Search

Η καλύτερη λύση για τον Ολυμπιακό λέγεται Λουτσέσκου!

Το θέμα της πρόσληψης νέου προπονητή στον Ολυμπιακό αναμένεται να “κλείσει” τη Δευτέρα, αν και κανείς δεν μπορεί ν’ αποκλείσει το ενδεχόμενο μιας ακόμα παράτασης (για μια δυο μέρες) ειδικά μετά τις εξελίξεις με την πρόσληψη του Ουσίγιος. Το θέμα όμως είναι πως οι “ερυθρόλευκοι” ξεκινούν προετοιμασία σε δέκα μέρες κι ακόμα δεν έχουν βρει προπονητή.

Πλέον στο μεγάλο λιμάνι καλούνται να πάρουν άμεσα μιαν απόφαση και δε χωρά νέα “εμπλοκή” ή ένας νέος κύκλος συζητήσεων με πολλούς υποψήφιους στόχους. Πρέπει να υπάρξει ξεκάθαρη στόχευση σ’ έναν ή δύο προπονητές και το θέμα να τελειώσει στο…άψε σβήσε γιατί μπήκε και ο Ιούνιος. Πολλά τα ονόματα που έχουν γραφτεί, ορισμένα “εμφανίστηκαν” για πρώτη φορά (Γκέδε και Γκαγιάρδο), μετά την πρόσηψη του Αρμάντο Ουσίγιος στους πρωταθλητές Ελλάδος, αλλά κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά ποιος θα είναι τελικά ο νέος προπονητής των “ερυθρόλευκων”.

Το θέμα για την ομάδα του λιμανιού είναι πως ο νέος προπονητής πρέπει να ενημερωθεί για την ομάδα κι ενδεχομένως να πάρει κι αποφάσεις πριν ο Ολυμπιακός “πετάξει” για Ζέεφελντ και στην παρούσα φάση η καλύτερη δυνατή επιλογή για την ομάδα του λιμανιού, είναι ο Ραζβάν Λουτσέσκου. Ωστόσο φαίνεται να υπάρχει μια διστακτικότητα από πλευράς πειραιωτών, να προχωρήσουν στην πρόσληψη του 48χρονου κόουτς, αλλά εδώ γεννάται κι ένα άλλο ερώτημα; Αν ο Λουτσέσκου δεν εργάζονταν στην Ξάνθη αλλά ήταν στη…Μαρίτιμο (μπορείτε να βάλετε όποια πορτογαλική ομάδα θέλετε πλην των τριών μεγάλων) και είχε αντίστοιχες χρονιές στο πορτογαλικό πρωτάθλημα, θα υπήρχε καμιά…μουρμούρα για τον Ρουμάνο; Μάλλον όχι. Ας το προχωρήσουμε ακόμα περισσότερο, μπορεί να εγγυηθεί κάποιος ότι είναι ο Πέδρο Μάρτινς για παράδειγμα καλύτερος προπονητής απ’ τον Λουτσέσκου; Δε νομίζουμε ότι είναι κι εύκολο να το πει κάποιος. Μπορεί και να’ ναι μπορεί και όχι.

Δεν είναι ότι μιλά κάποιος για μια σύγκριση ανάμεσα στον Βαλβέρδε και τον Λουτσέσκου. Αυτό όμως που μάλλον μπορούν να παραδεχθούν όλοι (τώρα βέβαια και όχι τον περασμένο Αύγουστο), είναι πως θα ήταν χίλιες φορές προτιμότερο για τον Ολυμπιακό, να είχε στον πάγκο του τον προπονητή της Ξάνθης και όχι τον Πάουλο Μπέντο, ο οποίος τα έκανε…μαντάρα. Για να μην πούμε καμιά πιο βαριά κουβέντα για το “έργο” του Πορτογάλου στου Ρέντη και τη “μεθοδολογία” του όπως συνήθιζε να λέει. Μια “μεθοδολογία” που είχε να κάνει με τις χειρότερες προπονήσεις που έκαναν παίκτες του Ολυμπιακού τα τελευταία είκοσι χρόνια. Τέλος πάντων, το καταστροφικό πέρασμα του Πορτογάλου ανήκει στο παρελθόν αλλά οι πειραιώτες καλούνται να μην την “ξαναπατήσουν”.

Οι “ερυθρόλευκοι” αναμένεται μέσα στις επόμενες δυο – τρεις μέρες ν’ ανακοινώσουν την απόφαση τους για τον προπονητή που θ’ αναλάβει τα “ηνία” των πρωταθλητών Ελλάδος, οπότε πολύ σύντομα οι φίλοι του Ολυμπιακού θα έχουν ξεκάθαρη εικόνα. Αυτή τη στιγμή η αγωνία έχει φτάσει στα ύψη αλλά σήμερα δεν αναμένεται εξέλιξη. Ο Λουτσέσκου πάντως περιμένει στο…ακουστικό του.

Του Χριστόφορου Ευαγγελάτου στο sport-fm.gr

Share it