Search

Υπο το βλέμμα των Θρακιωτών αναδείχτηκε υπερ-πρωταθλήτρια Ευρώπης η Ρεάλ Μαδρίτης!

Με κεκτημένη ταχύτητα από την κατάκτηση του Champions League, η Ρεάλ Μαδρίτης χωρίς τον Ρονάλντο στην αρχική της σύνθεση επικράτησε 2-1 της Γιουνάιτεντ στον τελικό του Super Cup στα Σκόπια.

H Βασίλισσα ακολούθησε τα… χνάρια της Μίλαν με δυο διαδοχικές κατακτήσεις (1989,1990), ενώ έφτασε τους 25 διεθνείς τίτλους, μοναδική ομάδα στον πλανήτη που έχει καταφέρει κάτι ανάλογο. Εξαιρετικοί Καζεμίρο, Ισκο, δυο δοκάρια η Ρεάλ, μοναδική ευκαιρία χαμένη από τον Ράσφορντ για την ισοφάριση. Αξίζει να σημειωθεί, πως ο Ζιντάν κατέκτησε το 4ο του Σούπερ Καπ, δυο ως παίκτης και δυο ως προπονητής. Οσο για τον Ζοσέ Μουρίνιο, δεν έχει κερδίσει ποτέ τη Ρεάλ σε επίσημο ματς, έχοντας τέσσερις ήττες και μια ισοπαλία.

Θυμίζουμε πως στον τελικό είχαμε και διπλή Θρακιώτικη παρουσία(θυμηθείτε ΕΔΩ)

Το δρόμο για τους «μερένχες» άνοιξε ο Κασεμίρο στο 24′ σε μια φάση όμως που ο Βραζιλιάνος ξεκινά την προσπάθειά του από θέση οφσάιντ, ενώ ο Ίσκο από υπέροχη συνεργασία του με τον Μπέιλ στο 52′ διαμόρφωσε το 2-0. Η άφαντη μέχρι εκείνο το σημείο Γιουνάιτεντ μείωσε στο 64′ με τον Λουκάκου, που σκόραρε στο επίσημο ντεμπούτο του και άρχισε να είναι μια άξια αντίπαλος της Ρεάλ.  Οι Άγγλοι έχασαν τεράστια ευκαιρία στο 81′ με τον Ράσφορντ, που νικήθηκε από τον Νάβας, «ψαρώνοντας» τον πιτσιρικά της Γιουνάιτεντ.  Δύο δοκάρια είχε η Ρεάλ Μαδρίτης με τον Κασεμίρο (16′) και τον Μπέιλ (61′).

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ρεάλ Μαδρίτης (Ζινεντίν Ζιντάν): Νάβας, Καρβαχάλ, Ράμος, Βαράν, Μαρσέλο, Κασεμίρο, Κρος, Μόντριτς, Ίσκο (75′ Λούκας Βάθκεθ), Μπέιλ (74′ Ασένσιο), Μπενζεμά (83′ Κριστιάνο Ρονάλντο)

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (Ζοζέ Μουρίνιο): Ντε Χέα, Βαλένσια, Λίντελοφ, Σμόλινγκ, Νταρμιάν, Μάτιτς, Αντέρ Ερέρα (56′ Φελαϊνί), Πογκμπά, Μικιταριάν, Λίνγκαρντ (46′ Ράσφορντ), Λουκάκου.

Share it