Search

Πρώτο κουδούνι φέτος για το Ειδικό Ενιαίο Γυμνάσιο Λύκειο Κομοτηνής

Μαζί με όλα τα άλλα σχολεία της Ροδόπης θα ξεκινήσει φέτος τη λειτουργία του και το Ειδικό Γυμνάσιο Λύκειο, με το πρώτο κουδούνι για τα παιδιά που θα φοιτήσουν σε αυτό να χτυπά στις 11 Σεπτεμβρίου.

Την Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου βγήκε η προκήρυξη της θέσης του διευθυντή του Ειδικού Ενιαίου Γυμνασίου Λυκείου, ενώ αυτή την περίοδο τρέχουν οι προκηρύξεις για τις αιτήσεις για θέσεις στα τμήματα ένταξης, της ειδικής αγωγής, και στην παράλληλη στήριξη, για τα παιδιά που τη δικαιούνται.

Ήδη έχει υπάρξει ενδιαφέρον για την πρώτη τάξη, αυτή της Α΄ Γυμνασίου, που έχει ελάχιστο αριθμό των 5 ατόμων για να λειτουργήσει, και η Διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Μαίρη Κοσμίδου σημείωσε πως έχουν ήδη δεχτεί κρούσεις από γονείς, θεωρώντας πως με το χρόνο τα παιδιά θα είναι πολύ περισσότερα και θα υπάρξουν τις επόμενες χρονιές τόσο οι υπόλοιπες Γυμνασιακές όσο και οι Λυκειακές τάξεις.

Η νέα δομή θα στεγαστεί αρχικά σε κτίριο στην Τοπική Κοινότητα Μελέτης, το οποίο προοριζόταν για νηπιαγωγείο όμως τελικά δεν άνοιξε ποτέ λόγω έλλειψης ικανού αριθμού παιδιών, και  το οποίο παραχώρησε ο Δήμος Κομοτηνής.

Πρόκειται για ένα άψογο κτίριο σε ένα όμορφο χώρο στον οποίο ελπίζουν πως τα παιδιά θα αποδώσουν τα μέγιστα, ενώ η κ. Κοσμίδου ευχαρίστησε το Δήμο Κομοτηνής που παραχώρησε το κτίριο για να καλύψει μια ανάγκη η οποία υπήρχε εδώ και χρόνια.

Η ελπίδα είναι ότι το κτίριο στη Μελέτη θα είναι προσωρινά ο χώρος στέγασης της δομής, μιας και τελικός στόχος είναι τα παιδιά ειδικής αγωγής να ενσωματώνονται στα σχολεία της γενικής εκπαίδευσης, και να υπάρχει συνεκπαίδευση, στον ίδιο χώρο, για μια ενιαία μαθητική κοινότητα όπως θα πρέπει να υπάρχει και μια ενιαία κοινωνία.

Για αυτό και μέσα στον σχεδιασμό είναι πως, όταν τα κτίρια της παλιάς Νομικής, που στεγάζουν ακόμα σχολές του Πανεπιστημίου, παραχωρηθούν, όπως είναι ο σχεδιασμός, στο Δήμο Κομοτηνής, θα αξιοποιηθούν ως «στέγη» των δύο δομών ειδικής αγωγής.

Share it