Search

Απόψε στις 6:30 η πρώτη μάχη της Εθνικής των 5 Εβριτών στο World League

Για πρώτη φορά μπήκε την Πέμπτη η ελληνική ομάδα (των Εβριτών Κασαμπαλή, Τσέλιου, Κουμεντάκη, Ανδρεάδη & Γκαρά) στο Palau Olimpic de la Vall d’ Hebron, το γήπεδο, όπου θα δώσει και τα τρία παιχνίδια της επί καταλανικού εδάφους για το World League του βόλλεϊ, ξεκινώντας από την Παρασκευή στις 6.30μ.μ. με αντίπαλο το Κατάρ.

Πρόκειται για ένα γήπεδο περίπου 3.000 θέσεων και οι παίκτες του Κώστα Αρσενιάδη έκαναν σε αυτό δύο προπονήσεις, μία το πρωί και μία το απόγευμα, ενώ θα κάνουν άλλη μία πριν το πρώτο ματς, το πρωί της Παρασκευής.

Το Κατάρ παρουσιάστηκε στο World League για πρώτη φορά μόλις την προηγούμενη σεζόν και μάλιστα αναμετρήθηκε με την Ελλάδα. Μολονότι στην προηγούμενη διοργάνωση το αντιπροσωπευτικού μας συγκρότημα έφτασε μέχρι την τρίτη θέση του 3ου ομίλου, στο ματς με το Κατάρ, που τερμάτισε έκτο, γνώρισε την ήττα με 3-0 μέσα στη Θεσσαλονίκη. Γενικώς πρόκειται για μια ποιοτική ομάδα, η οποία ως επί το πλείστον δεν αποτελείται από γηγενείς παίκτες, αλλά παίκτες από άλλες χώρες, όπως της πρώην Γιουγκοσλαβίας και της Βραζιλίας. Αστέρια της ομάδας θεωρούνται οι ακραίοι Μπόγιαν Τζούκιτς με καταγωγή από το Μαυροβούνιο και ο Βραζιλιάνος Ρενάν Ριμπέιρο. Ο προπονητής του Κατάρ είναι ένα γνώριμο πρόσωπο, ο Ιταλός Μασιμιλιάνο Τζιακάρντι, πρώην βοηθός του Ρομπέρτο Πιάτσα τόσο στο Κατάρ, όσο και στον Ολυμπιακό.

Ο πασαδόρος της Εθνικής μας, Κώστας Στιβαχτής, δήλωσε σχετικά με το προσεχές παιχνίδι ότι «θέλουμε να ξεκινήσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Υπάρχει σίγουρα αρκετά μεγάλη κούραση από τα παιχνίδια της προηγούμενης εβδομάδας για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου, αλλά όταν ξεκινάς σε μια καινούργια διοργάνωση πρέπει να αφήσεις την κούραση στην άκρη και να παραταχθείς όσο πιο φρέσκος και συγκεντρωμένος γίνεται». Όσον αφορά το Κατάρ σημείωσε πως «καμία ομάδα στη διοργάνωση δεν είναι κακή και ιδιαίτερα η συγκεκριμένη θεωρώ ότι είναι καλή και μαχητική».

Πάντως, παρότι το Κατάρ αποτέλεσε περσινό αντίπαλο της Εθνικής εμπεριέχει και το στοιχείο του αγνώστου «κάποιοι παίκτες είναι οι ίδιοι, αλλά κάποιοι άλλοι άλλαξαν. Παρότι οι περισσότεροι είναι πολιτογραφημένοι, παίζουν χρόνια σε εκείνο το πρωτάθλημα και δεν έχουμε συχνή εικόνα από τα παιχνίδια τους. Έτσι μέχρι να καταλάβεις τον τρόπο του παιχνιδιού τους, χάνεις χρόνο, κάτι που δεν συμβαίνει απέναντι στις ευρωπαϊκές ομάδες».

Αναλυτικά το πρόγραμμα της Εθνικής στο World League 2017 (Όλη η δράση σε ΕΡΤ και COSMOTE TV):

1ο τουρνουά – Βαρκελώνη (2-4 Ιουνίου)

Παρασκευή 2/6
18:30, Κατάρ – Ελλάδα
21:00, Ισπανία – Μεξικό

Σάββατο 3/6
16:30, Ελλάδα – Μεξικό
19:00, Ισπανία – Κατάρ

Κυριακή 4/6
16:30, Κατάρ – Μεξικό
19:00, Ισπανία – Ελλάδα

2ο τουρνουά – Ταλίν (9-11 Ιουνίου)

Παρασκευή 9/6
16:00, Βενεζουέλα – Ελλάδα
19:00, Εσθονία – Κατάρ

Σάββατο 10/6
16:00, Ελλάδα – Κατάρ
19:00, Βενεζουέλα – Εσθονία

Κυριακή 11/6
16:00, Κατάρ – Βενεζουέλα
19:00, Ελλάδα – Εσθονία

*Το Final 4 του 3ου γκρουπ θα διεξαχθεί το διάστημα 16-18 Ιουνίου στην πόλη Λεόν στο Μεξικό και εκεί θα αγωνιστούν η διοργανώτρια χώρα και οι τρεις πρώτες της κατάταξης.

Share it