Search

Πρωταθλητής Ευρώπης ο Πιλίδης! Την Παρασκευή ρίχνεται στην μάχη η Γιαγτζόγλου

Με μια μεγάλη επιτυχία για την Ελληνική Πάλη ξεκίνησε το Ευρωπαϊκό Παίδων-Κορασίδων που διεξάγεται στο Σαράγεβο, με τον Γιώργο Πιλίδη πιστό στα μεγάλα ραντεβού να αναδεικνύεται πρωταθλητής Ευρώπης στα 58κιλά.

Ο αθλητής του Αμιράν Καρντάνοφ στον τελικό επικράτησε με 6-3 του Ρώσου Ορζάκ, χωρίς να χάσει τεχνικό πόντο. Με τη νίκη αυτή παρέμεινε στην κορυφή της Ευρώπης, μιας και πέρυσι είχε κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο. Παράλληλα ο Πιλίδης κατάφερε κάτι, που δεν έχει πετύχει ουδέποτε στην ιστορία της Παγκόσμιας Πάλης αθλητής. Σε τρεις διαδοχικές χρονιές έχει κατακτήσει 5 μετάλλια σε Ευρωπαϊκά και Παγκόσμια πρωταθλήματα στην ηλικιακή κατηγορία των Παίδων και τον Σεπτέμβρη στην Αθήνα θα επιδιώξει να πετύχει το αδιανόητο! Στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Παίδων που θα διεξαχθεί στην χώρα μας θα «κυνηγήσει» το 6ο μετάλλιο. Αν το κατακτήσει, τότε θα έχει ανέβει στο βάθρο σε όλες τις διοργανώσεις της κατηγορίας των Παίδων!

Την Παρασκευή ρίχνεται στην μάχη του Ευρωπαϊκού και η Κομοτηναία πρωταθλήτρια του Δημοκρίτειου Κομοτηνής, Αθηνά Γιαγτζόγλου. Η Γιαγτζόγλου θα αγωνιστεί στα -46 κιλά των Κορασίδων, σε μια πολύ δυνατή κατηγορία οπού η Θρακιώτισσα πρωταθλήτρια βρίσκεται ανάμεσα στις 16 κορυφαίες της κατηγορίες της και θα δώσει μεγάλη μάχη για ένα δυνατό πλασάρισμα.

Η ζύγιση για την Αθηνά είναι προγραμματισμένη για τις 9:30 το πρωί  της Παρασκευής 28 Ιουλίου, ενώ οι αγώνες θα γίνουν απο τις 11:00 έως και τις 14:00 το μεσημέρι, με τον Ομοσπονδιακό τεχνικό και προπονητή της Αθηνάς στο Δημοκρίτειο, Θόδωρο Καρυπίδη να έχει μεγάλη πίστη στην ταλαντούχα Θρακιώτισσα παλαίστρια.

 

Share it