Search

Photos: 50κλικ απο το μεγάλο ντέρμπι των Εφήβων της Ξάνθης με τον ΠΑΟΚ και την μοιρασιά με τέσσερα γκολ!

Όπως αναμενόταν το παιχνίδι των κορυφαίων κατά τεκμήριο ομάδων του Βορείου ομίλου τα τελευταία χρόνια αποτέλεσε για ακόμη μια φορά ένα πολύ δυνατό ντέρμπι μεταξύ δύο εξαιρετικών ομάδων, με της ομάδες Κ17 των Ξάνθης και ΠΑΟΚ να μοιράζονται βαθμούς και εντυπώσεις.

Η ομάδα της Ξάνθης παρότι ξεκίνησε ελαφρώς καλύτερα δεν κατάφερε με κάποια απο τις προσπάθειες της να παραβιάσει την εστία του Ταλιχμανίδη, με τους φιλοξενούμενους να κερδίζουν μέτρα στο γήπεδο και εν τέλει κόντρα στην ροή του παιχνιδιού στο 12′ κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ, όταν μετά απο εκτέλεση κόρνερ και αναμπουμπούλα στην περιοχή της Ξάνθης ο Μουτζούρης έγινε κάτοχος της και την έσπρωξε στα δίχτυα για το 0-1. Έχοντας το προβάδισμα οι φιλοξενούμενοι αύξησαν την πίεση τους και κατάφεραν στο 18′ μετά απο υπέροχη ενέργεια του Τσέλιο που απέφυγε τρεις αντιπάλους του να την σπάσει στον Βρακά και  αυτός με ωραίο σουτ εκτός περιοχής να κάνει το 0-2 για την ομάδα του ΠΑΟΚ. Σκορ με το οποίο οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια καθώς τίποτα δεν άλλαξε μέχρι το φινάλε του πρώτου μέρους.

Στην επανάληψη και με την είσοδο του Τσιλιγγίρη ομάδα της Ξάνθης έγινε πιο επιθετική, καταφέρνοντας μάλιστα μετά απο σέντρα του Τσιλιγγίρη και σουτ του Κακουλίδη να μειώσουν στο 51′ δίνοντας νέο ενδιαφέρον στην αναμέτρηση. Οι παίκτες του Κώστα Μπεδρελή συνέχισαν να είναι οι κυρίαρχοι της αναμέτρησης καταφέρνοντας στο 63′ να φέρουν το ματς στα ίσια όταν σε μια φάση διαρκείας με τον Ταλιχμανίδη να σταματά τα δύο σουτ του Κακουλίδη και το ένα του Γράβα, ο δεύτερος έγινε ξανά αποδέκτης της μπάλας και με δυνατό σουτ νίκη αυτή την φορά τον κίπερ του “δικέφαλου” για το 2-2. Ο ρυθμός στην συνέχεια και μετά τις πολλές αλλαγές απο τις δύο ομάδες έπεσε, με την Ξάνθη πάντως να έχει την καλύτερη στιγμή με τον Ταλιχμανίδη όμως να μπλοκάρει την ωραία ενέργεια του Φάκη.

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Παναγιώτης Τσοπουλίδης με βοηθούς του Χουσείν Κούλα και Δημήτρη Κηλικιώτη.

ΑΟ ΞΑΝΘΗ(Κ. Μπεδρελής): Γκάρας, Ποδάρας(46′ Τσιλιγγίρης), Λεωντσάκος, Τενεκές, Θυμιάνης, Πασσάλης(87′ Κιούπης), Γκατζόγιας, Γράβας, Κοτόπουλος(60′ Μανίσογλου), Φάκης, Κακουλίδης(86′ Τσιτσεκίδης)

ΠΑΟΚ(Αγγ. Ζαζόπουλος): Ταλιχμανίδης, Ταχάτος, Αβεντισιάν, Μουτζούρης, Βουτσάς, Καραμπέρης, Μπούμπας(89′ Παναγιώτου), Βρακάς, Αλτιντζής(54′ Γροσδής), Πουρναράς(70′ Καλτσίδης), Τσέλιος(64′ Γκορντεζιάνι, 83′ Τσιάκαλος)

Share it