Search

Με ομιλία του Γ. Στράτου ολοκληρώθηκε η πρώτη ημερίδα EPFL Legal Network στην Αθήνα

Ολοκληρώθηκε στην Αθήνα η 1η Ημερίδα της Ένωσης Ευρωπαϊκών Ποδοσφαιρικών Λιγκών “EPFL Legal Network”, η οποία πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τη Super League, με τη συμμετοχή περισσότερων από 50 εκπροσώπων Ευρωπαϊκών Λιγκών, Συλλόγων και θεσμικών οργάνων του ποδοσφαίρου.

Στην Ημερίδα, η οποία αποτελεί την πρώτη με αντικείμενο το νομικό πλαίσιο των μετεγγραφών σε εθνικό αλλά και διεθνές επίπεδο, αναλύθηκαν και παρουσιάστηκαν διάφορες παράμετροι που καθορίζουν τις μετεγγραφές σε διάφορες χώρες της Ευρώπης, αλλά και το διεθνές περιβάλλον μέσα στο οποίο οι Σύλλογοι κάθε χώρας καλούνται να υλοποιήσουν το μετεγγραφικό τους σχεδιασμό.

 Ο πρόεδρος της Super League και Αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Ξάνθης Γιώργος  Στράτος σημείωσε, μεταξύ άλλων, τα ακόλουθα: «Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι που η Super League φιλοξένησε αυτή την τόσο σημαντική ημερίδα στην Ελλάδα, την πρώτη που πραγματοποιείται από την EPFL, με την παρουσία ανθρώπων που γνωρίζουν άριστα το νομικό πλαίσιο που διέπει το μετεγγραφικό τοπίο. H Super League, σε συνεργασία με την EPFL, στοχεύει στην άρτια ενημέρωση όλων των φορέων και η 1η Ημερίδα “EPFL Legal Network” είναι ένα σημαντικό βήμα προς αυτή την κατεύθυνση, μέσα σε ένα κλίμα διεθνών επαφών, γόνιμης ανταλλαγής απόψεων και εξωστρέφειας, στοιχεία που μόνο όφελος μπορούν να αποφέρουν για το ελληνικό ποδόσφαιρο».

Ο γενικός γραμματέας της EPFL κ. Georg Prangl τόνισε: «Είναι πολύ σημαντικό που βρέθηκαν στην Αθήνα τόσοι έγκριτοι νομικοί και εκπρόσωποι Συλλόγων, Λιγκών από όλη την Ευρώπη, αλλά και στελέχη της FIFA και της UEFA. Το μετεγγραφικό τοπίο αποτελεί ένα από τα μείζονα ζητήματα που αντιμετωπίζει το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο και μέσα από την εξαιρετικά επιτυχημένη Ημερίδα μοιραστήκαμε ιδέες, απόψεις και προβληματισμούς. Θα ήθελα, εκ μέρους της EPFL, να ευχαριστήσω θερμά τη Super League για την άριστη διοργάνωση και τη θερμή φιλοξενία».

Κατά τη διάρκεια της Ημερίδας, ο Miguel Maria Garcia Caba, επικεφαλής της Νομικής Υπηρεσίας της Ρεάλ Μαδρίτης αναφέρθηκε στο πλαίσιο που διέπει τις μετεγγραφές ποδοσφαιριστών στην Ισπανία, ο γενικός γραμματέας της Ίντερ Massimo Cosentino ανέλυσε το θεσμικό πλαίσιο της Ιταλίας και ο Mark Annett, επικεφαλής Αγωνιστικού της Πρέμιερ Λιγκ, διευκρίνισε τα ζητήματα που προκύπτουν στους αγγλικούς συλλόγους, μέσα σε ένα διεθνές πλαίσιο μετεγγραφών.

AdTech AdΣτη συνέχεια, πήρε το λόγο ο εκπρόσωπος της FIFA κ. Gaudenz Koprio, ο οποίος αναφέρθηκε διεξοδικά στη διαδικασία έκδοσης προσωρινών δελτίων ποδοσφαιριστών, ενώ ο επικεφαλής της Νομικής Υπηρεσίας της Σπόρτινγκ Λισσαβόνας Joao Lobao τοποθετήθηκε για τις μετεγγραφές της «τελευταίας στιγμής» και ανέλυσε τρόπους με τους οποίους οι Σύλλογοι μπορούν να αποφύγουν δυσλειτουργίες, ιδίως σε διεθνές επίπεδο, οι οποίες θα μπορούσαν να θέσουν σε κίνδυνο την επιτυχή ολοκλήρωση μιας μετεγγραφής. Συζητήθηκε επίσης το νομικό πλαίσιο μετεγγραφής ποδοσφαιριστών από τα τμήματα υποδομής και η θέση της FIFA αλλά και της EPFL για το νομικό καθεστώς που διέπει αυτές τις μετεγγραφές

Share it