Search

Διαβάστε πως ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης αναδείχθηκε πρωταθλητής Ελλάδας!

Μια τρομερή επιτυχία που θα μείνει στην ιστορία σημειώθηκε πριν λίγες μέρες στο μακρινό Ξυλόκαστρο Κορινθίας από το τμήμα επιτραπέζιας αντισφαίρισης του Εθνικού κατακτώντας το πρωτάθλημα Ελλάδος στην κατηγορία των παμπαίδων.

Η ομάδα της Αλεξανδρούπολης που στηρίχθηκε μόνο σε γηγενής αθλητές της πόλης, τον Κίμωνα Μήτκα και τον Γιάννη Πιστόλα, κατάφερε να βρεθεί στη κορυφή της Ελλάδας για πρώτη φορά στην ιστορία της. Οι 12 κορυφαίες ομάδες της χώρας που πήραν μέρος στο πρωτάθλημα μετά από προκρίσεις συναντήθηκαν στο Ξυλόκαστρο Κορινθίας δίνοντας τον καλύτερο τους εαυτό.

Η ομάδα του Έβρου ξεκίνησε πολύ δυνατά στη φάση των ομίλων νικώντας με 3-0 όλες τις ομάδες, ενώ το εμφατικό σκορ συνεχίστηκε και στην 8αδα νικώντας την ομάδα της Φλώρινας. Ο ημιτελικός με την ομάδα της Πεύκης ήταν πραγματικά συναρπαστικός με τον Κίμωνα Μήτκα να σημειώνει δύο νίκες και να δίνει την πρόκριση στον τελικό του πρωταθλήματος, μετά από διόμιση ώρες αγώνα.

Εκεί μίλησε πάλι η ψυχή των παιδιών καθώς και ο Κίμωνας και ο Γιάννης έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό, σημείωσαν από μία νίκη, πήραν το καθοριστικό διπλό και έφτασαν στη κατάκτηση του πρωταθλήματος κερδίζοντας την ομάδα του Ηρακλείου 2001 με 3-2 σετ, μετά από δύο ώρες σκληρού αγώνα, απογειώνοντας έτσι την ομάδα του Εθνικού στην 1η θέση, Πρωταθλήτρια Ελλάδος, για πρώτη (να ελπίσουμε όχι και τελευταία) φορά στην ιστορία του τμήματος.

Την αποστολή ακολούθησαν οι προπονητές Ανδρέας Νικολακάκης και Άγγελος Τσίμας, ο έφορος του τμήματος Δημήτρης Κυραδενίδης καθώς και οι γονείς των αθλητών.

Αναλυτικά η εξέλιξη του τελικού Εθνικός Αλ.-Α.Ο. Ηράκλειο 3-2 στους παμπαίδες:

Κίμων Μήτκας-Ηρακλής Κερασίδης 3-0 (11-5, 11-8, 11-4)

Γιάννης Πιστόλας-Αλέξανδρος Μαδέσης 0-3 (3-11, 1-11, 4-11)

Μήτκας/Πιστόλας-Μαδέσης/Κερασίδης 3-2 (11-7, 11-7, 6-11, 10-12, 11-2)

Μήτκας-Μαδέσης 0-3 (8-11, 3-11, 8-11)

Πιστόλας-Κερασίδης 3-0 (12-10, 11-8, 11-6)

Share it