Search

Νέες επιτυχίες για το Δημοκρίτειο Κομοτηνής, αυτή τη φορά στην Κατερίνη!

Με έξι μετάλλια, τρία χρυσά, ένα ασημένιο και δύο χάλκινα, επέστρεψε από το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα πάλης στην άμμο ανδρών/γυναικών, εφήβων/νεανίδων και παίδων/κορασίδων που διεξάχθηκε στις 18 Ιουνίου στην Παραλία Κατερίνης το τμήμα πάλης του ΑΣ Δημοκρίτειο.

Οι αθλητές του Συλλόγου έκαναν πολύ καλή εμφάνιση, ενώ 5 από τους 6 που συμμετείχαν την ομάδα θα ταξιδέψουν τον Οκτώβριο στην Αττάλεια της Τουρκίας, συμμετέχοντας στο παγκόσμιο πρωτάθλημα στην άμμο.

Συγκεκριμένα, στην Κατερίνη ταξίδεψαν 6 άτομα, ο Ιμπίς Νιαζή, στην κατηγορία των ανδρών, οι Γιάννης Βίνικ και Χρήστος Γκρηγκοριάν στους έφηβους, ο Αντώνης Ντοβγκοπόλοφ στην κατηγορία Παίδων και η Γιαγτζόγλου Αθηνά στις κατηγορίες νεανίδων και κορασίδων, η Μαρία Ντοματσίδου στην κατηγορία κορασίδων.

Αρκετά ικανοποιημένος από την εμφάνιση των παιδιών ήταν ο προπονητής τους κ. Θεόδωρος Καρυπίδης, παρόλο που οι κανόνες και οι κατηγορίες στην άμμο είναι διαφορετικές, και είχαν να αντιμετωπίσουν την αλλαγή των κανόνων του αθλήματος την τελευταία στιγμή, κάτι που αύξησε το βαθμό δυσκολίας.

Όσο για τα «πλασαρίσματα» των αθλητών του Συλλόγου, η Αθηνά Γιαγτζόγλου κατάφερε να κατακτήσει την πρώτη θέση τόσο στις κορασίδες όσο και στις νεανίδες, μιας και είχε το δικαίωμα να αγωνιστεί και στις δύο κατηγορίες.

Ιδιαίτερο χαρακτήρα όμως έδειξε, σύμφωνα με τον προπονητή του, και ο Γιάννης Βίνικ, ο οποίος στους προημιτελικούς τραυματίστηκε, όταν κατά λάθος ο αντίπαλός του τον χτύπησε με τα δόντια, αλλά παρότι είχε ανοιχτή πληγή συνέχισε να αγωνίζεται, παρόλο που ο κ. Καρυπίδης ήθελε να τον αποσύρει, και κατέκτησε την πρώτη θέση και το χρυσό μετάλλιο.

Ο Χρήστος Γκρηγκοριάν, που αγωνίστηκε στα 70 κιλά, πάλεψε πολύ καλά, και αν δεν είχε μετρήσει το πλεονέκτημα της έδρας για τον αντίπαλό του, που ήταν από την Κατερίνη, στον ημιτελικό, θα είχε κατορθώσει να διεκδικήσει το χρυσό μετάλλιο, παρόλα αυτά κατέκτησε την τρίτη θέση.

Επίσης ο Αντώνης Ντοβγκοπόλοφ, πάλεψε στα 70 κιλά, και βγήκε τρίτος, παρά την έλλειψη εμπειρίας, ενώ τέλος ο Ιμπίς Νιαζή βγήκε δεύτερος στην κατηγορία 90+, χάνοντας από τον περυσινό πρωταθλητή Ελλάδας, ο οποίος κανονικά είναι σε υψηλότερη κατηγορία βάρους από τον Ιμπίς.

Η μόνη αθλήτρια που δεν πήρε μετάλλιο, κάτι που ο κ. Καρυπίδης απέδωσε στο άγχος της πρώτης φοράς και την ελάχιστη εμπειρία στην πάλη στην άμμο, ήταν η Μαρία Ντοματσίδου, στην κατηγορία 60+, που όμως θα έχει ευκαιρίες στο μέλλον να δείξει το ταλέντο της.

Να σημειωθεί ακόμη ότι την ίδια μέρα που γινόταν οι αγώνες στην άμμο, επέστρεψε από διεθνές τουρνουά ο Αργύρης Γκρηγκοριάν, στο οποίο αντιμετώπισε τους μελλοντικούς του αντιπάλους στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, όπου αναδείχτηκε τρίτος, δείχνοντας πως έχει δυνατότητες να φέρει μια σημαντική διάκριση στο τμήμα και την Κομοτηνή στους αγώνες.

Ο κ. Καρυπίδης ευχαρίστησε για τη βοήθειά τους προς το τμήμα και την αποστολή τον Μάρκο Γραμμενίδη, το ΚΤΕΛ Κομοτηνής και τον Λ. Πηλικίδη.

Share it