Search

Με μετάλλια και επιτυχίες επέστρεψε από τη Θεσσαλονίκη το Δημοκρίτειο Κομοτηνής!

Με 7 μετάλλια, 5 χρυσά και 2 ασημένια, επέστρεψε από το Πανελλήνιο Παιδικό τουρνουά πάλης που πραγματοποιήθηκε στον Ευρωπό Θεσσαλονίκης η ομάδα του τμήματος πάλης του ΑΣ Δημοκρίτειο. Στο τουρνουά συμμετείχαν οι μικρότεροι αθλητές του συλλόγου, της κατηγορίας των Παμπαίδων γεννημένων από 2004-2010, δείχνοντας πως το μέλλον του τμήματος είναι πραγματικά λαμπρό και θα φέρει ακόμα περισσότερες επιτυχίες.

Με το χρυσό επέστρεψαν ο Απόστολος Τρίσκας στα 35 κιλά, ο Γιώργος Βαρντανιάν στα 55 κιλά, ο Κωσταντίνος Αυτοφορίδης στα 47 κιλά, ο Χρήστος Κωστάκης στα 66 κιλά και η Αγάπη Αμπελίδου, που αγωνίστηκε σε κατηγορία ψηλότερη από την κανονική της, στα 40 κιλά, και κατάφερε παρόλα αυτά να πάρει την πρώτη θέση.

Όμως και τα παιδιά που πήραν το ασημένιο τα πήγαν καλά, αφήνοντας ευχαριστημένο τον προπονητή τους κ. Θεόδωρο Καρυπίδη, ο οποίος τόνισε πως ο Θεόδωρος Τρίσκας, που πάλεψε στα 27 κιλά, τα πήγε πάρα πολύ καλά μετά από μόλις 2,5 μήνες προπόνησης, κάνοντας λαβές που δυσκολεύονται να κάνουν εμπειρότεροι παλαιστές, ενώ και ο Αθανάσιος Πάτσιος που πάλεψε στα 27 κιλά πάλεψε καλά, αλλά στο τέλος η έλλειψη εμπειρίας και το άγχος τον έφερε στη δεύτερη θέση.

Ο κ. Καρυπίδης θεωρεί πως τα παιδιά έδειξαν το ταλέντο και τις δυνατότητές τους, ελπίζοντας πως στο μέλλον θα τα πάνε πολύ καλύτερα, μεγαλώνοντας και αποκτώντας εμπειρίες, ενώ αναφέρθηκε και στις δύο μεγαλύτερες αθλήτριες του συλλόγου, την Αθηνά Γιαγτζόγλου και την Μαρία Νταμοτσίδου, που λειτούργησαν σαν αρχηγοί ομάδας, βοηθώντας τους μικρότερους αθλητές στις προπονήσεις και στους αγώνες.

Η αγωνιστική δράση του τμήματος όμως δεν σταματά εδώ καθώς στις 3 Ιουλίου, 4 αθλητές του τμήματος ταξίδεψαν στη Βουλγαρία, όπου συμμετείχαν σε διεθνές τουρνουά, αλλά μόνο τα δύο κορίτσια, μιας και στα δύο αγόρια της αποστολής δεν επιτράπηκε να αγωνιστούν.

Παρόλα αυτά τα κορίτσια κατάφεραν να πάρουν και τα δύο την πρώτη θέση, με την Αγάπη Αμπελίδου να έρχεται πρώτη στα 34 κιλά και την Μαρία Νταμοτσίδου να έρχεται πρώτη στα 62, δείχνοντας το υψηλό τους επίπεδο.

Τέλος το τμήμα ετοιμάζεται να στείλει μια μεγάλη αποστολή, με αθλητές από τις κατηγορίες Παίδων μέχρι Ανδρών, στο πρωτάθλημα Beach Wrestling που θα πραγματοποιηθεί στις 18 Ιουνίου στην Κατερίνη, ελπίζοντας πως θα κάνουν το καλύτερο δυνατό.

Ο κ. Καρυπίδης ευχαρίστησε για τη βοήθειά τους στο τμήμα το ΚΤΕΛ Κομοτηνής και τον κ. Χρήστο Κωστάκη.

Share it