Search

Έμαθαν να αγαπούν το νερό τα παιδιά της Ροδόπης!

Σχεδόν 500 παιδιά από 18 σχολεία συμμετείχαν στο μάθημα κολύμβησης το σχολικό έτος 2016-2017. 18 σχολεία και σχεδόν 500 παιδιά συμμετείχαν φέτος στη Ροδόπη στο μάθημα  κολύμβησης που λειτούργησε για πρώτη φορά στο νομό μας κατά το σχολικό έτος 2016-2017 με τη συμμετοχή μαθητών και μαθητριών της Γ’ τάξης των δημοτικών σχολείων.

Η τελική εκδήλωση κολύμβησης πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής 9 Ιουνίου στο πανεπιστημιακό κολυμβητήριο του Δ.Π.Θ., με τα παιδιά να δείχνουν τι αποκόμισαν από την εμπειρία τους με το υγρό στοιχείο.

Μεγάλο το ενδιαφέρον των παιδιών

Όπως ανέφερε ο υπεύθυνος της Ομάδας Φυσικής Αγωγής της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Ροδόπης, κ. Χρήστος Γαντζίδης, το πρόγραμμα είχε ξεκινήσει από την πιο προηγούμενη χρονιά, όμως για τεχνικούς λόγους δεν είχαν προλάβει να το υλοποιήσουν.

Φέτος όμως, με τη βοήθεια του Δήμου Κομοτηνής και της ΣΕΦΑΑ Κομοτηνής κατάφεραν να πάρουν κάποιες ώρες από το κολυμβητήριο,  κατά τις οποίες τα σχολεία που συμμετείχαν το επισκέπτονταν στο πλαίσιο του προγράμματος.

«Η ανταπόκριση από τα σχολεία, τους γονείς και τις διευθύνσεις ήταν πολύ μεγάλη, και το πρόγραμμα αγαπήθηκε τόσο πολύ , που πλέον δεν υπάρχει καν το σκεπτικό να μην υλοποιηθεί του χρόνου» σημείωσε εκφράζοντας την πεποίθηση ότι του χρόνου θα έχουν ακόμα περισσότερες συμμετοχές σχολείων.

Αυτό βέβαια προϋποθέτει περισσότερες ελεύθερες ώρες στο κολυμβητήριο, κάτι για το οποίο ήδη προσπαθούν να βρουν μια φόρμουλα με το πανεπιστήμιο, ενώ υπάρχουν και οι εξειδικευμένοι καθηγητές, αλλά και η διάθεση από το Δήμο Κομοτηνής.

Από την πλευρά του ο κ. Γαντζίδης συνεχάρη τους καθηγητές που υλοποίησαν φέτος το πρόγραμμα, τον κ. Κώστα Αραμπατζόγλου, την κ. Καλυψώ Ζήκου και την κ. Δήμητρα Λάπατα, που αποσπάστηκαν στην ομάδα για αυτό το λόγο και έκαναν πάρα πολλή και σοβαρή δουλειά.

Γνωριμία με το υγρό στοιχείο

Την μεγάλη χαρά τόσο του ίδιου όσο και των συναδέρφων του για το γεγονός ότι επιτέλους στη χώρα μας υλοποιείται το μάθημα της κολύμβησης εξέφρασε ο κ. Κώστας Αραμπατζόγλου, τονίζοντας πως είναι ιδιαίτερα θετικό ότι τα παιδιά θα κουβαλούν αυτή τη δεξιότητα σε όλη τους τη ζωή, επισημαίνοντας πως δυστυχώς είναι πολύ μεγάλες οι απώλειες σε ανθρώπινες ζωές από πνιγμό παρόλο που είμαστε μια μεσογειακή χώρα.

«Το πρόγραμμα πήγε πολύ καλά, υπήρχε πολύ μεγάλο ενδιαφέρον από τα παιδιά, με εξαιρετικά ενθαρρυντικά αποτελέσματα» ανέφερε, μιας και τα παιδιά γνώρισαν το νερό, θέλουν να συνεχίσουν την κολύμβηση σαν μάθημα και μάλιστα υπήρξε ενδιαφέρον για επιπλέον μαθήματα, πέρα από τα 10 βασικά που έγιναν μέσα στη σχολική χρονιά.

Παράλληλα ένας μεγάλος αριθμός παιδιών ενδιαφέρθηκαν για εγγραφή σε συλλόγους, κάτι που σημαίνει, σύμφωνα με τον κ. Αραμπατζόγλου ότι θα ευαισθητοποιηθούν ακόμα περισσότερα και θα συνεχίσουν να ασχολούνται με την κολύμβηση.

Παρόλο που κάποια σχολεία δεν μπόρεσαν να πάρουν μέρος φέτος, κυρίως λόγω της έλλειψης χρόνου, ο γυμναστής εξέφρασε την ελπίδα πως του χρόνου θα μπορέσουν να έχουν ακόμα περισσότερα σχολεία και φυσικά παιδιά.

Του Κώστα Μαρκενδούδη, paratiritis-news.gr

Share it