Search

Παρέμβαση Εθνικού Αλεξανδρούπολης με προτάσεις για το νέο κλειστό Γυμναστήριο!

Απογοήτευση και προβληματισμός … Αυτά είναι τα συναισθήματα που εκφράζουν οι άνθρωποι της διοίκησης το Εθνικού σχετικά με τις εξελίξεις για την κατασκευή νέου κλειστού γυμναστηρίου που τόσο ανάγκη έχει η Αλεξανδρούπολη.

Συναισθήματα που είναι λογικό να υπάρχουν, καθώς ένα χρόνο μετά τις βαρύγδουπες εξαγγελίες από τα πλέον επίσημα χείλη, παρατηρούν ότι δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα. «Και εμείς όπως όλοι παρατηρούμε ότι υπάρχει μεγάλη καθυστέρηση στην ολοκλήρωση των μελετών αλλά και μεγάλη απόκλιση στο εκτιμώμενο κόστος σε σχέση με το ποσό των 3,9 εκ ευρώ που είχε εξασφαλιστεί» ήταν τα χαρακτηριστικά λόγια του προέδρου του συλλόγου Αυγερινού Μεσινέζη κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπο για το θέμα.

Ακόμη και τώρα που μια βδομάδα πριν είχαν παρουσιαστεί σχέδια μελέτης στο Δημαρχείο, ζητήθηκε ένα διάστημα άλλο 2 με 2,5 μηνών για να ολοκληρωθεί το σχέδιο και να παρουσιαστεί, με το κόστος να έχει ήδη ανέβει κατά 3 εκ ευρώ. Γεγονός που προκαλεί ακόμη σοβαρότερη ανησυχία. «Συμφωνούμε με την συστράτευση όλων για να διεκδικήσουμε αυτό το ποσό , ότι μπορούμε καλύτερο για το ζήτημα , αλλά προβληματιζόμαστε για το χρόνο που απαιτείται αλλά και για τον χαμένο χρόνο που έχει ήδη σημειωθεί. Πώς μπορούμε να είμαστε βέβαιοι για την εξασφάλιση περισσότερων κονδυλίων, από τη στιγμή που υπάρχει κίνδυνος να χαθούν και αυτά που είχαμε εξασφαλίσει;» αναρωτήθηκε ευλόγως ο κ. Μεσινέζης.

Όπως τόνισε ο πρόεδρος του ΜΓΣ Εθνικός, «τις προηγούμενες ημέρες είχαμε συνάντηση με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο κ. Βαταμίδη αλλά και  με στελέχη των τεχνικών υπηρεσιών του δήμου, που τους  επισημάναμε μετά από συνεργασία μας με καταρτισμένους με τα κατασκευαστικά ανθρώπων, προτάσεις που αν εφαρμοστούν είναι δυνατή η μείωση του συνολικού κόστους εργασιών. Έχουμε και προτάσεις , και θέσεις και καλούμε σε συνεργασία και τα άλλα αθλητικά σωματεία να πράξουν το ίδιο. Χρειάζεται προγραμματισμός, πίεση και εγρήγορση από όλους ώστε να μην υπάρξουν άλλες καθυστερήσεις και να προχωρήσουμε τάχιστα από εδώ και πέρα».

Ανάγκη να γίνουν άμεσα παρεμβάσεις βελτίωσης στο υπάρχον γυμναστήριο

Στην συνέντευξη τύπου , «παρών» ήταν και ο αντιπρόεδρος του ΜΓΣ Εθνικού Γιώργος Πασσιάς ο οποίος δεν παρέλειψε να υπογραμμίσει ότι ακόμη κι αν αύριο παραχωρηθεί προς χρήση στους συλλόγους το νέο κλειστό γυμναστήριο, οι ανάγκες είναι τόσο μεγάλες για υποδομές και χώρους που το υπάρχον κλειστό γυμναστήριο θα πρέπει απρόσκοπτα να συνεχίσει να εξυπηρετεί τον αθλητισμό της περιοχής. «Και επειδή η εξέλιξη με το νέο κλειστό μας απογοητεύει, τονίζουμε την ανάγκη να γίνουν άμεσα παρεμβάσεις βελτίωσης στο γυμναστήριο Μιχάλης Παρασκευόπουλος ώστε να γίνει ακόμη περισσότερο λειτουργικό. Είναι άμεση και επιτακτική ανάγκη να παρέμβουμε αποφασιστικά. Είναι μεγάλη λέξη η ανακαίνιση, αλλά πρέπει άμεσα να παρέμβουμε για να βελτιώσουμε τις συνθήκες. Δεν πρέπει να χάσουμε άλλο χρόνο περιμένοντας το νέο κλειστό».

Εντύπωση πάντως προκαλεί το γεγονός ότι σε ερώτηση που έγινε προς τους ανθρώπους του συλλόγου, διαπιστώσαμε ότι τα σωματεία – όπως ο Εθνικός – απευθύνθηκαν στους συντάκτες της μελέτης για κατάθεση προτάσεων – παρατηρήσεων και όχι το αντίθετο όπως θα ήταν λογικό, δηλαδή οι υπεύθυνοι από πλευράς δήμου να ζητήσουν τις απόψεις των ίδιων των συλλόγων και των ανθρώπων του αθλητισμού που γυμνάζονται καθημερινά και ξέρουν καλύτεροι από όλους τι ανάγκες υπάρχουν…

Ρεπορτάζ του: Γιώργου Πανταζίδη

Share it