Search

Στην Κομοτηνή ο “δράκος” του Ελληνικού μπάσκετ Π. Γιαννάκης!

Στην Κομοτηνή  θα βρίσκεται σήμερα ο Παναγιώτης Γιαννάκης, προκειμένου να παρακολουθήσει από κοντά την αναμέτρηση Ελλάδα-Κύπρος, στο πλαίσιο του διεθνούς τουρνουά μπάσκετ με αμαξίδιο.

Η παρουσία του κ. Γιαννάκη είναι τιμητική για την περιοχή μας κι αποδεικνύει ότι η διοργάνωση που φιλοξενείται στην Κομοτηνή δεν περνάει στα ‘ψιλά’ γράμματα. Όπως μας δηλώνει και ο ίδιος, σε τηλεφωνική μας επικοινωνία, ο σεβασμός που τρέφει για το μπάσκετ με αμαξίδιο, και προς όσους ασχολούνται με αυτό, είναι υψηλός, γι’ αυτό και δεν θα μπορούσε να απουσιάζει.

“Χαίρομαι που βρίσκομαι στην Κομοτηνή γι’ αυτή την ωραία εκδήλωση και που θα συμπαρασταθώ σε ανθρώπους που έχουν αγαπήσει το παιχνίδι μας”, μας δηλώνει ο Παναγιώτης Γιαννάκης κι εξηγεί ότι με την παρουσία του προσπαθεί να αναδείξει έμπρακτα “την εκτίμηση και τον μεγάλο μου σεβασμό σε όλους όσους συμμετέχουν και συμβάλουν σε αυτή την προσπάθεια”. Στη συνέχεια τονίζει ότι “το μπάσκετ είναι ένα άθλημα για όλους” και εξαίρει την προσπάθεια της Εθνικής ΑμεΑ, καθώς αυτή απαρτίζεται από “παιδιά τα οποία έχουν κάποια κινητικά προβλήματα κατορθώνουν να βρίσκουν τον τρόπο να χαρούν μέσα από το παιχνίδι που αγαπάμε όλοι”.

Στόχος της Εθνικής είναι να προβιβαστεί από την Γ’ κατηγορία στη Β’, στο προσεχές Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Τσεχίας (25-29 Ιουλίου), για το οποίο και διανύει το βασικό στάδιο της προετοιμασίας της στην Κομοτηνή με αγώνες κόντρα σε Βουλγαρία την Τρίτη, και Κύπρο σήμερα στις 20:00. “Νομίζω πως αν έχουν υπομονή και επιμονή στον στόχο της ανόδου, θα τα καταφέρουν. Και πιστεύω σε αυτούς, γιατί μας διδάσκουν αυτές τις δυο αρετές καθημερινά”, είναι η πρόβλεψη του κ. Γιαννάκη για το Ευρωπαϊκό.

Ο ίδιος διατηρεί την πεποίθηση πως “όπου υπάρχει γήπεδο, μπορούν να γίνουν πολλά πράγματα. Μερικές φορές οι διοργανώσεις στήνονται δύσκολα, αλλά μέσα από τις δυσκολίες ξεπερνάμε τον εαυτό μας”, γι’ αυτό και χαίρεται που μια τέτοια διοργάνωση φιλοξενείται στην Κομοτηνή.

Με αφορμή την επικοινωνία μας, δεν θα μπορούσαμε να μην πάρουμε μια …γνώμη και για το προσεχές Ευρωμπάσκετ στο οποίο θα δοκιμαστεί η Εθνική μπάσκετ αντρών, από τις 31 Αυγούστου ως και τις 17 Σεπτεμβρίου. Με τον ίδιο να έχει στεφθεί πρωταθλητής Ευρώπης τόσο το 1987 ως παίκτης όσο και το 2005 ως προπονητής, αλλά και δευτεραθλητής κόσμου ως προπονητής της Εθνικής το 2006, η γνώμη του έχει βαρύνουσα σημασία.

“Μπορούμε να βγάλουμε το αποτέλεσμα στο οποίο προσδοκούμε, με βάση το ταλέντο των παιδιών μας, δηλαδή να πετύχουμε ακόμη και κάποια διάκριση. Οι αθλητές της Ελλάδας συμμετέχουν, και μάλιστα με πρωταγωνιστικό ρόλο, σε ομάδες που διεκδικούν τίτλους”, διαπιστώνει σχετικά.

Τέλος, ο Παναγιώτης Γιαννάκης τα τελευταία χρόνια διατηρεί το ‘Giannakis Academy’, όπου αυτό το καλοκαίρι προπονεί τους επίδοξους μπασκετμπολίστες του μέλλοντος σε Ψυχικό Αττικής και Χαλκιδική. “Κάνουμε τα καμπ, προκειμένου να βοηθήσουμε τους νέους μπασκετμπολίστες, τους παρακινούμε να ξεπεράσουν τον εαυτό τους και τους δείχνουμε τον τρόπο με τον οποίο μπορούν να κυνηγήσουν τα όνειρά τους”, καταλήγει ο προπονητής.

Ο κ. Γιαννάκης είναι σήμερα στην Κομοτηνή, για το Ελλάδα-Κύπρος στις 20:00. Ας δώσουμε όλοι το παρόν ώστε να ενισχύσουμε τις προσπάθειες των δυο ομάδων με το πιο θερμό μας χειροκρότημα.

Share it