και στην παρουσία της σκοποβολής η οποία διαθέτει δύο αθλητές στην εθνική ομάδα. Πολύ καλά δείγματα έχει δείξει και τα τμήματα κολύμβησης και υδατοσφαίρισης με όλο και περισσότερες συμμετοχές σε σημαντικές διοργανώσεις.
Οι τροβαδούροι (μουσικό) ιστορικό τμήμα γέμισαν τους χώρους των εκδηλώσεων που εμφανίστηκαν με αποκορύφωμα αυτήν του εορτασμού των 9 χρόνων του συλλόγου.

Εξελεγκτική Επιτροπή

Θετική ήταν η έκθεση των μελών της Εξελεγκτικής Επιτροπής για τα οικονομικά του ΤΑΑ. Όπως ανέφεραν διαπιστώθηκε η εύρυθμη λειτουργία των τμήματος βόλει, υπήρχε μια υγιής εικόνα στα λογιστικά του τμήματος, όπως και πλήρης καταγραφή των οικονομικών στοιχείων με την παρουσία όλων των αποδείξεων και παραστατικών, πολλές εκκρεμότητες που είχαν διαπιστωθεί τακτοποιήθηκαν,ενώ για το οικονομικό έτος 2016-17 δεν παρατηρήθηκαν ιδιαίτερες αποκλίσεις.

Ο απολογισμός του ΤΑΑ

Οι ειδήσεις της συνέλευσης βγήκαν από τον απολογισμό του ΤΑΑ, λίγο πολύ αναμενόμενο, λόγω του ότι το τμήμα βόλεϊ αποτελεί και το «βαρύ πυροβολικό» του συλλόγου. Το ΔΣ παραμένει το ίδιο και συνεχίζει με τη περσινή σύνθεση, ενώ η μεγάλη αλλαγή που εγκρίθηκε παμψηφεί είναι ότι τα αναπτυξιακά τμήματα θα λειτουργούν υπό την σκέπη του ΤΑΑ και με τεχνικό διευθυντή τον Θανάση Μουστακίδη ο οποίος θα έχει την γενική εποπτεία ώστε να υπάρχει ενιαίος τρόπος λειτουργίας και σχεδιασμού με κατευθυντήριο στόχο την ανάδειξη αθλητών για την μεγάλη ομάδα.

Το άλλο σημείο που πρέπει να σημειωθεί είναι ότι μετά από περιπέτειες ετών, πλέον υπάρχει και ξεκάθαρη εικόνα για τις παλιές οφειλές σε αθλητές ένα ζήτημα που ταλαιπωρούσε διαχρονικά τις διοικήσεις τα τελευταία χρόνια και ξεκινούσε από το 2005 και μετά. Να σημειωθεί ότι η πλειοψηφία των εκκρεμοτήτων έχουν μπει σε ρύθμιση, άλλες έχουν τακτοποιηθεί, άλλες είναι σε διαδικασία εξοφλήσεων με δόσεις ή εκχωρήσεις επιχορηγήσεων , ένα «όπλο» στα χέρια των διοικούντων που ελλείψει ρευστού έχει αξιοποιηθεί με θετικά αποτελέσματα για τη διοίκηση και τους αθλητές που «έχουν λαμβάνειν».

Ορισμένα (λίγα) αγκάθια υφίστανται και υπάρχει ανοιχτός διάλογος για να βρεθεί λύση. Γεγονός πάντως είναι ότι για πρώτη φορά στο κεφάλαιο «παλαιές οικονομικές εκκρεμότητες» φαίνεται φως στην άκρη του τούνελ, κάτι που γεμίζει αισιοδοξία για το μέλλον του τμήματος.

Σε ότι αφορά το αγωνιστικό, με βάση τα ζόρικα οικονομικά δεδομένα και με καταγεγραμμένη την σημαντική μείωση στα έσοδα από χορηγίες και εισιτήρια- κάρτες διαρκείας, συγκροτήθηκε ένα σύνολο με στόχο την παραμονή με είσοδο στην 8άδα και την έμφαση στη δουλειά με αθλητές νεαρής ηλικίας, κάτι που όπως τόνισε και ο κ. Μουστακίδης, αποτελεί μονόδρομο.

«Πέρυσι φτάσαμε ένα βήμα πριν τον υποβιβασμό λόγω χρεών. Τώρα τα πράγματα έχουν μπει σε μια σειρά. Παλεύουμε καθημερινά με οφειλές, ρυθμίσεις τακτοποιήσεις και η κατάσταση αρχίζει να ομαλοποιείται, ενώ πλέον τα πάτα έχουν καταγραφεί. Η ομάδα θέλει στήριξη, την έχει ανάγκη» επεσήμανε ο κ. Τελόπουλος εκ μέρους της διοίκησης του ΤΑΑ.

Share it