Search

“Άθλος” και αγώνας επιβίωσης η συμμετοχή των Xanthi Runners στον 6ο Olympus Mythical Trail 2017! Εξαιρετικός ο “γιατρός”

Γεμάτο δράση ήταν το σαββατοκύριακο για τα μέλη των Xanthi Runners, με τέσσερις εξ’ αυτών να συμμετέχουν στον ιδιαίτερα απαιτητικό αγώνα του “6ου Olympus Mythical Trail 2017” που διοργανώνεται στο “βουνό των Θεών” στον Όλυμπο σε μια διαδρομή 100 χιλιομέτρων με μεγάλη ανάβαση στα  6410 μέτρα, μέγιστο υψόμετρο στα 2910 μέτρα και ελάχιστο υψόμετρο τα 280 μέτρα. Εξαιρετική ήταν η παρουσία του γιατρού Παναγιώτη Σιδηρόπουλου που τερμάτισε στην 16η θέση στην γενική κατάταξη.

Η επίσημη ενημέρωση του συλλόγου αναφέρει:

To  Σαββατοκύριακο που μας πέρασε για μια ακόμα χρονιά, δεκάδες αθλητές και εθελοντές έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους στον 6ο Olympus Mythical Trail 2017 στον μεγαλύτερο και σκληρότερο αγώνα που διοργανώνεται στο Μυθικό βουνό των Θεών στον Όλυμπο με την διαδρομή να φτάνει τα 100 χιλιομέτρα και με χαρακτηριστικά την μεγάλη ανάβαση συνολικά στα 6410 μέτρα, μέγιστο υψόμετρο στα 2910 μέτρα και ελάχιστο υψόμετρο τα 280 μέτρα.

Οι ανησυχητικές καιρικές προβλέψεις του διημέρου επιβεβαιώθηκαν και ο καιρός για φέτος δεν αποτέλεσε σύμμαχο των αθλητών. Για όσους συμμετείχαν, ήταν αναμφίβολα μια τεράστια φυσική και ψυχική δοκιμασία εξαιτίας των πρωτόγνωρων συνθηκών ζέστης που επικράτησαν από το ξεκίνημά του αγώνα και σε όλη την διάρκεια του με αποτέλεσμα να μετατραπεί η προσπάθεια των αθλητών σε αγώνα επιβίωσης. Εν εξελίξει των συνθηκών δόθηκε από την διοργάνωση μικρή παράταση του προβλεπόμενου χρονικού ορίου αποκλεισμού του αγώνα κατά μία ώρα δηλαδή τις 29:00.

Για την Ιστορία τον αγώνα τερμάτισαν 86 από τους 174 αθλητών-τριών που έλαβαν μέρος, δηλαδή μόλις το 48% των συμμετεχόντων. Για τους διοργανωτές το γεγονός αυτό αποτελεί ένα ρεκόρ που εύχονται να μη χρειαστεί να καταρριφθεί εκ νέου. Πρώτος πέρασε την γραμμή τερματισμού ο Ρώσος αθλητής, TOLSTENKO Aleksei, σημειώνοντας επίδοση 15:36:06.   Στην δεύτερη θέση τερμάτισε ο Robert Dudzik με επίδοση 15:51:18 ενώ την τρίτη θέση κατέλαβε ο Βασίλης Μίχος, σημειώνοντας επίδοση 16:31:30. Στις γυναίκες, παρά των εξοντωτικών συνθηκών ζέστης που επικρατούσαν σημειώθηκε νέο ρεκόρ διαδρομής από την Βουλγάρα Mariya Nikolova, η οποία κέρδισε τον αγώνα με επίδοση 18:55:49. Στη δεύτερη θέση τερμάτισε η περσινή νικήτρια, η Ελληνίδα Βάσω Σταύρου με επίδοση 20:51:34 και στην τρίτη, η Αμερικανίδα Cassandra Turner με επίδοση 23:48:09.  

Τέσσερα μέλη του συλλόγου μας, έδωσαν το δυναμικό τους παρόν σε αυτόν τον αγώνα, των αγώνα των αγώνων όπως αποκαλείται, ίσως ο πιο σκληρός και δύσκολος αγώνας στην Ελλάδα αλλά και την Ευρώπη, που ονειρεύεται κάθε αθλητής και που συγκεντρώνει όλα τα βλέμματα του κόσμου. Ο σύλλογός μας νιώθει υπερήφανος που στις τάξεις του έχει υπεραθλητές με τεράστιες δυνατότητες που μπορούν να ανταπεξέλθουν σε ιδιαίτερα απαιτητικούς αγώνες όπως απαιτεί ο Olympus Mythical Trail. Ο αγώνας ήταν ιδιαίτερα απαιτητικός και απευθυνόταν σε καλά προετοιμασμένους αθλητές. Κάτω από τις υψηλές θερμοκρασίες και με αθροιστική ανάβαση συνολικά τα 6410 μέτρα κατάφερε να τερματίσει μέσα στα επιτρεπτά χρονικά όρια του αγώνα με επιτυχία και με πολύ καλή ατομική επίδοση ένα μέλος μας, ο γιατρός μας Σιδηρόπουλος Παναγιώτης. Στον Παναγιώτη θα πρέπει να κάνουμε ειδικότερη μνεία, γιατί κατάφερε να τερματίσει 10ος Έλληνας, 16ος στη γενική κατάταξη και τρίτος στην ηλικιακή του κατηγορία με χρόνο 20 ώρες, 25 λεπτά και 44 δεύτερα. Ο Παναγιώτης καταθέτοντας ψυχή και σώμα, χάρηκε ιδιαίτερα αυτή του την επιτυχία και μαζί μ’ αυτόν χαρήκαμε όλοι.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα των μελών μας είναι:

Γ.Κ Bib Κατ. Κ.Κ Αθλητής Φ Αηγιάννης
ΚΜ-100
16 331 M3 3 SIDIROPOULOS Panagiotis M 20.25.44
8 M2 KAMARIANAKIS Andreas M CP-7
68 M2 DIMITRIADIS Christos M CP-7
119 M3 SPIRIDOPOULOS Elias M CP-7

Για τα αποτελέσματα του αγώνα δείτε τη σχετική σελίδα της διοργάνωσης στο link: http://www.omt100.com.

Ο Σύλλογός μας εκφράζει σε όλα τα μέλη του, οι οποίοι για άλλη μια φορά τον εκπροσώπησαν στην σημαντική αυτή διοργάνωση, τα θερμά του συγχαρητήρια και εύχεται υγεία και καλή δύναμη για την συνέχεια!!!

Ο Σύλλογος μας, εκφραστής του δρομικού κινήματος και του μαζικού αθλητισμού στην πόλη μας, δηλώνει παρόν και συνεχίζει δυναμικά……

Share it