Search

Διεθνές τουρνουά καλαθοσφαίρισης με αμαξίδιο θα φιλοξενήσει η Κομοτηνή!

Διεθνές τουρνουά καλαθοσφαίρισης με αμαξίδιο θα πραγματοποιηθεί στην Κομοτηνή από τις 18 μέχρι τις 20 Ιουλίου με τη συμμετοχή των Εθνικών Ομάδων της Βουλγαρίας, της Κύπρου και της Εθνικής Ελλάδος, η οποία προηγουμένως θα έχει κάνει στην Κομοτηνή το πρόγραμμα της προετοιμασίας της για τη συμμετοχή της στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα από τις 4 Ιουλίου.

 Μετά από πολύ προσπάθεια και απέναντι σε σκληρό ανταγωνισμό από τον Αθλητικό Σύλλογο Ατόμων με Αναπηρία «Ηρόδικος», η Ομοσπονδία Σωματείων Ελλήνων Καλαθοσφαιριστών με Αμαξίδιο (ΟΣΕΚΑ) αποφάσισε η φιλοξενία της Εθνικής Ομάδος για το πρόγραμμα να πραγματοποιηθεί στην πόλη της Κομοτηνής, εκμεταλλευόμενη τις υφιστάμενες παροχές του Κέντρου Εκπαίδευσης Αυτόνομης Διαβίωσης υπό τη λειτουργία του Συλλόγου Ατόμων με Κινητικά Προβλήματα και φίλων Ν. Ροδόπης «Περπατώ».

Τόσο η προετοιμασία όσο και το τουρνουά θα πλαισιωθεί από παράλληλες δράσεις, μέσα από τις οποίες θα προσπαθήσουν να αναδείξουν και σε τουριστικό επίπεδο το συγκριτικό πλεονέκτημα της περιοχής μας, σε ό,τι αφορά τις παροχές που μπορεί να παρέχει σε ΑμεΑ.

Το συνολικό κόστος διεξαγωγής της διοργάνωσης εκτιμάται σε 35.000 ευρώ, με τον Σύλλογο να αιτείται από το Δήμο Κομοτηνής την κάλυψη του κόστους διαμονής και διατροφής της Εθνικής Ελλάδος ύψους 15.000.

Το μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός στην περιοχή

Το μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός που έχει συμβεί στην περιοχή μας χαρακτήρισε την όλη διοργάνωση ο Πρόεδρος του «Ηρόδικου» κ. Μιχάλης Ραγκούσης, που τόνισε πως θα αποτελέσει ένα σημαντικό στρατηγικό επίτευγμα ανάπτυξης για την πόλη της Κομοτηνής.

Άλλωστε στόχος του Αθλητικού Συλλόγου είναι να καθιερώσουν την Κομοτηνή ως την πόλη όπου παραδοσιακά κάθε χρόνο από εδώ και πέρα θα πραγματοποιείται το Διεθνές Τουρνουά, το μοναδικό στην ευρύτερη περιοχή, βάζοντάς την έτσι στην πρώτη θέση στο χάρτη των ομαδικών αθλημάτων για αθλητές με αναπηρία και επενδύοντας σε μία νέα μορφή τουρισμού, του αθλητικού.

Ερχόμενοι στην Κομοτηνή, οι αθλητές με αναπηρία θα γνωρίσουν το συγκριτικό πλεονέκτημα της πόλης μας, της πλέον φιλικής πόλης για ΑμεΑ στην Ελλάδα, το οποίο μάλιστα βοήθησε στην προσπάθεια να φέρουν τη διοργάνωση στην Κομοτηνή.

Η εκδήλωση, τόσο η φετινή όσο και σε βάθος χρόνου, θα αποτελέσει μια μεγάλη τουριστική προβολή της περιοχής μας, τόσο σε εθνικό επίπεδο όσο και σε όμορες χώρες της περιοχής μας, μιας και όσοι την επισκεφτούν θα φύγουν με την εικόνα πως είναι μια προσβάσιμη πόλη της οποίας τα προτερήματα μπορούν να εκμεταλλευτούν.

Αναζήτηση και χορηγών

“Ξέρω ότι το ποσό είναι μεγάλο, όμως και η εκδήλωση είναι μεγάλη και όλοι οι τοπικοί φορείς θα συνεισφέρουν ανάλογα» τόνισε, εκφράζοντας την ελπίδα πως ο κόσμος της πόλης μας θα έρθει κοντά με τον αθλητισμό των ατόμων με αναπηρία, όσο και τα ίδια τα ΑμεΑ της πόλης μας, ελπίζοντας ότι θα αποτελέσει το ερέθισμα για τη δημιουργία, επιτέλους, και στην πόλη μας, μίας ομάδας καλαθοσφαίρισης με αμαξίδιο από την νέα αγωνιστική περίοδο.  ” ανέφερε χαρακτηριστικά στο paratiritis-news.gr.

Τόνισε δε πως ο Σύλλογος συνήθως φέρνει μια μεγάλη πρόταση την πρώτη χρονιά, και τα επόμενα χρόνια μειώνει τις απαιτήσεις του, κάτι που θεωρεί πως θα γίνει και με αυτή τη διοργάνωση, μιας και πολλές είναι οι εθνικές ομάδες που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για τη συμμετοχή στο τουρνουά το 2018 και το 2019.

Άλλωστε ακόμα και φέτος αναγκάστηκαν να απορρίψουν Εθνικές Ομάδες, ώστε να γίνει στοχευμένη και σωστή δουλειά φέτος, και η εκδήλωση να γιγαντώνεται χρόνο με το χρόνο.

Share it