Search

Κ. Πατερόπουλος: «Κάθε χρόνο το Run Greece ανεβαίνει επίπεδο»

Μετράμε αντίστροφα για το μεγάλο ραντεβού του Run Greece Αλεξανδρούπολης που για φέτος είναι προγραμματισμένο την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου.

Την ημέρα εκείνη η πρωτεύουσα του Έβρου θα «φορέσει» τα αθλητικά της για να υποδεχθεί χιλιάδες δρομείς, μικρούς ή μεγάλους, που θα λάβουν μέρος στο μεγάλο γεγονός του δρομικού αγώνα. Ο πήχης και φέτος έχει μπει ψηλά και όπως όλα δείχνουν θα σπάσει και πάλι το ρεκόρ συμμετοχών.

Το SportsAddict.gr συνομίλησε με τον Πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής του RUN GREECE Αλεξ/πολης, Κώστα Πατερόπουλο.

Κύριε Πατερόπουλε βρισκόμαστε στον χώρο εγγραφών του RUNGREECE, στα γραφεία του τμήματος στίβου του ΜΓΣ Εθνικού στο στάδιο Φώτης Κοσμάς. Μιας και ρωτά κόσμος, ας ξεκινήσουμε με τα τεχνικά, το πότε και πως γίνονται οι εγγραφές.

Η κλασσική αίτηση συμμετοχής, συμπληρώνεται από τον ενδιαφερόμενο ή τον γονέα του, αν είναι ανήλικος και κατατίθεται εδώ στο στάδιο, καθημερινά 11-2μμ και 6-9μμ, ενώ το Σάββατο 11-2μμ, μπροστά στο Δημαρχείο. Την Τρίτη 19/9 ολοκληρώνονται σύμφωνα με την προκήρυξη οι εγγραφές και γι αυτό καλούμε τον κόσμο να βιασθεί να εγγραφεί (πιθανά να δοθεί μια μικρή παράταση).

Τρία χρόνια, τρία ρεκόρ συμμετοχής. Φέτος πάμε για νέο ρεκόρ;

Αυτός είναι ο στόχος κάθε χρόνο. Πιο ψηλά, αλλά πάντα με την παροχή υψηλής ποιότητας υπηρεσιών στους αθλητές του αγώνα. Πέρυσι συμμετείχαν 3350 άτομα, φέτος πάμε για ακόμη ένα ρεκόρ, που θα μας φέρει ανάμεσα στις κορυφαίες πόλεις της σειράς, Λάρισα, Ηράκλειο, Πάτρα, που έχουν φυσικά διοργανώσει ένα αγώνα παραπάνω το 2013.

Τι σημαίνουν αυτά τα νούμερα, στην ουσία κ.Πατερόπουλε.

Σημαίνουν ότι οι στόχοι που είχαν τεθεί από την αρχή επιτυγχάνονται. Η ανάπτυξη του δρομικού κινήματος σε Αλεξ/πολη, Έβρο, Θράκη, με πολλούς αγώνες. Η βελτίωση σωματικής και ψυχικής υγείας των συμπολιτών μας, μιας και μεγάλος αριθμός έχει βάλει την άθληση και ειδικά το βάδισμα και το τρέξιμο στην καθημερινότητα του. Η τεράστια προβολή της Αλεξ/πολης πανελλαδικά. Η ενίσχυση της οικονομίας της περιοχής με τον αθλητικό τουρισμό. Η ενίσχυση του κλασσικού αθλητισμού. Η δημιουργία του μεγαλύτερου και ποιοτικότερου αθλητικού γεγονότος στην περιφέρεια μας.

Είπατε στην συνέντευξη τύπου ότι ο αγώνας RUNGREECEΑλεξ/πολης, είναι σημείο αναφοράς για τους Έλληνες δρομείς. Τι εννοείτε;

Ότι ο αγώνας μας ανεβαίνει επίπεδο και αγωνιστικά με την συμμετοχή κάθε χρόνο και υψηλοτέρου επιπέδου αθλητών. Διεθνείς, νεαροί ταλαντούχοι, γνωστοί βετεράνοι, ξένοι γείτονες αθλητές, για το οποίο γεγονός βοηθούν και τα κίνητρα του αγώνα.

Τελικός στην Αθήνα μεταξύ των πόλεων;

Πρώτα από όλα οικονομικά κίνητρα για τους 3 πρώτους και πρώτες των 10χλμ. από πέρυσι. Φέτος προστέθηκε και η πρόκριση των 10 καλυτέρων ανδρών και 10 καλυτέρων γυναικών στα 5χλμ. (οι 3 πρώτοι στην ηλικία 18-34 και οι πρώτοι ανά 5ετια στις επόμενες ηλικιακές ομάδες), στον Μαραθώνιο της Αθήνας 12/11. Εκεί οι 20 της Αλεξ/πολης, που θα βρεθούν εκεί δωρεάν από χορηγία (απαραίτητη προϋπόθεση να είναι μόνιμοι κάτοικοι της περιφέρειας μας την τελευταία χρονιά) θα διαγωνισθούν με τις 20άδες των 7 πόλεων του RUNGREECE (φέτος ξεκινά και η Ρόδος). Ο αγώνας θα είναι 3χλμ, με τερματισμό στο Παναθηναϊκό στάδιο, λίγο πριν τον τερματισμό των πρώτων μαραθωνοδρόμων. Η πρώτη πόλη στην βαθμολογία θα διανείμει ένα ποσό σε κοινωνική ομάδα-σύλλογο της Αλεξανδρούπολης, που δίνεται από το μεγάλο χορηγό.

Υπάρχει και η κλασσική χορηγία σε σωματείο της περιοχής, που φέτος ανακοινώθηκε ότι θα είναι ο Κότινος.

Πράγματι. Φέτος ενισχύεται κι άλλο ο κοινωνικός ρόλος του αγώνα.

Τι επίπεδο συνεργασίας χρειάζεται για να βγει ένα τόσο ποιοτικό αποτέλεσμα;

Την μέγιστη θα έλεγα. Η αλήθεια είναι ότι οι κύριοι φορείς που συνδιοργανώνουν τον αγώνα (ΣΕΓΑΣ, Περιφέρεια, Αντιπεριφέρεια, Δήμος) έχουνε εκπαιδευθεί πια σε αυτήν την συνεργασία μετά από 4 χρόνια. Και οι υπόλοιποι όμως φορείς, που δεν φαίνονται στην αφίσα, έχουν μεγάλο μερίδιο στην επιτυχία. Η Τροχαία που «ασφαλίζει» τον αγώνα, ο Στρατός που δίνει την «μέριμνα», το ΕΚΑΒ-Ερυθρός Σταυρος που δίνουν την «εξασφάλιση της υγείας» και φυσικά πολλές εθελοντικές ομάδες, αλλά και μεμονωμένοι εθελοντές, που δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό, στην εξυπηρέτηση των αθλητών.

Φυσικά το τελικό αποτέλεσμα δεν θα ήταν αυτό που ξέρουμε, εάν δεν υπήρχαν οι χορηγοί. Πολύ πετυχημένη ήταν η ατάκα του Δημάρχου στην συνέντευξη τύπου, ότι πρέπει να παραδειγματισθούμε από τον αγώνα, για την άψογη συνεργασία των φορέων δημοσίου με τους χορηγούς του ιδιωτικού τομέα.

Να κάνουμε το τελευταίο κάλεσμα;

Απευθυνόμενος στους αναγνώστες σας, θέλω να παρακαλέσω να βιασθούν όσοι επιθυμούν να «τρέξουν» την Ελλάδα, στις 24/9, λόγω του περιορισμού του ορίου συμμετοχής. Να γραφούν ως αθλητές ή ως εθελοντές και να ζήσουν την μοναδική εμπειρία. Να λένε «ήμουν και εγώ εκεί».

 

 

Share it