Search

Ο Γιλντιρίμ ήρθε, ο Ερντογάν έρχεται…

Για να στρώσει το χαλί της επίσκεψης του Τούρκου Προεδρου Ρετζέπ Ταγήπ Ερντογάν, ήρθε στην Ελλάδα ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Μπιναλί Γιλντιρίμ. Αυτό υπονόησε στη συνάντηση που είχε με τον Έλληνα Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, στον οποιο είπε ακόμη ότι η χώρα του «ευγνωμονεί την Ελλάδα για την υποστήριξη στο αίτημα της Τουρκίας για την ένταξη της στην Ε.Ε.»

Ο Τούρκος αξιωματούχος εξέφρασε την εκτίμηση ότι η Ελλάδα και η Τουρκία «μοιράζονται κοινό γεωγραφικό πλάτος» και κατηγόρησε την Ε.Ε. ότι δεν επισπεύδει τις ενέργειες για την ένταξη της χώρας του στους κόλπους της.

Όλα αυτά υπό τον παρονομαστή ότι η Τουρκία λειτουργεί ως «ανάχωμα» στην κρίση της Μέσης Ανατολής και αυτό πρέπει να της αναγνωριστεί.

Ο Προκόπης Παυλόπουλος με τη σειρά του, είπε ότι «περιμένει με χαρά την επίσκεψη Ερντογάν και το έδαφος για αυτήν πρέπει να προετοιμαστεί καλά».

«Οι λαοί μας θέλουν να ζουν εν ειρήνη» είπε ο κος Παυλόπουλος και σημείωσε ότι «τα προβλήματα δημιουργήθηκαν από λανθασμένους πολιτικούς χειρισμούς» οι οποίοι πρέπει να αποφευχθούν στο μέλλον και αυτό θα είναι το βασικο αντικείμενο της συζήτησης του με τον πρόεδρο Ερντογάν, εφόσον τελικά έρθει στην Ελλάδα.

Πηγή: reportal.gr

Share it