Search

Στην Ξάνθη την Δευτέρα ο 4ος Περιφερειακός Διαγωνισμός Ρομποτικής ΑΜ-Θ!

Ο Οργανισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, Επιστήμης και Τεχνολογίας (WROHellas) www.wrohellas.gr, ο Σύλλογος Ρομποτικής Μαθηματικών – Φυσικής και Τεχνολογίας Ξάνθης RoboSpecialists (www.robospecialists.gr), και το 3ο ΓΕΛ Ξάνθης με το γραφείο Σχολικού Συμβούλου Πληροφορικής Θράκης διοργανώνουν την Δευτέρα 19 Ιουνίου 2017 και ώρα 17:00 έως 20:30 στην αίθουσα πολλαπλών εκδηλώσεων του 3ου ΓΕΛ Ξάνθης τον 4ο Περιφερειακό Διαγωνισμό της Ολυμπιάδας Εκπαιδευτικής Ρομποτικής WRO (World Robot Olympiad) Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Ο συγκεκριμένος αγώνας ο οποίος λειτουργεί ως προκριματικός του 9ου Εθνικού Διαγωνισμού και αποτελεί το βήμα για την Παγκόσμια Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, η οποία φέτος διεξάγεται στην Κόστα Ρίκα (Νοέμβριος 2017). Το θέμα του φετινού διαγωνισμού είναι περιβαλλοντικό: «Sustainabots: Ρομπότ για τη βιώσιμη ανάπτυξη».

Το πρόγραμμα του διαγωνισμού είναι:

17:00-17:15 Εγγραφή ομάδων

17:15-17:30 Χαιρετισμοί

17:30-20:00 Έναρξη αγώνων – Συναρμολόγηση – Αξιολόγηση κατασκευών

20:00-20:30 Απονομή βραβείων

Παράλληλα με το διαγωνισμό θα πραγματοποιηθούν «Παιχνίδια και Κατασκευές για τους μικρούς μας φίλους» από την κα Χριστίνα Παρωτίδου και «Έκθεση Κατασκευών Ρομποτικής, Τεχνολογίας και Φυσικών Επιστημών».

Ο Διαγωνισμός απευθύνεται σε μαθητές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και η συμμετοχή σε αυτόν είναι προαιρετική. Καλούνται να τον παρακολουθήσουν μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί που ενδιαφέρονται για την εκπαιδευτική ρομποτική.

Περισσότερες πληροφορίες στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.wrohellas.gr

Επιστημονική υπεύθυνος Περιφέρειας κα Θεοδώρα Ναλμπάντη. E-mail: [email protected], τηλ. 6932532960

Share it