Search

Η παραπληροφόρηση σε όλο της το μεγαλείο! Κανένα θέμα ανόδου για τους δευτεραθλητές των τριών ΕΠΣ της Θράκης

Με την προκήρυξη του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής της νέας κατηγορίας να έχει γίνει γνωστή απο αργά το βράδυ της Τετάρτης, όλες οι ομάδες πλέον μπαίνουν στην τελική ευθεία για την κατάθεση συμμετοχών αναμένοντας τον καταρτισμό των ομίλων αλλά και του τελικού αριθμού των ομάδων που θα υποβιβαστούν στα τοπικά.

Έλα όμως που μια συγκεκριμένη αναφορά του ΚΑΠ έδωσε στους γνωστές θιασώτες του “εύκολου κλικ” με παραπλανητικούς τίτλους και χρησιμοποιώντας την φαντασία τους να προσπαθούν να παραπλανήσουν το αναγνωστικό τους κοινό, όπως συνηθίζουν πάντα άλλωστε, και μάλιστα για ένα κομμάτι του ΚΑΠ που δεν θα μπορούσε να είναι πιο σαφείς.

Για να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι στο άρθρο 4, παρ. 6 του νέου ΚΑΠ τονίζεται πως: «Το πανελλήνιο πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής Ερασιτεχνικής Κατηγορίας γίνεται πάντοτε με τον προκαθοριζόμενο εκάστοτε στην προκήρυξή του αριθμό ομίλων και ομάδων. Οι προβιβαζόμενες ετησίως ομάδες προέρχονται από την Α΄ κατηγορία των τοπικών πρωταθλημάτων των ΕΠΣ. Σε περίπτωση που μία πρωταθλήτρια Α΄ κατηγορίας τοπικού πρωταθλήματος Ε.Π.Σ. δικαιούμενη να προβιβαστεί δεν δηλώσει συμμετοχή για οποιοδήποτε λόγο στο ως άνω πρωτάθλημα, τότε αντικαθίσταται από την δευτεραθλήτρια και αν αυτή επίσης δεν μπορεί ή δεν δηλώσει συμμετοχή, από την τριταθλήτρια. Αν υπάρξουν δικαιούχες ομάδες που δεν δηλώσουν συμμετοχή και δεν υπάρξει η δυνατότητα να αντικατασταθούν με τον εδώ προβλεπόμενο τρόπο, τότε δεν συμπληρώνονται με άλλο τρόπο και το πρωτάθλημα διεξάγεται με λιγότερες ομάδες».

Δηλαδή πόσο πιο σαφές ότι για να ανέβει δευτεραθλητής κάποιας Ένωσης θα πρέπει να μην δηλώσει συμμετοχή ο πρωταθλητής της τοπικής ΕΠΣ. Κάτι που όπως είναι ξεκάθαρο και απο τις κινήσεις που έχουν γίνει δεν θα συμβεί  ούτε για τον Άρη Αβάτου, ούτε για την ΑΕ Διδυμοτείχου και φυσικά ούτε για την Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου που ήδη έχει εξασφαλίσει να αγωνίζεται στο ΔΑΚ Κομοτηνής.

Βέβαια ακόμη και ένας άνθρωπος με ελάχιστη γνώση των κανονισμών η έστω των Ελληνικών βρε αδερφέ θα μπορούσε να καταλάβει τι ακριβώς αναφέρει ο ΚΑΠ, που σε καμία περίπτωση δεν ορίζει αντικατάσταση ομάδας που αγωνιζόταν πέρσι στην Γ’ Εθνική η που έπεσε απο την Football League, όπως έσπευσαν οι θιασώτες της παραπληροφόρησης να σπείρουν χωρίς ουδέποτε να υπάρχει τέτοια πρόβλεψη στον κανονισμό, την οποία μάλιστα λίγο μετά διέψευσαν!

Οπότε για να κλείνει μια και καλή το θέμα, είναι ξεκάθαρο πως σύμφωνα με το άρθρο 4, παράγραφος 6 του ΚΑΠ καμία δευτεραθλήτρια ομάδα της Θράκης δεν έχει δικαίωμα ανόδου στην Γ’ Εθνική, παρά μόνο αν οι πρωταθλήτριες(τις αναφέραμε και πιο πάνω) δεν δηλώσουν συμμετοχή κάτι που με τα δεδομένα και την εικόνα που βγάζουν και οι τρεις ομάδες, οι οποίες μάλιστα ενισχύονται σημαντικά, δεν δίνει καμία ελπίδα στις υπόλοιπες ομάδες των τοπικών πρωταθλημάτων της Θράκης.

Share it