Search

Νέα ανατροπή και δικαίωση για τον Ηρακλή με το Διαιτητικό της ΕΠΟ να…γειώνει την Super League!

Ανατροπή χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα για τον Ηρακλή… Ο «Γηραιός» κέρδισε τη μάχη στο θέμα του Νίκου Πουρτουλίδη, αφού το Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ με ομόφωνη απόφαση της επταμελούς επιτροπής τον αθώωσε.

Λαμβάνοντας υπόψη την επιστολή του παίκτη, ο οποίος ανέφερε πως έχει εξοφληθεί, και έχοντας απορρίψει την ένσταση του Λεβαδειακού, τονίζοντας πως είναι αναρμόδιο να την κρίνει, το Διαιτητικό αποφάσισε να επιστραφούν οι τρεις βαθμοί στους Θεσσαλονικείς. Τι σημαίνει αυτό; Ότι οι «κυανόλευκοι» είναι ξανά στον βαθμολογικό πίνακα πάνω από τους Βοιωτούς και ότι αγωνιστικά δεν υποβιβάζονται. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει και ότι θα γλιτώσουν τελικά.

Ο Ηρακλής δεν πήρε άδεια σε πρώτο βαθμό και στη συνέχεια δεν έκανε έφεση. Έτσι δεν μπορεί να γλιτώσει τον υποβιβασμό. Οι Θεσσαλονικείς θα κάνουν φυσικά μία προσπάθεια πηγαίνοντας ξανά στο Διαιτητικό Δικαστήριο, αλλά δεν θα έχουν τύχη, εκτός αν αλλάξει ο συγκεκριμένος κανονισμός..

Αναλυτικά, η απόφαση της ΕΠΟ «Το Διαιτητικό Δικαστήριο της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας κατά τη σημερινή του συνεδρίαση, Τρίτη 6/6/2017, με την υπ’ αριθμόν 63/2017 απόφασή του, έκανε δεκτή την προσφυγή της ΠΑΕ Ηρακλής και ακύρωσε την από 24/5/2017 απόφαση του Δ.Σ. της Super League αναφορικά με την αφαίρεση από την προσφεύγουσα τριών (3) βαθμών από το βαθμολογικό πίνακα της αγωνιστικής περιόδου 2016-2017 σε εκτέλεση της υπ’ αριθμόν 2/2017 απόφασης του Δ.Δ.Π.ΕΠΟ και σε ανάκληση προγενέστερης αποφάσεώς του της 31/1/2017 (περί επιστροφής στην ΠΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ τριών βαθμών)».

Και εδώ η απόφαση της Super League: «Ανακοινώνεται ότι, σε εκτέλεση της υπ’ αριθμ. 63/2017 απόφασης του Διαιτητικού Δικαστηρίου Ποδοσφαίρου της Ε.Π.Ο., στην Π.Α.Ε. ΑΕΠ ΗΡΑΚΛΗΣ επιστρέφονται τρεις (3) βαθμοί οι οποίοι είχαν αφαιρεθεί από τον βαθμολογικό πίνακα του Πρωταθλήματος αγωνιστικής περιόδου 2016-17 με την από 24.05.2017 απόφαση (υπόθεση Ν. Πουρτουλίδη) του Δ.Σ. της Super League».

 

Share it