Search

«Όχι» σε χρηματοδότη για παρουσία του Πανθρακικού στην Γ’ Εθνική! Η μετακόμιση στο ΔΑΚ και τα κουπόνια στήριξης!!!

«Όχι» σε χρηματοδότη, που θέλησε να ενισχύσει την ομάδα του Πανθρακικού, ώστε η ομάδα της Κομοτηνής να συμμετάσχει κανονικά στη Γ’ Εθνική, απάντησε ο Ερασιτέχνης Πανθρακικός όπως τόνισε σε δηλώσεις του ο Αντιπρόεδρος του ΑΠΣ Πανθρακικός Γιώργου Μπάρκουλας.

Ο κ. Μπάρκουλας μίλησε στην Δήμητρα Συμεωνίδου και την εφημερίδα “Χρόνος”, εξηγώντας το σκεπτικό της διοίκησης και αναφέρθηκε στους λόγους, που στον Πανθρακικό αρνήθηκαν αυτή την πρόταση.  Αναφέρθηκε επίσης για την προσπάθεια που γίνεται με την παρουσία της ομάδας στην Β’ ΕΠΣ Θράκης, την μετακόμιση στο ΔΑΚ Κομοτηνής αλλά και για την ανοιχτή συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί αλλά και την στήριξη στην ομάδα μέσω κουπονιών στήριξης.

Το γιατί η ομάδα δε μπορεί να βρίσκεται στην Γ’ Εθνική ο Αντιπρόεδρος του Ερασιτέχνη αναφέρει: “Αν κατεβούμε Γ’ Εθνική φέτος ξεκινάμε με μείον 6 βαθμούς. Αν ανέβουμε σε επαγγελματική κατηγορία μετά από 1, 2 ή 3 χρόνια, θα βαραίνει εμάς το 50% των χρεών της ΠΑΕ προς  τρίτους, όχι στο δημόσιο”. Όσο για το ύψος των χρεών ο κος  Μπάρκουλας παραδέχεται “δεν ξέρουμε πόσο είναι το ποσό, πολλά ακούγονται, αλλά εμείς προσωπικά δεν το γνωρίζουμε το ποσό. Πάντως βρέθηκε άνθρωπος να μας βοηθήσει αλλά τώρα για μια χρονιά να ρίξει κάποιος 70 ή 80 χιλιάδες ευρώ, να ανέβουμε κατηγορία και να μην ανταποκριθούμε νομίζω ότι δεν λέει κάτι”. “Οπότε”, προσθέτει “αποφασίσαμε η ομάδα μας να πάει βήμα-βήμα από το β’ τοπικό”.

Σκοπός του ΑΠΣ Πανθρακικός για την ερχόμενη αθλητική περίοδο είναι η άνοδος στο Α’ τοπικό. “Έχουμε τα φόντα να το πετύχουμε, πέρσι κάποιες συγκυρίες υπήρχαν και δεν μπορέσαμε να ανέβουμε στο Α’ τοπικό. Θα συνεχίσουμε και θα ανέβουμε φέτος με παιδιά δικά μας, που είναι παιδιά της ακαδημίας του Πανθρακικού”. Οι ακαδημίες λειτουργούν κανονικά στο αθλητικό κέντρο. Στο μεταξύ έχουν ξεκινήσει και οι συζητήσεις για τις μεταγραφές, με τους ανθρώπους της ομάδας να επιθυμούν να εντάξουν στις τάξεις της τουλάχιστον 2 ή 3 έμπειρους ποδοσφαιριστές, “για να μπορέσουν να μπουν και τα μικρά παιδιά δίπλα τους. Ηλικιακά είμαστε η μικρότερη ομάδα, μέσο όρο ηλικίας έχουμε τα 18 έτη”, μας εξηγεί ο αντιπρόεδρος.

Παράλληλα ξεκίνησε η προσπάθεια προσέγγισης της τοπικής κοινωνίας. Μάλιστα εντός του επόμενου μήνα επίκειται μια μεγάλη ανοιχτή συγκέντρωση, όπου όπως σημειώνει ο κος Μπάρκουλας, “θα καλέσουμε όλους τους φορείς, όλους τους πολιτευτές και όλο τον κόσμο να έρθει να του εξηγήσουμε τι ακριβώς γίνεται”. “Είμαστε καθαροί, δεν χρωστάμε σε κανέναν και δεν θέλουμε να σβήσει ο Πανθρακικός”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο κος Μπάρκουλας, γνωστοποιώντας παράλληλα ότι από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο ο Πανθρακικός θα μετακομίσει στο ΔΑΚ, μπαίνοντας δυναμικά στο ποδοσφαιρικό γίγνεσθαι της πόλης.

Αναμφίβολα πάντως παρά το γεγονός πως με βάση αυτά τα δεδομένα μοιάζει σχεδόν αδύνατο να κατέβει ο Πανθρακικός στην Γ’ Εθνική, στον Ερασιτέχνη δείχνουν πως λειτουργούν με πλάνο έτσι ώστε να επιστρέψουν ξανά οι “πράσινοι” στις Εθνικές κατηγορίες χωρίς να τους βαραίνουν τα χρέη του παρελθόντος.

Share it