Search

Χωρίς τον προπονητή του Τ. Καλλιτσάρη θα πάει στο Παγκόσμιο ο Δ. Μιχαλεντζάκης λόγω… οικονομικής δυσπραγίας της Ομοσπονδίας!!!

Θα μπορούσε να είναι ένα είδος κακόγουστου αστείου, αλλά δυστυχώς είναι η σκληρή πραγματικότητα, η πραγματικότητα που έχει επιβάλλει βιαίως σε κάθε τομέα της καθημερινότητας, αυτού που έχουμε συνηθίσει να ονομάζουμε τα τελευταία χρόνια “κρίση”. Οι δυσκολίες λοιπόν, οικονομικής φύσης, ήταν η αιτία που ο μόνος αθλητής που κατάφερε να κατακτήσει μετάλλιο στην Παραολυμπιάδα του Ρίο Ντε Τζανέιρο στην κολύμβηση, δεν θα έχει μαζί του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ΑμεΑ του Μεξικό, ένα απ’ τα βασικότερα στηρίγματα και εφόδια της επιτυχίας, τον προπονητή του.

Ο Τάσος Καλλιτσάρης, που προπονεί την τελευταία τριετία τον Δ. Μιχαλεντζάκη, ΔΕΝ θα βρίσκεται τον Σεπτέμβρη στο Μεξικό όπως ενημερώθηκε απ’ την Ομοσπονδία, γιατί αυτή δεν μπορεί να καλύψει τα έξοδα μετακίνησης και διαμονής του στη χώρα της Κεντρικής Αμερικής. Επιπλέον, η περίπτωση του Καλλιτσάρη δεν είναι εξαίρεση, αλλά ο κανόνας μιας και για τους 14 αθλητές που έχουν πιάσει τα όρια για τη συμμετοχή τους στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης, θα υπάρξουν τρεις προπονητές.  Δύο ομοσπονδιακοί, οι κκ. Αλεξάκης και Παϋπέτης, και ο Θρακιώτης Γιώργος Τυλιγαδάς, προπονητής του Θρακιώτη Παραολυμπιονίκη Δημήτρη Καρυπίδη και τέως προπονητής του Μιχαλεντζάκη. Επίσης με την αποστολή θα ταξιδέψει και ένας συνοδός, νοσοκόμος, ο κ. Κουτσουράκης.

Όπως αντιλαμβάνεστε το θέμα που ανακύπτει είναι σημαντικό γιατί φαίνεται πως η Ελληνική Πολιτεία και η Ομοσπονδία (ΕΟΜ-ΑΜΕΑ), δεν μπορεί δυστυχώς, λόγω οικονομικών δυσπραγιών, να διαθέσει στα παιδιά της, τους αθλητές της, τα απολύτως απαραίτητα εφόδια. Αξίζει να σημειωθεί, πως την ίδια χρονική περίοδο, παράλληλα με το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης, στο Μεξικό θα πραγματοποιηθεί και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Άρσης Βαρών σε επίπεδο ΑμεΑ, με τις δύο διοργανώσεις να ανεβάζουν αρκετά το κόστος για την Ομοσπονδία, η οποία εν τέλει δεν μπόρεσε να ανταποκριθεί με τα πενιχρά οικονομικά μέσα που είχε στη διάθεση της, στην κάλυψη όλων των αναγκών. Μάλιστα, είναι τέτοιες οι δυσκολίες, που ακόμη και κάποιοι αθλητές, έχουν αναγκαστεί να ταξιδέψουν με δικά τους έξοδα, αφού ναι μεν έπιασαν τα όρια συμμετοχής, αλλά όχι και τα υψηλότερα όρια της Ομοσπονδίας.

Η ανικανότητα αυτή να καλυφθούν τα έξοδα, αναγκάζει τον Θρακιώτη χρυσό Παραολυμπιονίκη να αγωνιστεί στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Μεξικό, χωρίς τον προπονητή του…

Share it