Search

Επετειος: 20 χρόνια πριν ο “μικρός μάγος” της Ξάνθης Ντιέγκο Κιντάνα νικούσε τον Γκαρσία και οδηγούσε την Αργεντινή στην κορυφή του κόσμου!(+video)

Μια ημέρα σαν τη σημερινή (5/7) πριν από 20 χρόνια (1997) η Εθνική Αργεντινής του πρώην μεσοεπιθετικού της Ξάνθης, Ντιέγκο Κιντάνα κατακτούσε τον τίτλο της Παγκόσμιας πρωταθλήτριας Νέων(Κ20), με τον βραχύσωμο Κιντάνα, που αγαπήθηκε και αγάπησε πολύ την Ξάνθη,  να χαρίζει στην “Αλμπισελέστε” τον τίτλο.

Στο σχετικό του θέμα το Sport24 αναφέρει: Ήταν το 1997 και το Παγκόσμιο Κύπελλο στην ηλικιακή κατηγορία Κ20 ετών που διεξήχθη στη Μαλαισία. Ουρουγουάη, Μαρόκο, Βέλγιο, Μαλαισία, Βραζιλία, Γαλλία, Νότιος Αφρική, Νότιος Κορέα, Γκάνα, Ιρλανδία, ΗΠΑ, Κίνα, Ισπανία, Ιαπωνία, Παραγουάη, Κόστα Ρίκα, Αυστραλία, Αργεντινή, Καναδάς, Ουγγαρία, Αγγλία, Μεξικό, ΗΑΕ και Ακτή Ελεφαντοστού ξεκίνησαν το τουρνουά, αλλά μόνον δύο έφθασαν μέχρι το τέλος.

Δύο από την ίδια ομοσπονδία, δύο εθνικές ομάδες χωρών που συνοδεύουν. Μια ημέρα σαν τη σημερινή (5/7) πριν από 20 χρόνια (1997), οι εθνικές Αργεντινής και Ουρουγουάης αναμετρήθηκαν στον τελικό της διοργάνωσης στο “Shah Alam Stadium”.

Ο πρώην μέσος των Ρεάλ, Μίλαν, ΠΑΟΚ και Ξάνθης και νυν προπονητής της Κ20 του “Δικεφάλου”, Πάμπλο Γκαρσία, άνοιξε το σκορ (15′) για τη “σελέστε”, για να ισοφαρίσει για λογαριασμό της “αλμπισελέστε” (26′) ο πρώην μέσος των Ρεάλ, Ίντερ και Ολυμπιακού, Εστέμπαν Καμπιάσο.

Ο πρώην εξτρέμ της Ξάνθης, Ντιέγκο Κιντάνα, οδήγησε την εθνική ομάδα της “χώρας του τάνγκο” στην ανατροπή στο 43ο λεπτό. Αυτό το γκολ έμελλε να είναι και το νικητήριο για την εθνική Αργεντινής, η οποία κατέκτησε το Παγκόσμιο Κύπελλο σε εκείνο το τουρνουά της ηλικιακής κατηγορίας Κ20 ετών.

Και τα τρία γκολ ήταν παικτών που έχουν περάσει από το ελληνικό πρωτάθλημα. Πάμπλο Γκαρσία (ΠΑΟΚ, Ξάνθη), Εστέμπαν Καμπιάσο (Ολυμπιακός), Ντιέγκο Κιντάνα (Ξάνθη). Εκτός από τον “Κούτσου” και τον Κιντάνα στην αποστολή της “αλπισελέστε” συμμετείχε ένας ακόμη “Έλληνας”. Ήταν ο Σεμπαστιάν “Τσιρόλα” Ρομέρο, ο οποίος πέρασε από τα ελληνικά γήπεδα με τη φανέλα του Παναθηναϊκού.

Φυσικά, σε εκείνη την ομάδα των νεαρών Αργεντινών δέσποζε η παρουσία των Πάμπλο Αϊμάρ και Χουάν Ρομάν Ρικέλμε.

Share it