Search

Το ποσό των 500.000 ευρώ θα χρειαστεί η Περιφέρεια ΑΜ-Θ για τις ζημιές στο οδικό δίκτυο Έβρου

Μισό εκατομμύριο ευρώ χρειάζεται η Περιφέρεια ΑΜΘ για να αποκαταστήσει τις ζημιές που έχει υποστεί το οδικό δίκτυο του Έβρου από την κακοκαιρία του χειμώνα. Σύμφωνα με το δελτίο τύπου που εξέδωσε η ΠΕ Έβρου, η αποκατάσταση των ζημιών έχει ξεκινήσει με δύο εργολαβίες προϋπολογισμού 500.000 €.

Σε αυτά βέβαια δεν υπολογίζονται οι μεμονωμένες παρεμβάσεις που έγιναν κατά τη διάρκεια των περασμένων μηνών, ενώ το δελτίο τύπου έχει ως εξής:

Με δυο εργολαβίες, στο βόρειο και στο νότιο τμήμα του βασικού εθνικού οδικού δικτύου της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου, συνολικού προϋπολογισμού 500.000 ευρώ, συνεχίζονται οι παρεμβάσεις αποκατάστασης των φθορών του οδοστρώματος.

Είχαν προηγηθεί μεμονωμένες παρεμβάσεις από συνεργεία της Περιφέρειας σε περισσότερα από χίλια σημεία, για να επουλωθούν λακκούβες που προκλήθηκαν από την κακοκαιρία του χειμώνα.

«Ζητούμε την κατανόηση και την προσοχή των οδηγών, στα σημεία του εθνικού οδικού δικτύου όπου εκτελούνται οι εργασίες αποκατάστασης του οδοστρώματος», ανέφερε ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτριος Πέτροβιτς και πρόσθεσε: «Στόχος μας είναι, αφού εξασφαλίσουμε τα ανάλογα κονδύλια, να υπάρξει και μια νέα εργολαβία για να αποκατασταθούν ακόμη περισσότερες φθορές στο εθνικό και επαρχιακό δίκτυο. Ως Έβρος, έχουμε στην ευθύνη μας το μεγαλύτερο σε μέγεθος και προβλήματα οδικό δίκτυο της περιφέρειας, που διαρκώς χρήζει παρεμβάσεων. Η ασφαλής βατότητα του δικτύου, παρά τις οικονομικές δυσκολίες, είναι για εμάς προτεραιότητα.

Ταυτόχρονα πιέζουμε την Εγνατία Οδό Α.Ε. για την ταχύτερη εκτέλεση των εργασιών στο τμήμα Αρδανίου – Ψαθάδων του κάθετου άξονα. Η νεώτερη πληροφόρηση που έχουμε από την Εγνατία, αναφέρει πως το τμήμα Μάνδρα – Ψαθάδες θα παραδοθεί μέσα στο φθινόπωρο. Το παρακολουθούμε και πιστεύουμε πως δεν θα υπάρξει άλλη αναβολή. Η υπομονή της κοινωνίας και όλων μας έχει εξαντληθεί»

Πηγή: reportal.gr

Share it