Search

Ανατροπή στο θέμα του προπονητή στον ΠΑΟΚ με τον Στανόγεβιτς να νικά στο νήμα τον Λουτσέσκου!

Ο Αλεξάνταρ Στανόγεβιτς θα είναι ο νέος προπονητής του ΠΑΟΚΟ 43χρονος τεχνικός με θητεία στην Παρτιζάν Βελιγραδίου, τόσο ως παίκτης όσο και ως προπονητής, αναμένεται στη Θεσσαλονίκη ακόμα και σήμερα για να υπογράψει και επίσημα το νέο του συμβόλαιο με τον ΠΑΟΚ.

Η τελική επιλογή του Στανόγεβιτς έγινε μετά από θετικές γνώμες του Ζβόνιμιρ Βούκιτς και του Βλάνταν Ίβιτς για την εμπειρία πρωταθλητισμού, τη φιλοσοφία του που περιλαμβάνει επιθετικό και κυριαρχικό ποδόσφαιρο, και μετά από συζήτηση μαζί του αποφασίστηκε ότι είναι ο κατάλληλος να συνεχίσει το πρότζεκτ του ΠΑΟΚ. Με τον Σέρβο που εργάστηκε στην Β’ Εθνική του Κινέζικου πρωταθλήματος να κερδίζει στο νήμα τον πρώην προπονητή της Ξάνθης Ραζβάν Λουτσέσκου.

Το βιογραφικό του

Ο γεννημένος στο Βελιγράδι τεχνικός ξεκίνησε την καριέρα του ως βοηθός στην εθνική Σερβίας, ενώ αργότερα έγινε ομοσπονδιακός τεχνικός στην U19 της χώρας του.

Τον Απρίλιο του 2010 ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της Παρτιζάν και μέσα στα δύο χρόνια που έκατσε στον πάγκο της την οδήγησε δύο κατακτήσεις πρωταθλήματος και μία Κυπέλλου Σερβίας.

Επίσης με την Παρτιζάν αγωνίστηκε στους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, δηλαδή στο Champions League.

Από το 2012 έως και το 2014 βρέθηκε στην Κίνα προπονώντας τις Μπεϊζίνγκ Σινόμπο Γκοάν και Ντάλιαν Γιφάνγκ.

Τον Ιούλιο του 2014 υπέγραψε με την Μακάμπι Χάιφα, ωστόσο τον Δεκέμβριο του ίδιου έτους αποχώρησε.

Τον Ιανουάριο του 2015 επέστρεψε και πάλι στην Κίνα για λογαριασμό της Μπεϊζίνγκ Εντερπράιζις.

Πηγή: Metrosport.gr

Share it