Search

Ο χάρτης της Β’ Εθνικής για την Ασπίδα Ξάνθης τη νέα αγωνιστική σαιζόν!

Οριστικοποιήθηκαν οι 32 ομάδες που θα αγωνιστούν την επόμενη χρονιά στην τρίτη τη τάξει εθνική κατηγορία μετά την ολοκλήρωση όλων των ομίλων σε Β’ και Γ’ Εθνική. Στην Α2 ανέβηκαν Περιστέρι, Μαρούσι απο το Νότο και  Καστοριά, Καρδίτσα απο τον Βόρειο όμιλο οπού μετείχε και η Ασπίδα Ξάνθης.

Ενώ τον αντίθετο δρόμο για τη Γ’ Εθνική πήραν οι Κρόνος, Εργοτέλης, Απόλλωνας Σμύρνης, ΚΑΠ απο το Νότο και ΧΑΝΘ, Φίλιππος Βέροιας, Πολύγυρος και Αίας Ευόσμου απο το Βορρά.

Τη νέα αγωνιστική σαιζόν η ομάδα του Κώστα Ιωαννίδη που κατάφερε πέρσι να κατακτήσει την καλύτερη θέση της στην Β’ Εθνική ευελπιστεί σε ανάλογη πορεία και τη νέα σαιζόν σε έναν όμιλο όμως που και τη νέα σαιζόν θα έχει αρκετά μακρινά ταξίδια, καθώς μπορεί να έφυγαν Καστοριά και Καρδίτσα όμως τόσο η παρουσία των δύο ομάδων απο Αγρίνιο και Μεσολόγγι αλλά ήρθαν ομάδες απο Εορδαία, Καρδίτσα και Λάρισα.

Όσον αφορά λοιπόν τις αποστάσεις να αναφέρουμε πως με τα δεδομένα που υπάρχουν αυτή την στιγμή, και σε περίπτωση που δεν αλλάξει με ενδεχόμενες αναδιαρθρώσεις στον Βόρειο όμιλο τη νέα σαιζόν θα έχουμε 4 ομάδες απο Θεσσαλονίκη(Ανατόλια, Ερμής Λαγκαδά, Γέφυρα, Παναθλητικός), 2 ομάδες απο Αιτωλοακαρνανία(Χαρίλαος Τρικούπης, Αγρίνιο), 2 απο Λάρισα(ΓΣΛ, Ερμής Αγιάς), 2 ομάδες απο Χαλκιδική(Στρατώνι, Πευκοχώρι), 1 απο Καρδίτσα(Τιτάνες Παλαμά), 1 απο Εορδαία(Ελίμεια), 1 απο Κατερίνη(Πιερικός Αρχέλαος), 1 απο Σέρρες(Ίκαροι Σερρών), 1 απο Καβάλα(Καβάλα BC) και φυσικά μια απο Ξάνθη.

Στα θετικά, όπως το πάρει κανείς βέβαια, είναι το γεγονός πως τη νέα χρονιά πέρα απο την Ασπίδα η περιφέρεια μας θα έχει ακόμη δύο εκπροσώπους στην κατηγορία την Καβάλα που έπεσε απο την Α2 και τους Ίκαρους Σερρών που ανέβηκαν απο την Γ’ Εθνική.

Οι ομάδες της σεζόν 2017-18 όπως θα χωριστούν σε Βορρά και Νότο:

1ος όμιλος (νότιος) 2ος όμιλος (βόρειος)
1. Παγκράτι (έπεσε από την Α2) 1. ΓΣΛ (έπεσε από την Α2)
2. Ηράκλειο (έπεσε από την Α2) 2. Καβάλα (έπεσε από την Α2)
3. Παπάγος 3. Ερμής Αγιάς
4. Πανερυθραϊκός 4. Αγρίνιο
5. Κορωπί 5. Στρατώνι
6. Ιωνικός Νίκαιας 6. Ερμής Λαγκαδά
7. Πανελευσινιακός 7. Πευκοχώρι
8. Μανδραϊκός 8. Ανατόλια
9. Πρωτέας Βούλας 9. Γέφυρα
10. Τρίτωνας 10. Χαρίλαος Τρικούπης
11. ΕΦΑΟΖ 11. Ασπίδα Ξάνθης
12. ΑΕΝ Κηφισιάς 12. Πιερικός Αρχέλαος
13. Δάφνη Δαφνίου (πρωταθλήτρια 1ου ομίλου της Γ’ Εθνικής) 13. Τιτάνες Παλαμά (πρωταθλητές 3ου ομίλου της Γ’ Εθνικής)
14. Ικαρος Ν. Σμύρνης (2ος στον 1ο όμιλο της Γ’ Εθνικής) 14. Παναθλητικός (πρωταθλητής 4ου ομίλου της Γ’ Εθνικής)
15. Διαγόρας Δρυοπιδέων (πρωταθλητής 2ου ομίλου της Γ’ Εθνικής) 15. Ελίμεια (2η στον 3ο όμιλο της Γ’ Εθνικής)
16. Ιπποκράτης Κω (2ος στον 2ο όμιλο της Γ’ Εθνικής) 16. Ικαροι Σερρών (2οι στον 4ο όμιλο της Γ’ Εθνικής)

Share it