Search

Παρασκευάς Τσέλιος: «Θέλω να καθιερωθώ στον Ολυμπιακό και να κερδίσω πολλά τρόπαια!»

Μία απολαυστική συνέντευξη στο ΈβροSport και στο SportsAddict.gr, παραχώρησε ο διεθνής Αλεξανδρουπολίτης αθλητής του Ολυμπαικού Πειραιώς, Παρασκευάς Τσέλιος. Το ραντεβού είχε δοθεί στον μαγευτικό χώρο του “Χάραμα στη θάλασσα”  με τον Παρασκευά να προσέρχεται στην προκαθορισμένη ώρα οπλισμένος με όρεξη να απαντήσει σε όλες μας τις ερωτήσεις.

Η αγωνιστική χρονιά που ολοκληρώθηκε αποτέλεσε ορόσημο στην καριέρα του. Ο Αλεξανδρουπολίτης αθλητής, μετά την επιτυχημένη παρουσία του ως κεντρικός της ομάδας του Εθνικού στη Volley League, κέρδισε δύο ακόμη «παράσημα»: την κλήση του στην Εθνική Ανδρών και τη συμμετοχή του με τη γαλανόλευκη σε επίσημες υποχρεώσεις, καθώς επίσης και μία μεταγραφή σε μεγάλη ελληνική ομάδα, τον Ολυμπιακό. Και όλα αυτά, πριν καν κλείσει τα 20 του χρόνια!

Παρασκευά ήταν μία φανταστική χρονιά για σένα αυτή που πέρασε έτσι; Βασικός στον Εθνικό Αλεξανδρούπολης μόλις στα 19 σου χρόνια, κλήση στην Εθνική και μεταγραφή στον Ολυμπιακό. Χρονιά όνειρο;

Παρασκευάς Τσέλιος: «Ήταν η καλύτερη χρονιά της ζωής μου! Ο κ. Μουστακίδης και ο κ. Παπάζογλου με βοήθησαν πάρα πολύ φέτος, μου έδειξαν εμπιστοσύνη και μου έδωσαν την ευκαιρία να αγωνιστώ βασικός σε μία ομάδα όπως ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης! Μετά το κλείσιμο της σεζόν και την καλή πορεία της ομάδας, ήρθε η κλήση στην Εθνική που για μένα αποτέλεσε ύψιστη τιμή. Να συμμετέχω στην προετοιμασία του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος και να αγωνιστώ μάλιστα από τόσο μικρός με την Εθνική Ανδρών σε προκριματικά για το World League ομολογουμένως δεν το περίμενα. Πρόσφατα ήρθε και η μεταγραφή στον Ολυμπιακό που τι να πω, έκλεισε ιδανικά τη χρονιά, της οποίας μόνο μελανό σημείο είναι η αποτυχία της εφηβικής ομάδας του Εθνικού, της οποία ήμουν μέλος.

Για τα όσα μου προσέφερε η φετινή σεζόν, θέλω πρωτίστως να ευχαριστήσω την οικογένεια μου, που με έχει στηρίξει με όποιον τρόπο μπορούσε, για να μπορέσω να φτάσω ως εδώ!».

Κάποιους μήνες πριν, στο Έβροσπορτ, είχες μιλήσει για τα όνειρά σου και κατάφερες μέσα σε λίγους μήνες να εκπληρώσεις κάποια απ’ αυτά. Είχες αναφέρει πως θα ήθελες μία μεταγραφή σε μεγάλη ομάδα, πως θα ήταν όνειρο η κλήση στην Εθνική, και πως θα ήθελες και ένα πρωτάθλημα στο μέλλον με τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης. Μεταξύ άλλων μάλιστα είχες τονίσει πως ο Ανδρέας Ανδρεάδης αποτελεί και το πρότυπό σου. Ήδη έγιναν πραγματικότητα, η μεταγραφή σε μεγάλη ελληνική ομάδα, τον Ολυμπιακό, η κλήση στην Εθνική αλλά και η συνύπαρξή σου με το πρότυπό σου.

Π.Τ.: «Πραγματικά αισθάνομαι πολύ τυχερός γιατί έχω καταφέρει κάποια πράγματα απ’ αυτά που ήθελα. Όμως είμαι ακόμα στην αρχή, δεν έχω καταφέρει τίποτα ακόμα.  Ήρθε η Εθνική Ανδρών και μάλιστα μαζί με αρκετές συμμετοχές στα δύο προκριματικά τουρνουά του World League και είναι κάτι για το οποίο ευχαριστώ τον κ. Αρσενιάδη και τους συνεργάτες του. Επίσης ήρθε και νωρίς μάλιστα μία μεγάλη μεταγραφή σε μία τεράστια ομάδα. Μένει φυσικά το πρωτάθλημα με τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης αλλά έχουμε χρόνια γι’ αυτό.

Όσον αφορά τον Ανδρέα,  τον είχα πρότυπο από τότε που τον γνώρισα, δηλαδή αρκετά χρόνια πριν. Δεθήκαμε όταν στην πρόσφατη επιστροφή του στον Εθνικό μπήκε σε μία διαδικασία να με βοηθά και να προσπαθεί να με κάνει καλύτερο και θέλω να τον ευχαριστήσω και δημόσια γι’ αυτό!  Ο Ανδρεάδης θα είναι στη νέα μου ζωή, ένα πρώτο στήριγμα για μένα στον Πειραιά, όπως φυσικά και ο Άκης ο Δαρίδης».

Τι είναι για σένα ο Εθνικός;

Π.Τ.: «Είναι η οικογένειά μου! Όλοι όσοι ασχολούνται με τον Εθνικό με έχουν βοηθήσει. Οι προπονητές που είχα τόσα χρόνια, όλοι τους μου έχουν προσφέρει κάτι. Οι συμπαίκτες μου επίσης και φυσικά ο κόσμος που έδειχνε και στα παιχνίδια αλλά και έξω, καθημερινά, πως με αγαπάει!»

Τώρα έχει ανοίξει νέο κεφάλαιο στην καριέρα σου, ο Ολυμπιακός. Η πρόκλησή μεγάλη όπως και οι απαιτήσεις. Μεγάλο στόχο θα αποτελέσει για μία ακόμη χρονιά το πρωτάθλημα που χάθηκε και τη σεζόν που ολοκληρώθηκε. Θα μπορέσετε να κατακτήσετε τον διακαή πόθο τη χρονιά που έρχεται;

Π.Τ.: «Νομίζω πως ναι! Το πρωτάθλημα είναι αυτό που λείπει τα τελευταία χρόνια και ο μεγάλος στόχος θα είναι αυτός. Φυσικά, το ιδανικό θα είναι να συνοδευτεί με την κατάκτηση του κυπέλλου και μίας καλής πορείας στην Ευρώπη. Ευελπιστώ τη νέα σεζόν να επιτύχουμε όλους τους στόχους που θα τεθούν».

Ονειρεύεσαι τα πρώτα σου τρόπαια ήδη με τα ερυθρόλευκα;

Π.Τ.: «Σίγουρα θα παλέψω για να πετύχουμε τους στόχους μας, με όσο χρόνο μου δοθεί, ενώ  παράλληλα θα έχω στόχο να βελτιώνομαι καθημερινά έτσι ώστε να είμαι καλύτερος για την ομάδα και να μπορέσω να συνεισφέρω περισσότερο με τον καιρό. Ο Ολυμπιακός ήδη με έχει βοηθήσει πάρα πολύ και θέλω να το ανταποδώσω αυτό!»

Έχουν εκπληρωθεί ήδη κάποια όνειρά σου. Για τα επόμενα χρόνια ποιες είναι οι φιλοδοξίες σου;

Π.Τ.: «Αρχικά να καθιερωθώ σε ένα  τεράστιο σύλλογο όπως ο Ολυμπιακός! Να βελτιώνομαι καθημερινά και να φτάσω όσο ψηλότερα μπορώ. Να κερδίσω πολλά τρόπαια με τον Ολυμπιακό, ενώ θέλω κάποια στιγμή να αγωνιστώ και στο εξωτερικό. Τέλος, φιλοδοξία αποτελεί και το να δώσω το «παρών» με την Εθνική Ανδρών σε ένα μεγάλο τουρνουά.

 

Υ.Γ.1 Ολόκληρη η συνέντευξη θα φιλοξενηθεί στο επόμενο τεύχος της εφημερίδας ΈβροSport.

Υ.Γ.2 Ευχαριστούμε θερμότατα για τη φιλοξενία το “Χάραμα στη θάλασσα“, έναν πολυχώρο απόλαυσης που αποτελεί το ιδανικό σημείο για καλοκαιρινές αποδράσεις. Εστιατόριο που αποτελεί γαστρονομικό παράδεισο με απίστευτη θέα, μπαρ ιδανικό για όμορφες στιγμές, παιδότοπο, γήπεδο beach volley καθώς επίσης φυσικά και beach bar για στιγμές χαλάρωσης!

Υ.Γ. 3 Οι  φωτογραφίες είναι της Γιώτας Τσικάκη…

 

 

Share it