Search

Νίκη με ανατροπή και με το ένα πόδι στους ομίλους του Europa ο ΠΑΟΚ στο ντεμπούτο του Λουτσέσκου

Προβλημάτισε, έμεινε πίσω στο σκορ από γκολ για… γέλια και για κλάματα, αλλά τελικά ο ΠΑΟΚ ανέτρεψε την εις βάρος του κατάσταση και με δύο κεφαλιές από τους Μάτος και Πρίγιοβιτς και ένα πέναλτι του Σέρβου (το κέρδισε ο Ενρίκε) επικράτησε 3-1 της Έστερσουντ, με τον Ράζβαν Λουτσέσκου να αρχίζει με νίκη τη θητεία του στους Θεσσαλονικείς.

Μέχρι το 60′ ο ΠΑΟΚ ήταν ακριβώς ο ΠΑΟΚ των φιλικών αναμετρήσεων που ανάγκασε τη διοίκηση να προχωρήσει σε αλλαγή προπονητή. Χωρίς φαντασία, χωρίς δημιουργία και μέσα σε όλα αυτά ένα γκολ από πέναλτι που προήλθε από τραγική γκάφα του Λέοβατς με τον Ρέι. Ωστόσο, οι Θεσσαλονικείς ήταν τυχεροί, γιατί έχοντας στο ρόστερ τους έναν παίκτη όπως ο Μάτος, κατάφερε να ισοφαρίσει με κεφαλιά στο 38′.

Μετά τη μία ώρα παιχνιδιού, οι παίκτες του Λουτσέσκου άρχισαν να ανεβάζουν ρυθμούς και σε επίπεδο δημιουργίας να θυμίζουν την περσινή ομάδα. Μέσα σε αυτή την εξίσωση προστέθηκε ο Πρίγιοβιτς, καθώς με δική του κεφαλιά από σέντρα του Κάμπος στο 77′ έκανε το 2-1, ενώ το τελικό αποτέλεσμα διαμόρφωσε ο ίδιος με εκτέλεση πέναλτι στο 88′, παράβαση που κέρδισε ο Ενρίκε.

Με αυτό τον τρόπο, ο Δικέφαλος έχει μεγάλο προβάδισμα πρόκρισης για να βρεθεί και φέτος στους ομίλους και πλέον το μόνο που χρειάζεται είναι σοβαρότητα για το δεύτερο ματς της Σουηδίας.

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Ρέι, Λέοβατς, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Σάκχοφ (62′ Πέλκας), Τσίμιροτ, Κάμπος, Μακ (81′ Αθανασιάδης), Πρίγιοβιτς, Μπίσεσβαρ (73′ Ενρίκε).

Έστερσουντ (Γκράχαμ Πότερ): Κεϊτά, Πέττερσον, Παπαγιαννόπουλος, Αιές, Σέμα (70′ Γκέρο), Βίντγκρεν, Μπατσίρου, Μουκίμπι (71′ Μπεργκβιστ), Νούρι, Μενσά, Γκόντος (81′ Μπίεκστρεμ)

Πηγή: Sport-fm.gr

Share it