Search

Την Παρασκευή ξεκαθαρίζει η απευθείας άνοδο της Δόξας Δράμας μετά την διάλυση Ηρακλή! Προσφυγή ο Ιωνικός

Όλα δείχνουν πως δεν θα διεξαχθεί τελικά αγώνας μπαράζ ανόδου για τη Football League, καθώς μετά τη διαφαινόμενη διάλυση του Ηρακλή, προκύπτει και δεύτερη κενή θέση, για την οποία μάλιστα καταφεύγει σε ένσταση και ο Ιωνικός που παρότι δεν είχε καταθέσει εγγυητική επιστολή στην ΕΠΟ και έτσι δύσκολα θα έχει τύχη η προσφυγή τους στην δικαιοσύνη.

Το πιθανότερο είναι λοιπόν να ληφθεί απόφαση για προβιβασμό τόσο της Δόξας Δράμας όσο και της ΑΕ Καραϊσκάκης στη Β’ Εθνική. Εξάλλου, η  περσινή προκήρυξη της Football League ορίζει πως το πρωτάθλημα της περιόδου 2017-18 θα διεξαχθεί με 18 ομάδες και έτσι θέλει να προχωρήσει και η ΕΠΟ.

Η Επιτροπή Διοργανώσεων της Ομοσπονδίας θα συζητήσει το θέμα, τόσο με τον πρόεδρο της ΕΠΟ, όσο και με τη Football League και κατά τη συνεδρίασή της την Παρασκευή (8/9) αναμένεται να λάβει την τελική απόφαση. Πρόθεση της Επιτροπής είναι να οριστικοποιηθούν άμεσα οι ομάδες που θα αγωνίζονται σε κάθε κατηγορία, προκειμένου να δρομολογηθεί η έναρξη των πρωταθλημάτων χωρίς άλλη καθυστέρηση.

Να παλέψει για τη διεκδίκηση μιας θέσης στη Football League αποφάσισε ο Ιωνικός, μετά τις τελευταίες εξελίξεις. Η διοίκηση του Μάλη Αποστόλου θα καταθέσει προσφυγή, προκειμένου να διεκδικήσει άνοδο μέσω αγώνα μπαράζ στη Β’ Εθνική. Ωστόσο, οι πιθανότητες της κίνησης των «κυανόλευκων» να στεφθεί με επιτυχία είναι λιγοστές, καθώς δεν είχαν καταθέσει εγγυητική επιστολή στην ΕΠΟ, όταν είχε προκύψει το θέμα στα μέσα Αυγούστου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Με πρωτοβουλία της νέας Διοίκησης εξετάζεται η περίπτωση ανόδου στη Football League. Εδώ και λίγες ημέρες γίνονται συζητήσεις για το πλάνο που πρέπει ν’ ακολουθηθεί έτσι ώστε η ομάδα ν’ αποκτήσει το δικαίωμα ανόδου.

Μετά τις πρόσφατες εξελίξεις και με εντολή του προέδρου κ. Αποστόλου Μ. προς το νομικό τμήμα της ομάδας θα κατατεθεί προσφυγή με όλα τα σχετικά έγγραφα για το δικαίωμα συμμετοχής στα μπαράζ ανόδου της Football League».

Share it