Search

Πολυτιμότερος παίκτης του Πανελλήνιου Παίδων ο Ανδρέας Περρής! Στην κορυφαία πεντάδα ο Τσάμης

Ολοκληρώθηκε στους Μολάους της Μονεμβασιάς, η τελική φάση των Πανελληνίων αγώνων παίδων Ενώσεων και Τοπικών Επιτροπών ΕΟΚ, που διοργανώνει η Ομοσπονδία σε συνεργασία με τον Δήμο Μονεμβασιάς και την ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ. Με τον Κομοτηναίο πρώην παίκτη του Αίαντα Κομοτηνής Ανδρέα Περρή αν αναδεικνύεται πολυτιμότερος παίκτης της διοργάνωσης, ενώ στην καλύτερη πεντάδα ήταν ο Παναγιώτης Τσάμης του Αστέρα Καβάλας.

Οι 48 επίλεκτοι αθλητές από όλη τη χώρα, γεννημένοι το 2002 και το 2003 κατέλυσαν στη μαθητική εστία. Εκεί τους υποδέχθηκαν οι τοπικοί παράγοντες και οι υπεύθυνοι της ομοσπονδίας με επικεφαλής τον τεχνικό σύμβουλο ανάπτυξης αγοριών, Κώστα Πολίτη, ο οποίος μίλησε σε αθλητές και προπονητές για την διοργάνωση.

Την πρώτη μέρα πραγματοποιήθηκαν οι πρώτες προπονήσεις διάρκειας μιας ώρας για κάθε μία από τις τέσσερις ομάδες, οι οποίες είχαν ως θέμα εκμάθηση και εξάσκηση στο σουτ. Το πρωί της δεύτερης μέρας πραγματοποιήθηκαν προπονήσεις διάρκειας μιας ώρας για κάθε μία από τις τέσσερις ομάδες, οι οποίες είχαν ως θέμα εκμάθηση και εξάσκηση στο σουτ. Την τρίτη μέρα οι αθλητές ξεναγήθηκαν στο κάστρο της Μονεμβασιάς.

Με την παρέλαση και παράταξη των ομάδων ξεκίνησε η τελετή λήξη των αγώνων. Στην συνέχεια διαβάστηκε ψήφισμα του ΔΣ της ΕΟΚ που αναφέρει τα εξής: «Το Αναπτυξιακό Πρόγραμμα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης συμπληρώνει  φέτος 35 χρόνια ζωής και πλέον έχει καθιερωθεί στο Ελληνικό Μπάσκετ και αποτελεί θεσμό για τα δεδομένα του αθλήματος.

Αποχαιρετώντας τους νεαρούς αθλητές από όλη την Ελλάδα, νιώθουμε την ανάγκη για άλλη μια φορά να τονίσουμε ότι, το Αναπτυξιακό Πρόγραμμα της Ελληνικής Ομοσπονδίας, διαδραματίζει το σπουδαιότερο ρόλο στην εξέλιξη του αθλήματος και μέσα από την παραγωγική διαδικασία, σηματοδοτεί την πορεία εξέλιξης και προόδου του Ελληνικού Μπάσκετ.

Σε μια εποχή που το Ελληνικό  Μπάσκετ, έχει κερδίσει την διεθνή καταξίωση και παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στις εξελίξεις του Αθλήματος, μπορούμε να ισχυριστούμε ότι η πόλη των Μολάων, αποτελεί έναν ακόμα σταθμό και σημείο αναφοράς στις θέσεις αρχές και αξίες που διέπουν την Ελληνική Καλαθοσφαίριση. Το 1982 το Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, οραματίστηκε και τα επόμενα χρόνια υλοποίησε το πρόγραμμα Ανάπτυξης του Ελληνικού Μπάσκετ. Εμείς κάνοντας θεσμό εκδηλώσεις όπως η σημερινή, μέσα από τους Πανελλήνιους Αγώνες Παίδων των Ενώσεων & Τοπικών Επιτροπών, δημιουργούμε την επόμενη ημέρα, το αύριο του Αθλήματός μας.

Είναι χαρά, αλλά και υποχρέωσή μας, να ευχαριστήσουμε τον Δήμο Μονεμβασίας και προσωπικά τον Δήμαρχο κ. Ηρακλή Τριχείλη, τους συνεργάτες του στο Δημοτικό Συμβούλιο και τον Αθλητικό Οργανισμό. Να τονίσουμε ότι, το Ελληνικό Μπάσκετ συνεχίζει να χτίζει το μέλλον του, στην Ελληνική Περιφέρεια και ιδιαίτερα σε πόλεις όπως οι Μολάοι, που στηρίζουν με το δικό τους ξεχωριστό τρόπο, την Ανάπτυξη και Προβολή της Ελληνικής Καλαθοσφαίρισης».

Το μέλος του ΔΣ της ΕΟΚ Βαγγέλης Λυμπεράτος, ο τεχνικός σύμβουλος ανάπτυξης Κώστας Πολίτης και ο Δήμαρχος Μονεμβασιάς Ηρακλής Τριχείλης απεύθυναν χαιρετισμούς.

Στην καλύτερη πεντάδα αναδείχθηκαν οι Ιωσήφ Κολοβέρος του Ολυμπιακού, Στέργιος Πράππας του Αρη, Ανδρέας Καλόγηρος του Μαντουλίδη, Παναγιώτης Τσάμης του Αστέρα Καβάλας και Χριστιάν Βούκσεβιτς του Ολυμπιακού με την απονομή να κάνει ο αντιδήμαρχος Μονεμβασιάς Γιάννης Κολλιάκος.

 Πολυτιμότερος παίκτης αναδείχθηκε ο Ανδρέας Περρής της ΔΕΚΑ με τον τίτλο να απονέμει ο  Δήμαρχος Μονεμβασιάς Ηρακλής Τριχείλης.

Ο Δήμος Μονεμβασίας δια του δημάρχου του Ηρακλή Τριχείλη και το αθλητικό σωματείο ΑΠΟΕΛ δια του προέδρου του Χρήστου Σμυρναίου απένειμαν στον Κώστα Πολίτη αναμνηστικά και στην συνέχεια το Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, δια του Κώστα Πολίτη, απένειμε με την σειρά του αναμνηστικό στο Δήμαρχο Μονεμβασιάς Ηρακλή Τριχείλη. Οι απονομές διπλωμάτων στους αθλητές των ομάδων που συμμετείχαν  στους αγώνες, από τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Μονεμβασιάς Σπύρο Αβδούλο, τον Αντιδήμαρχο Μονεμβασιάς Κώστα Μαυρομιχάλη, τον πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Μολάων Ευθύμιο Κοντοσταθάκο και τον πρόεδρο της ομάδας ΑΠΟΕΛ Χρήστο Σμυρναίο ήταν το επόμενο βήμα. Η τελετή ολοκληρώθηκε με τις ομάδες να βγάζουν την καθιερωμένη αναμνηστική φωτογραφία.

 

Share it