Search

Ανάρτηση για την εξομοίωση Ναζισμού – Κομμουνισμού, απ’ τον Πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Αλεξ/πολης, Κων/νος Χατζημιχαήλ (photo)!

Τις τελευταίες μέρες έχει προκύψει μείζον πολιτικό ζήτημα με την μη συμμετοχή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, στη διάσκεψη της “μαύρης κορδέλας” που πραγματοποιεί η Εσθονία, με υπότιτλο “23 Αυγούστου: Ευρωπαϊκή Ημέρα Μνήμης για τα θύματα του σοβιετικού κομμουνισμού και της τυραννίας του ναζισμού” . Η αξιωματική αντιπολίτευση στηλίτευσε την επιλογή της Κυβέρνησης, βασιζόμενη στην θεωρία των δύο άκρων, που πολλάκις έχει επαναφέρει στο προσκήνιο.

Στην πολιτική αυτή αντιπαράθεση, θέση πήρε και ο Κωνσταντίνος Χατζημιχαήλ, Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης, τασσόμενος με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, ξεκάθαρα υπέρ της εξομοίωσης των φρικαλεοτήτων που πραγματοποίησαν κατά της ανθρωπότητας, τα στρατεύματα των SS τη σκοτεινή περίοδο του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, με την εφαρμογή του κομμουνισμού στην ΕΣΣΔ και ιδίως την σταλινική περίοδο.

 

 

Φυσικά, αυτή είναι η επιφάνεια της συζήτησης, στο δεύτερο επίπεδο της οποίας λανθάνει η εξομοίωση Ναζισμού -Κομμουνισμού σε ιδεολογικό και φιλοσοφικό επίπεδο, εκεί όπου Ναζισμός και Κομμουνισμός, είναι τόσο κοντά ή τόσο μακριά, ανάλογα με το πόσο οχυρωμένος με τον θεωρητικό εξοπλισμό των δύο ιδεολογιών αυτών είναι καθένας από μας…

Share it