Search

Παρασκευάς Τσέλιος: «Περήφανος που βρίσκομαι στην Εθνική Ανδρών»

Η συμμετοχή του στο World League της Βαρκελώνης θα μείνει ανεξίτηλη στη μνήμη του 20χρονου κεντρικού του Εθνικού Αλεξανδρούπολης, Παρασκευά Τσέλιου, ο οποίος πραγματοποίησε το ντεμπούτο του με την Εθνική Ανδρών, παίρνοντας χρόνο αγωνιστικής δράσης και πραγματοποιώντας καλές εμφανίσεις.

Ο Τσέλιος δήλωσε κατά την επιστροφή της ομάδας: «Είμαι πολύ υπερήφανος που βρίσκομαι τόσο γρήγορα στην Εθνική Ανδρών. Είχα πάρα πολύ άγχος, αλλά ο κόουτς με εμπιστεύτηκε δίνοντάς μου σημαντικό χρόνο συμμετοχής και γενικά ήταν ένα πάρα πολύ ωραίο συναίσθημα, το οποίο θέλω να ξαναζήσω. Το περιβάλλον που βρήκα στην ομάδα ήταν πάρα πολύ φιλικό από όλους τους συμπαίκτες μου. Ιδιαίτερα ο Ανδρέας Ανδρεάδης και ο Γιάννης Τακουρίδης, επειδή παίζουμε και στην ίδια θέση, με συμβούλευαν πάρα πολύ. Θέλω να τους ευχαριστήσω όλους για τη θερμή υποδοχή που μου επιφύλασσαν».

Όσο για τον αν του έχει μείνει κάποια συγκεκριμένη συμβουλή που του έδωσαν, ο ταλαντούχος μπλοκέρ είπε: «Αυτό που μου έλεγαν όλοι, επειδή είχα πολύ άγχος την ώρα που με έβαζε ο κόουτς, ήταν να παίζω ελεύθερα και ότι έχω μόνο να κερδίσω μέσα από αυτά τα παιχνίδια».

Φυσικά, παιχνίδια σε τόσο υψηλό επίπεδο φανερώνουν καλύτερα και τα πράγματα, πάνω στα οποία πρέπει να δουλέψει ένας παίκτης για ανταποκριθεί σε αυτό και ο Τσέλιος το αναγνωρίζει: «Πιστεύω ότι χρειάζομαι βελτίωση παντού. Πρέπει πρώτα να γίνω καλύτερος στο σέρβις μου και αργότερα στο μπλοκ, την επίθεση, την άμυνα, την πάσα… Πιστεύω ότι η δουλειά που κάνω με τον προπονητή και τους συμπαίκτες μου θα με βοηθήσουν προς αυτόν τον τομέα».

Τέλος, αναφέρθηκε και στα συναισθήματα που δημιούργησε στον κοινωνικό του περίγυρο αυτή η πρώτη αποστολή του με την Εθνική: «Όλοι είναι πολύ περήφανοι. Μου στέλνουν καθημερινά μηνύματα και με παίρνουν τηλέφωνα να με συγχαρούν. Θέλω να τους ευχαριστήσω, γιατί με τον τρόπο τους με βοηθούν, ανεβάζοντας την ψυχολογία μου».

Share it