Search

Νέα μεγάλη επιτυχία για την Ακαδημία του Άρη Πετεινού που έγινε μόλις η τρίτη Ελληνική ομάδα του «FootAPP»!

Μετά την επιλογή της ως μια απο τις επίλεκτες του προγράμματος ΟΠΑΠ στην Βόρεια Ελλάδα η Ακαδημία του Άρη Πετεινού “Ευστάθιος Τοροσίδης” που έγινε μόλις η τρίτη Ελληνική πρόταση που εγκρίθηκε απο την  «FootAPP», που θα διεξαχθεί στα πλαίσια του προγράμματος χρηματοδότησης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Sport Erasmus+.

Το σχετικό δελτίο τύπου της Ακαδημίας του Άρη Πετεινού αναφέρει:

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Μορφωτικού και Αθλητικού Συλλόγου «ΑΡΗΣ ΠΕΤΕΙΝΟΥ» ανακοινώνει την έγκριση του έργου «FootAPP» στα πλαίσια του προγράμματος χρηματοδότησης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Sport Erasmus+.

Το πρόγραμμα αφορά την υλοποίηση ενός ευρωπαϊκού συνεργατικού έργου στο άξονα «Προώθηση της εκπαίδευσης μέσω του αθλητισμού με ιδιαίτερη έμφαση στην ανάπτυξη δεξιοτήτων».

Η πρόταση μας έχει ως στόχο την ανταλλαγή τεχνογνωσίας σε θέματα μεθόδων ανάπτυξης των δεξιοτήτων στον αθλητισμό βάσης με έμφαση στις ποδοσφαιρικές ακαδημίες, καθώς και τη δημιουργία μιας καινοτόμου ψηφιακής πλατφόρμας καταγραφής δεδομένων και προώθησης αθλητών σε ομάδες υψηλού αθλητικού επιπέδου.

Εταίροι στο πρόγραμμά είναι ο Μ.Α.Σ ΑΡΗΣ ΠΕΤΕΙΝΟΥ ως επικεφαλής οργανισμός, το Αθλητικό Πανεπιστήμιο του Παλέρμο από την Ιταλία και ο Αθλητικός Όμιλος ARDA 1924 από την Βουλγαρία.

Σύμφωνα με την επίσημη κατάταξη επιτυχόντων φορέων του προγράμματος από ελληνικής πλευράς εγκρίθηκαν τρία μόλις σχέδια, αυτό του Μ.Α.Σ. ΑΡΗ ΠΕΤΕΙΝΟΥ, του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΠΕΙΡΑΙΩΣ και του ΚΕΘΕΑ. Σε πανευρωπαϊκό επίπεδο τα σχέδια που εγκρίθηκαν στην κατηγορία μας είναι 83.

Η Διοίκηση του Συλλόγου θέλει να ευχαριστήσει τα στελέχη της εταιρίας συμβούλων επιχειρήσεων ΦΜ-ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ και ιδιαίτερα τους Μιχάλη Πουσπουρίκα και Πέτρο Γιαρισκάνη που συμμερίστηκαν το όραμά μας και υπέβαλαν έναν άρτιο φάκελο υποψηφιότητας, με αποτέλεσμα να επιτύχουμε υψηλή βαθμολογία και έγκριση.

Η προσπάθεια αυτή του συλλόγου μας εντάσσεται σε ένα ευρύτερο πλαίσιο προγραμματισμού που έχει ως σκοπό τη βελτίωση των συνθηκών για την ανάπτυξη του αθλητισμού βάσης και του ερασιτεχνικού αθλητισμού.

Share it